- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невъзможно е да се вземе присъдено обезщетение от некоректен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Невъзможно е да се вземе присъдено обезщетение от некоректен
Моля, за съдействие. Година вече откакто има Съдебно решение в полза на съпруга ми. Осъди Работодатетеля си за неизплатено трудово възнаграждение за 12 месеца. Заведено е дело от ЧСИ. Той си върши добросъвестно работата, но не можем да си вземем присъдената сума. Фирмата имаше офис под наем, няма недвижими собствености, защото извършваше услуги: оценка на съответствията преди пускане на ново монтирани асансьори. Фиктивната Собственичка, небезизвестна "мис" с артистичното име Таня Карабелова(всъщност Станислава Карабельова) разбира се, разполага с мезонет и няколко луксозни коли, но ми се казва, че в случая не е важен собственикът, а фирмата. Но ние не можем да осъдим собственика, тъй като трудовият договор е сключен с юридическото лице-фирмата. Фирмата е действаща. Сметките са запорирани ЧСИ редовно проверява, дали не са открити нови сметки, но няма такива. Данъците и осигурителните вноски, които фирмата дължи към НАП редовно се превеждат обаче. аз не мога да твърдя със сигурност откъде се превеждат. Мога само да предполагам. Съпругът на Карабельова, който е всъщност истинският собственик има и други фирми, от които вероятно се извършват плащанията. Ще бъда благодарна ако ме посъветвате какво да направя.
- kredit2006
- Младши потребител
Re: Невъзможно е да се вземе присъдено обезщетение от некоре
ЧСИ (ако не са ги премахнали междувременно ) да поиска от НАП разпечатка на дневника за продажбите по ЗДДС на дружеството-длъжник. Ще се видят кои са клиентите му и евентуално да се налагат запори на вземанията на длъжника към тях. Съпругът ви, като е работил в тази фирма, няма ли идея с кои доставчици / монтажници на асансьори работи ? Малко вероятно е нещо да стане (дневниците все пак отразяват вече издадени фактури и получени плащания), но трябва да се опита и това. По принцип концепцията на ООД (дружество с пълна БЕЗотговорност) у нас е изначално сбъркана, това е коментирано в този форум отдавна и няма смисъл да се връщаме на тази тема, понеже въпросът е нерешим от нивото на обикновения избирател / данъкоплатец.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Благодаря Ви. Не стига, че цяла година работи без пари, а и разходи за адвокат, време, нерви...и накрая нищо. Страхотна законова уредба имаме.
- kredit2006
- Младши потребител
Не разбрах какво общо има законовата уредба? Вие и сега не казвате името на фирмата, съпругът ви е работил една година без заплата и се е спотайвал, защото вие сте го подучвали да си мълчи и накрая законът виновен.
- ivanov_p
- Активен потребител
Да позната история. сигурно има начин но трябва да го намерите.
Може осигуровките да се изплащат на каса без да има банкова сметка, но мисля имаше няккави ограничения свързани с броя наети лица. Не знам дали имате право да искате инфорамция от коя банка се превеждат осигуровките но може да опитате за това говорете с адвоката си имате тези неща пред себе си ако фирмата не плати 1 год след влизане в сила на решението и има имущество то носи наказателна отговорност също може да пуснете в полицията и жалба за изпадане в неплатежоспособност която не е заявила. Това са по-скоро гадни методи, но понякога вършат работа. Ако имат също някакъв вид лицензиоен режим може да им е нужно да нямат задължения по СИ дела и да платят. Успех.
Не се отказвайте те на това разчитат.
Може осигуровките да се изплащат на каса без да има банкова сметка, но мисля имаше няккави ограничения свързани с броя наети лица. Не знам дали имате право да искате инфорамция от коя банка се превеждат осигуровките но може да опитате за това говорете с адвоката си имате тези неща пред себе си ако фирмата не плати 1 год след влизане в сила на решението и има имущество то носи наказателна отговорност също може да пуснете в полицията и жалба за изпадане в неплатежоспособност която не е заявила. Това са по-скоро гадни методи, но понякога вършат работа. Ако имат също някакъв вид лицензиоен режим може да им е нужно да нямат задължения по СИ дела и да платят. Успех.
Не се отказвайте те на това разчитат.
- pitasht
- Активен потребител
питащ - смесваш питиетата (гражданско и наказателно право) а това често води до повръщане
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
bludniq_sin написа:питащ - смесваш питиетата (гражданско и наказателно право) а това често води до повръщане
Може но някой хитреци това заслужават да ги оповръщаш
- pitasht
- Активен потребител
Благодаря, pitasht. Точно това е. Абсолютно го заслужават, след като като представиха в съда "доказателство" - неосчетоводен разходен касов ордер платена сума от предишна година с невярна дата...Т.е., говорим за СЪЩЕСТВУВАЩА ЧЕРНА КАСА, неотчетени приходи?!
ivanov_p , разбира се, че има общо законовата уредба, при това много. Фирмата няма активи, защото извършва услуги, нормално.От друга страна собствениците имат бол активи, но не можело да се вземе от тях, щото съдим фирмата. А собствениците няма как да съдим, щото трудовият договор се сключва с юридическо лице. И кое ви кара да смятате, че АЗ съм възпирала съпруга си, а не е обратното?!?!?! Нали не очаквате, че съпругът ми стои цяла година без никакво заплащане?! Нещата се получават със закъсненията: "Чакай, сега сме затруднени, през февруари се плаща за декември, после през април за януари..." Обещания, агитации... и така...докато в рамките на 3 години се стига до настоящата картинка.
И името на фирмата изобщо не е тайна, но какво значение има то в случая? Ако ми посочите място, където да я заклеймя, да я орезиля, с най-голямо удоволствие ще го направя, още повече, че собственичка се води небезизвестната миска с "артистично" име Таня Карабелова, вместо нейното си име Светослава Карабельова.
И разбира се, че ЧСИ е опитал всички свои възможности. Редовно се проверява за новооткрити банкови сметки. Колкото за данъци и осигуровки изобщо не е нужно да се плащат на ръка. Елементарно е. Небезизвестния съпруг на миската Илиян Матеев, който е "голям родолюбец" и строи 133 метров паметник на Левски има и други фирми. Колко му е чрез тях да изплаща задълженията на осъдената?! За НАП е без значение от коя сметка излизат парите, стига да се плаща редовно, но пък ЧСИ няма правата да запорира тези сметки. И колко му е постоянно да заплашва, че имал "мастити" адвокати и нямало да плати?!.
ivanov_p , разбира се, че има общо законовата уредба, при това много. Фирмата няма активи, защото извършва услуги, нормално.От друга страна собствениците имат бол активи, но не можело да се вземе от тях, щото съдим фирмата. А собствениците няма как да съдим, щото трудовият договор се сключва с юридическо лице. И кое ви кара да смятате, че АЗ съм възпирала съпруга си, а не е обратното?!?!?! Нали не очаквате, че съпругът ми стои цяла година без никакво заплащане?! Нещата се получават със закъсненията: "Чакай, сега сме затруднени, през февруари се плаща за декември, после през април за януари..." Обещания, агитации... и така...докато в рамките на 3 години се стига до настоящата картинка.
И името на фирмата изобщо не е тайна, но какво значение има то в случая? Ако ми посочите място, където да я заклеймя, да я орезиля, с най-голямо удоволствие ще го направя, още повече, че собственичка се води небезизвестната миска с "артистично" име Таня Карабелова, вместо нейното си име Светослава Карабельова.
И разбира се, че ЧСИ е опитал всички свои възможности. Редовно се проверява за новооткрити банкови сметки. Колкото за данъци и осигуровки изобщо не е нужно да се плащат на ръка. Елементарно е. Небезизвестния съпруг на миската Илиян Матеев, който е "голям родолюбец" и строи 133 метров паметник на Левски има и други фирми. Колко му е чрез тях да изплаща задълженията на осъдената?! За НАП е без значение от коя сметка излизат парите, стига да се плаща редовно, но пък ЧСИ няма правата да запорира тези сметки. И колко му е постоянно да заплашва, че имал "мастити" адвокати и нямало да плати?!.
- kredit2006
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|