- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАЩО НЯМА сайт за адвокатски рейтинг
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ЗАЩО НЯМА сайт за адвокатски рейтинг
по брой спечелени дела с доказателства-официялна рейтингова агенция,чрез която гражданите да ги наемат по своите казуси,като в онлайн присъдите не се заличават имената им да се види качеството на стоката и да няма мрънкане после,щото гледам разни сайтчета с подобна система,ама са дърти и неработещи-без оценки и калпави бая,както и за доктори-там пък ееееееееееее......
- sterster
- Потребител
Re: ЗАЩО НЯМА сайт за адвокатски рейтинг
защото това,което Вие предлагате е реклама на дейноста на адвоката.Това е недопустимо според разпоредбите на З Адв.Изборът на адвокат е лична преценка на клиента.
- gkamenov
- Потребител
тъй,и тая преценка как да я извърши-на принципа една жена каза ли сега разгледах подобен сайт и не съм сигурен чее коректен съвсем не сме уж в средновековието,май или бъркам..
- sterster
- Потребител
sterster написа:по брой спечелени дела с доказателства-официялна рейтингова агенция,чрез която гражданите да ги наемат по своите казуси,като в онлайн присъдите не се заличават имената им .
Т.е. да разбирам, че си търсиш наказателен адвокат ? Само че в наказателното право понятието "спечелено дело" е много относително.
- kolegat
- Потребител
Правиха по Дискавъри класация на ултимативният хищник - между котките. Впрочем възможно ли е вълк да захапе тигър - сигурно. Така че всеки си избира тотем. Адвокатите сме като таксиджиите - нито сме много, нито малко. Завали ли дъжд сме търсени.
Ми кво - на мен може да ми се иска да съм най-убав, ама може ли. Има противоборство, когато искам, аз го печеля, но това зарежда останалите с надежда. Процентът на успеваемост ли - висок е при всички юристи. Целуваме ли плочника - ами да.
Рейтинг на хищниците - Доковска - извънреден изумруд, ясна и точна мисъл, до това води половата разлика.
Лулчева, апломбирана от много страни. При мъжете - Илиян Василев и не на следващо място Васил Василев, но те не са братя, интересни са и са екзактни. Нареждат се имена като Вулджева, делбени, имотни спорове. Моят плацдарм Хасково, се запомни с името на тяхната прима, а Смолян припомня за тамошната шефка, но не се сещам, Янакиева - подхваща отлично топката. Плевен - не знам. Русе - тук от форума има ясни участници. Пловдив - имаме хищници. Имаме гларуси и по морето. Много люти са понякога, не съвсем. Варна - съвсем видно е че има юрист, Болярски - много ме въртя навремето. Благоевград и натам са ми зона на военни действия - де ще видим, има квалитарни адвокати и там. Имена не знам там. Има известни. Монтана - там са силни откровено, просто не успях. Перник, не знам.
Ми кво - на мен може да ми се иска да съм най-убав, ама може ли. Има противоборство, когато искам, аз го печеля, но това зарежда останалите с надежда. Процентът на успеваемост ли - висок е при всички юристи. Целуваме ли плочника - ами да.
Рейтинг на хищниците - Доковска - извънреден изумруд, ясна и точна мисъл, до това води половата разлика.
Лулчева, апломбирана от много страни. При мъжете - Илиян Василев и не на следващо място Васил Василев, но те не са братя, интересни са и са екзактни. Нареждат се имена като Вулджева, делбени, имотни спорове. Моят плацдарм Хасково, се запомни с името на тяхната прима, а Смолян припомня за тамошната шефка, но не се сещам, Янакиева - подхваща отлично топката. Плевен - не знам. Русе - тук от форума има ясни участници. Пловдив - имаме хищници. Имаме гларуси и по морето. Много люти са понякога, не съвсем. Варна - съвсем видно е че има юрист, Болярски - много ме въртя навремето. Благоевград и натам са ми зона на военни действия - де ще видим, има квалитарни адвокати и там. Имена не знам там. Има известни. Монтана - там са силни откровено, просто не успях. Перник, не знам.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Нека към тези да наредим и Радост Караиванова, бивша следователка, която при опит да разследва един от босовете в Сф, пренощува при него. А толкова бяха големи очакванията на обществото за обективно разследване...
- lakavitsa
- Потребител
Добър ден,
Интересна идея, не е лошо като замисъл, но следва да се модифицира. За да работи тази информационна система то трябва да има свързаност със системите на съда, за да може информацията да е актуална постоянно. Подобен род информация не представлява реклама по смисъла на Закона за адвокатурата. Това е само една статистика - кой адвокат по колко дела и по какви е бил представител и какъв е крайния резултат от водените дела, нищо повече. Прочее, адвокатът има право да посочва областите, в които практикува, което също е част от статистиката, относно вида на делото. Ето защо, реклама би било в случай, че тенденциозно се предлагат услугите на определен адвокат.
Успех !
Интересна идея, не е лошо като замисъл, но следва да се модифицира. За да работи тази информационна система то трябва да има свързаност със системите на съда, за да може информацията да е актуална постоянно. Подобен род информация не представлява реклама по смисъла на Закона за адвокатурата. Това е само една статистика - кой адвокат по колко дела и по какви е бил представител и какъв е крайния резултат от водените дела, нищо повече. Прочее, адвокатът има право да посочва областите, в които практикува, което също е част от статистиката, относно вида на делото. Ето защо, реклама би било в случай, че тенденциозно се предлагат услугите на определен адвокат.
Успех !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Има си дисциплина съдебна статистика - изучавана като факултативна такава. Впрочем, луди години настанаха. Как ще се отнесат съдебните делби - от 20 съдебни делби адвокат Моа има 100 % успеваемост. Заведените от същия адвокат делби винаги са приключвали в полза на двете страни.
Честна гепардска - това е доста ченгесарско. А ако ни направят и по едни подслушвания по консултациите.
Ами свещениците какво са се разпасали, от колко литургии са произлезли чудеса. Искам всички на плаца и Зайченцето бяло до дупка.
Форцепс ли беше това, дето главътъ ти е сплескана по рождение. Целта на прозрачността е ясна - дай да ти видя играчките. Да ми набарате клиентите, дето си ги имам.
Ще кажа на мама аз.
Честна гепардска - това е доста ченгесарско. А ако ни направят и по едни подслушвания по консултациите.
Ами свещениците какво са се разпасали, от колко литургии са произлезли чудеса. Искам всички на плаца и Зайченцето бяло до дупка.
Форцепс ли беше това, дето главътъ ти е сплескана по рождение. Целта на прозрачността е ясна - дай да ти видя играчките. Да ми набарате клиентите, дето си ги имам.
Ще кажа на мама аз.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
СПЕЦЯЛНО търся по ЗОДОВ печен играч на място за здрав удар
пп
ванка,ако си 100 кила ракия \ЩЕ ОТКИНЕШ ПЛУВКАТА ей
а,иначе би могло да се пише европроект за финанси по идеята; техника;помещение и договори с администрацията за достъп...грубо
пп
а,иначе би могло да се пише европроект за финанси по идеята; техника;помещение и договори с администрацията за достъп...грубо
- sterster
- Потребител
monteskio написа:Добър ден,
Успех !
Не съм съгласен.В днешно време расте броят на делата,където адвоката е или назначен като служебен защитник,или е определен по ГПК като особен представител.Тук изобщо не може да се говори за избор извършен от клиент.Адвокатът в определено качество като представител му е "назначен".И какво ще му оценявате на назначения служебен защитник или особен представител? Често при тези дела защитника даже и не познава представляваната от него страна ,а някои защитници идват на делата,колкото да се каже,че са се явили !
По наказателните дела изхода на делото в болшинство е с осъдителна присъда,а расте и броя на делата,приключили със споразумение.При такъв изход на делото адвоката по какви критерии ще се оценява?
По гражданските и административните дела също би могло да се мисли.Често въззива или касацията отменят или изменят първоинстанционното решение.И означава ли това,че оценката за адвоката ще варира от една крайност до другата? Най-вече заради грешките на съда?
Професията на адвоката е от групата на "свободните" .Адвокатът ако иска ще работи и ще реализира доходи,ако не иска-няма да работи.Ако иска ще се ангажира с даден казус,ако не иска-няма да го направи!
И да не забравяме,всеки правен казус си е специфичен сам за себе си.Това,че даден адвокат е представлявал страна ,за която делото е завършило неблагоприятно не означава,че ако той Ви представлява Вашето дело също ще е с неблагоприятен за вас изход.Или обратното-ако е приключил успешно делото на даден клиент,то непременно и Вашето дело ще завърши успешно.Всичко се решава от съда,а съда понякога може да реши делото така,че адвоката дори и да вижда пороците на решението не би могъл да направи нищо.
- gkamenov
- Потребител
sterster написа:СПЕЦЯЛНО търся по ЗОДОВ печен играч на място за здрав удар
пп
Кажи, че си търсиш адвокат, какво си се хванал с интернет класации. Все някой ще е закъсал и ще ти се обади.
А защо няма няма сайт за оценка на адвокати ли? Ми защо оценките са субективни а и ще се напълни с тролове.
По-горе ти е казано, че при наказателните дела трудно може да се говори за печеливш.
При гражданските дела пък е от голямо значение да изградиш правилна стратегия, не за междинните резултати, а за постигане на окончателната цел. Скоро имах случай, дето колежка беше изкарала на клиента си чудесно обезщетение, като размер. Само че, докато водила делото и се лакомяла, адвоката на загубилата страна си опекъл работата и се оказало, че от присъденото не може да се събере нито лев. Типичен случай, където формално загубилия, реално е печеливш.
Как тогава да правим оценка само по спечелени дела?
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Според мен ,не е необходимо да има рейтинг обикновено се постига с медийна изява например съдебен спор и пред широкия екран като класов адвокат.Остана да ,залегне като част от реформите и в зсв ,и ще бъде още по голяма бъркотия професията с рейтинга ,защо пък адвоката не си слага делата по които е участвал ва сайта си за рейтинг отстоявайки и свободата и независимостта като конституционна фигура на проф.адвокат.
-
Pause - Активен потребител
Радост Караиванова е съблазнителка, така че какво. Понякога дело се печели с усмихване. Не е лошо да се провокира подобен диалог.
Но какви са критериите. Като вържеш едно животно на каишка, очакваш ли да бъде диво. За какво ни е питомен адвокат, който не може да си върже гащите. Съдебната статистика е за съда. За адвокатите - излъгал 1, не успял 2. И администрирането на адвокатите води до трагедии, както и комедии. То и за съда е комедия. Не продал справедливост - 0 точки. Продал много справедливост - 10 т. Въздал правда - 12 т.
В Сърбия адвокатите стачкуваха доскоро не съм в течение на темата.
Но какви са критериите. Като вържеш едно животно на каишка, очакваш ли да бъде диво. За какво ни е питомен адвокат, който не може да си върже гащите. Съдебната статистика е за съда. За адвокатите - излъгал 1, не успял 2. И администрирането на адвокатите води до трагедии, както и комедии. То и за съда е комедия. Не продал справедливост - 0 точки. Продал много справедливост - 10 т. Въздал правда - 12 т.
В Сърбия адвокатите стачкуваха доскоро не съм в течение на темата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
първо,мойте адмирации към юристите в темата става сериозна професионална дискусия и се очертава избистряне на показателя за резултатност на единицата юрист,тоест делото да е архивно вече,необжалваемо и извървяло пълната касационна процедура което е объркващо,но само на пръв поглед.
- sterster
- Потребител
Залухава работа. Имал съм клиенти и журналисти, все сте едни провокативни. Да, има всичко в света на адвокатите - провали и успехи, радости и тъга. Работим писмено с наклонение към внушението на текста у четящия го. Предимно това е задачата ни - да внушим една теза. Примерно. Това не изчерпва квалификацията на професията. Пренебрегвана е - защото е смухлен образът на адвокатите - сами са си виновни за това. Излиза че ние сме виновни за нещо. Впрочем напълно подкрепям отношението на хората към нас - защото това е здравословно един вид - да си нагласят нещата предварително. Не можем да ти изберем нито булка за сватбата нито цигулка за кръщенето. Това са житейските принципи. Яж, пий и се весели. Къде има пословица - ходи на доктор, ходи на врачка. Общо взето това е. Навсичко отгоре навсякъде се мъкнем стоги.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Рейтинг на хищниците - Доковска - извънреден изумруд, ясна и точна мисъл, до това води половата разлика.
Ако стана съдия (което е много възможно, въпрос на единствено на избор е - съд или прокуратура, и в двете структури са ми обещани места) тия нещастни женици нямат никакъв шанс при мене, каквото и да ми плямпат хич няма да ги слушам. Кат съм си прочел папката с делото, да го видя човека, да го чуя, важно е как ще го преценя, а пък адвоката каквото и да ми трака се тая - той/тя за тва им е платено - да бълват небивалици..
- commodoro
- Потребител
commodoro написа:
Ако стана съдия (което е много възможно, въпрос на единствено на избор е - съд или прокуратура, и в двете структури са ми обещани места) тия нещастни женици нямат никакъв шанс при мене, каквото и да ми плямпат хич няма да ги слушам. Кат съм си прочел папката с делото, да го видя човека, да го чуя, важно е как ще го преценя, а пък адвоката каквото и да ми трака се тая - той/тя за тва им е платено - да бълват небивалици..
Винаги съм си мислил,че в съдебната система кадруването е с "обещаване".А за всяко обещаване би трябвало да има нещо насреща! Сега вече съм сигурен,че съм мислил в правилна насока Шъ съ оправим
Бъдещи магистрате,добре е да знаете,че тези "нещастни женици" биха могли да ви обжалват съдебния акт,който ако не е съобразен със закона може и да не издържи на по-горната съдебна инстанция.И винаги съм се питал как се чувства един магистрат когато му върнат делото с отменено /изменено/ решение или присъда? И не достигам до друг извод освен да "не му дреме,заплатката си върви! "
- gkamenov
- Потребител
В тоя аспект Думата е атестация ( бр. потвърдени, респективно отменени актове)- отразява се на възнаграждението и повишаване в ранг. това има ли го на практика. http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg
*Периодът, за който са данните от Атестационния формуляр е до 01.03.2010 г. Настоящата
графа е попълнена с помощта на актуални данни за работата на съдия Бойчева в АдмС - Монтана,
които самата тя предостави на 3 февруари 2012 г. В годишния доклад на АдмС – Монтана за 2010
г. се посочва, че съдия Бойчева е приключила със съдебен акт 169 дела, което в процентно
съотношение е 90 % от общия брой на разглежданите дела. От обжалваните пред ВАС 71
съдебни акта (57 решения и 14 определения) са потвърдени 55 акта (44 решения и 11
определения), а са отменени или обезсилени изцяло или частично 16 акта (77 % потвърдени).
Констатации от атестацията: Данните показват, че през атестационния период при
обжалвани 150 акта изцяло са отменени 26, което е приблизително 17% от общия брой и сочи за
много добро ниво на правни познания. Отмяната на съдебни актове в повечето случаи не се дължи
на нарушения. При оценяване процента на отменени съдебни актове поради неправилно прилагане
на материалния закон следва да се отчита и фактът на съществуваща противоречива практика
на Върховния административен съд.
Последна промяна sterster на 07 Авг 2015, 22:31, променена общо 2 пъти
- sterster
- Потребител
sterster написа:В тоя аспект Думата е атестация ( бр. потвърдени, респективно отменени актове)- отразява се на възнаграждението и повишаване в ранг. това има ли го на практика.
Не разбира се! Нещо повече-магистрата е освободен от отговорност за съдебните актове,които е постановил освен ако не се касае за престъпление от умишлено естество.
- gkamenov
- Потребител
От атестация на адвокати, минахме на атестация на съдии. Боян Дуранкев описва това изчерпателно и аз не мога да не се съглася с него - човешките отношения се основават на кражба и просия. Или крадеш нещо или го изпросваш - земеделие или номадство. Не съм екзактен. За да излезна от изречението трябва да кажа, че е нормално и съдиите да получават високи и все по високи и високи премии и така нататък. За мен, собствено адвокатите също трябва да са богати. За да излезна и от тези думи, трябва да кажа че атестацията и на съдиите и на адвокатите е изобретение на някой семкаджия, люпещ семки пред ВСС. И ако обичате така скъпата адвокатура няма да говорите критики. Да, прави сте - така е - имаме трески за дялане. Впрочем за да не вечеряте с рибите, които искате да уловите - наистина сте прави.
Всички адвокати са маскари, да бъдат атестирани - задължително. Поемането на дело да минава през специална комисия с очила и да прави обстойно изследване - тегло - ръст, полова издръжливост, зъбен статус, хигиена.
Ми нали това го ручахме точно преди 25 години - служебно разпределяне на дела. Дават ти папката и ти казват - запознай се с клиента си. Това нормално ли е. Впрочем - в момента сме република - не знам коя поред - примерно като сравнение с броя на конституциите - примерно сме Българска втора република. Нормално ли е да ни слагат в рамки. Почнахме от нулата и там трябва да си останем. Ходих днеска в центъра на просветата и нищо особено не видях в хората. Е, разбира се - бяха по-надарени от мен, по - умни, едни по-красиви.
Никаква атестация и долу на съдебната просвета от всички страни. Може ли едно сляпо момиче като Темида да я бутате наляво надясно.
Колега, няма кой да ти води дела. Навремето Радой Ралин направи филм, в който осмяха с Рангел Вълчанов адвокатите. После на Радой му се наложило наистина да направи делба с роднини. Всички софийски адвокати му отказали.
Знаете ли какво е да водиш дело за разсиновяване - отказ от осиновяване на безплодни родители. Социален дом - Габрово и едно русо дефектно момиченце. Родено с инцест и т.н. Осиновено с любов, но хипер активност още на първата година и т.н. Както и да е. И впрочем аз бях екзекутора на случая - отсякох - да се разсинови. Мислиш че е лесно ли, еми тогава беше лесно, но наистина беше симпатично, както и да е, трябваше да се върне наобратно.
Всички адвокати са маскари, да бъдат атестирани - задължително. Поемането на дело да минава през специална комисия с очила и да прави обстойно изследване - тегло - ръст, полова издръжливост, зъбен статус, хигиена.
Ми нали това го ручахме точно преди 25 години - служебно разпределяне на дела. Дават ти папката и ти казват - запознай се с клиента си. Това нормално ли е. Впрочем - в момента сме република - не знам коя поред - примерно като сравнение с броя на конституциите - примерно сме Българска втора република. Нормално ли е да ни слагат в рамки. Почнахме от нулата и там трябва да си останем. Ходих днеска в центъра на просветата и нищо особено не видях в хората. Е, разбира се - бяха по-надарени от мен, по - умни, едни по-красиви.
Никаква атестация и долу на съдебната просвета от всички страни. Може ли едно сляпо момиче като Темида да я бутате наляво надясно.
Колега, няма кой да ти води дела. Навремето Радой Ралин направи филм, в който осмяха с Рангел Вълчанов адвокатите. После на Радой му се наложило наистина да направи делба с роднини. Всички софийски адвокати му отказали.
Знаете ли какво е да водиш дело за разсиновяване - отказ от осиновяване на безплодни родители. Социален дом - Габрово и едно русо дефектно момиченце. Родено с инцест и т.н. Осиновено с любов, но хипер активност още на първата година и т.н. Както и да е. И впрочем аз бях екзекутора на случая - отсякох - да се разсинови. Мислиш че е лесно ли, еми тогава беше лесно, но наистина беше симпатично, както и да е, трябваше да се върне наобратно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|