- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Особенна ситуация!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Особенна ситуация!
Работя в охранителна фирма и все още съм в изпитателен срок в полза на работодателя мисля /мисля защото нямам копие на ТД - не ми е връчено/ с 3 месеца предизвестие! Охраняваме голям магазин! Вече 5-и месец работим и досега не са ни спирали от заплатата за липси и кражби , но утре ще имаме събиране на , което ще ни кажат , че ще започват да го правят! Ако това стане мога ли да напусна веднага като се позова , че това е изменение в договора с , което не съм съгласен! Освен това ползвах на два пъти болнични по 14 дена поради лоши условия на труд без да ми бъде заплатено полагащите се от работодателя обезщетения за болничния ! Мога ли и това обстоятелство да включа като мотив за напускане? Благодаря Ви предварително
- danko54
- Младши потребител
Re: Особенна ситуация!
Иключителни правни доводи колега
- pati2
- Потребител
Моля за компетентен съвет. Подадох молба за напускане и в момента тече двумесечно предизвестие. Но размислих да напускам, тъй като решението ми било по-скоро емоционално, отколкото добре обмислено. Разговарях с шефа да ми върне молбата. Той ми отговорил, да продължа да работя, но молбата ми не ми връща. Ако не бъда уволнена до края на предизвестието, след това молбата ми ще бъде ли недействителна? Предварително благодаря.
- snml59
- Нов потребител
Поздравления за езиковото Ви ниво, българският език е изключително труден! По същество не следва да се притеснявате! Правно оттеглянето на предизвестието следва да достигне до получателя най-късно със самото предизвестие, за да се счита, че оттеглянето е на време! Съдейки от срока на предизвестието, си мисля, че сте ценен кадър и че на Работодателя Ви му е нужно време да Ви намери и ОБУЧИ заместник! Всеки би предпочел опитния служител!
- miko_pk
- Потребител
miko_pk написа: Правно оттеглянето на предизвестието следва да достигне до получателя най-късно със самото предизвестие, за да се счита, че оттеглянето е на време!
Тази фраза за мен е малко сложна. Правилно ли Ви разбирам, че щом изрично уведомих шефа, че размислих да напускам въпроса с напускането ми автоматически приключен?
"Поздравления за езиковото Ви ниво, българският език е изключително труден". Ако това не е иронична забележка, искрено Ви благодаря!
- snml59
- Нов потребител
Приключен е въпроса, но не въз основа на правото, а въз основа на житейската логика! Никой няма да ти прекратява трудовия договор, не защото няма право, а защото няма кой да работи! Но шефа едва ли е разсъждавал по тези въпроси повече от 1 минута и след като си се отказал да напускаш вече тия въпроси него не го вълнуват!
- miko_pk
- Потребител
miko_pk! Респект и уважение!
- snml59
- Нов потребител
Още веднъж моля за компетентен отговор. Аз съм на 55г. Изчислиха ми в НОИ, че на дата 08.09.2014 имам следния стаж:
осигурителен стаж от 2 категория на територия РБ 14 г02м 29дн
осигурителен стаж от 3 категория на територия РБ 11г 00м 17дн
осигурителен стаж положен в Руската Федерация 09г 05м 16дн
Общ осигурителен стаж от 3 категория труд 38г 03м 24дн и сбор от осигурителен стаж и възраст 93т 03м 04дни.
И затова не отговарям на условията параграф 4 , защото нямам 94 точки сбор от осигурителен стаж и възраст, както и 15 години осигурителен стаж от 2 категория. Въпросът ми е, ако ще предоставя в НОИ справка, че от 9 години руски осигурителен стаж-11 месеца са 2 категория, ще ми се признаят ли се тези 11 месеца за 2 категория и в България за да мога да се пенсионирам, защото тогава ще направя необходимите 15 години 2 категория? Благодаря предварително!
осигурителен стаж от 2 категория на територия РБ 14 г02м 29дн
осигурителен стаж от 3 категория на територия РБ 11г 00м 17дн
осигурителен стаж положен в Руската Федерация 09г 05м 16дн
Общ осигурителен стаж от 3 категория труд 38г 03м 24дн и сбор от осигурителен стаж и възраст 93т 03м 04дни.
И затова не отговарям на условията параграф 4 , защото нямам 94 точки сбор от осигурителен стаж и възраст, както и 15 години осигурителен стаж от 2 категория. Въпросът ми е, ако ще предоставя в НОИ справка, че от 9 години руски осигурителен стаж-11 месеца са 2 категория, ще ми се признаят ли се тези 11 месеца за 2 категория и в България за да мога да се пенсионирам, защото тогава ще направя необходимите 15 години 2 категория? Благодаря предварително!
- snml59
- Нов потребител
До 31 декември 2015 г. включително, лицата, които са работили 15 години при условията на втора категория труд, могат да се пенсионират при навършванена възраст 57 години и 8 месеца за мъжете при втора категория труд, и ако имат сбор от осигурителен стаж 100 за мъжете. Според мен, ако ти признаят 11-те месеца от "съюзо", пак няма да имаш сбор 100!
- miko_pk
- Потребител
miko_pk! Благодаря ти пак! Но аз съм жена. на мен ми трябва 94 точки. Тази информация, че трябва да действам за да си оправя документите до 31 декември 2015 беше много ценна за мен!Успех ти желая!
- snml59
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|