- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдийство
|
|
93 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Инот
възмутен, тва на теория е така и едва ли има спор.но въпроса за българското правораздаване е част от глобалния проблем за властта, държавността у нас. не може да имаме такова управление-на високо и ниско , на местно и централно ниво и да очакваме че съдът ще бъде на нужмото ниво.
- небогопомазан
Re: de jure
Е, да де, ама казусите не се поместват никога в четири - пет реда с а), б) и в) отдолу...
- de jure
Re: de jure
Няма невъзможни неща, стига правилно и научно да се подходи (все пак имаме световната практика в тази област). Няма да преоткриваме света....
- Инот
Re: Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдий
И кво стана сега...само за тази дъщеря ли е станало така. Ами браво, щом няма други случаи, то един единствен може да се преживее, нали:))))))) Как мислите, колеги?????????
- bateto
Според мен - специално за съдии трябва да има възрастов ценз, като в англо-американското право. Не е толкова важно да си блестящ юрист - законите ще ти ги разтълкуват адвокатите и можеш да си правиш консултации. Примерно мировите съдии в Англия не са изобщо юристи, а си имат клерк, който ги съветва в това отношение. А изобщо към всеки съд си има консултантско експерно тяло. Важни са професионалното отношение, моралният облик и чувството за справедливост, както и създаения от тях респект. Те се доказват едва като се поблъскаш поне 10 години в практиката.
- enigma
Ако питаш мен възрастовия ценз няма да оправи работата, защото в тая държава колкото по-дълго живееш, толкова по-гнусен ставаш. Иначе не можеш да оцелееш. Лошото е, че и младите хора са същите и нещата хич не вървят на добре.
Не е един син и дъщеря, а всяка седмица поне по няколко. А гласуването на сина на съдия от ВАС и на дъщерята на прокурора в едно и също заседание малко намирисва на сделка - тя ще мине, ако мине той.
Иначе хубаво е човек да е по-позитивен и да не гледа какво правят другите. Но е малко трудно, защото България не е страната на неограничените възможности!
Не е един син и дъщеря, а всяка седмица поне по няколко. А гласуването на сина на съдия от ВАС и на дъщерята на прокурора в едно и също заседание малко намирисва на сделка - тя ще мине, ако мине той.
Иначе хубаво е човек да е по-позитивен и да не гледа какво правят другите. Но е малко трудно, защото България не е страната на неограничените възможности!
- yesi
Че сделките да не са от вчера. Откакто свят светува все сделките са го движили напред.......или назад:)))
Обаче ако сега седна да плача за всяка дъщеря и за всеки син, които са "вредени" някъде, по-добре да предлагам услугата "плача евтино на погребения" - така поне пари ще изкарвам.
Затова моята логика е, че по-добре да не знаеш някои неща, щото като ги знаеш само се дразниш. Същото като с гаджето - ако не знаеш че ти изневерява си живееш добре, пък когато разбереш.......:))))))
Обаче ако сега седна да плача за всяка дъщеря и за всеки син, които са "вредени" някъде, по-добре да предлагам услугата "плача евтино на погребения" - така поне пари ще изкарвам.
Затова моята логика е, че по-добре да не знаеш някои неща, щото като ги знаеш само се дразниш. Същото като с гаджето - ако не знаеш че ти изневерява си живееш добре, пък когато разбереш.......:))))))
- bateto
Инот, аз имам коментираните 2 год. стаж, към кого следва да се обърна, за да ме предложи за гласуване? И как мислиш, дали ще го направи?:)
- тес
bate, a ne ti li pisana ot "sinovete" i "dastetite", koito takiva reshenia ti postanoviavat nakraya, 4e da se 4udish dali izobshto sa stupvali v Uridi4eski facultet?
- Eladas
Ами, хич не се чудя...направо обжалвам:)))
Пък и най-добрия съвет, който съм давал е: никога не стигайте до съд!
Пък и най-добрия съвет, който съм давал е: никога не стигайте до съд!
- bateto
93 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|