начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заверен препис на скица

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заверен препис на скица

Мнениеот legaladviser » 08 Яну 2015, 17:17

Здравейте,

Тръгнах да вписвам анекс към договор за наем и видях, че към документите, които следва да се представят, е необходимо да се представи оригинал или заверен препис на скица. Та въпросът ми е от къде мога да се сдобия с този заверен препис на скица?

Предварително благодаря!
legaladviser
Младши потребител

Re: Заверен препис на скица

Мнениеот possitiv3 » 08 Яну 2015, 22:59

От нотариус например ? ....
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Мнениеот legaladviser » 09 Яну 2015, 12:35

Точно това ми е питането - от нотариус или от съответната община?
legaladviser
Младши потребител

Мнениеот Melly » 09 Яну 2015, 15:39

Нотариусите имат достъп до АГКК и с последните изменения на закона правомощието да издават скици на имоти срещу електронния им подпис.
Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 09 Яну 2015, 15:55

Нещо не ми се вързва? За вписване /в АВ/ на договор за наем, скица е задължително необходима, ако имота попада в територия с одобрена КК. Тогава не ми е ясно какво животно се явява завереният препис.

п.п. Къде видяхте че се изисква?
п.п.п. Макар и силно раздумкан тъпана, май все още нотаритата не могат да издават скици...пък и така го 'измислиха', че няма да става веднага :evil:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот legaladviser » 10 Фев 2015, 11:26

n_ikito написа:Нещо не ми се вързва? За вписване /в АВ/ на договор за наем, скица е задължително необходима, ако имота попада в територия с одобрена КК. Тогава не ми е ясно какво животно се явява завереният препис.

п.п. Къде видяхте че се изисква?
п.п.п. Макар и силно раздумкан тъпана, май все още нотаритата не могат да издават скици...пък и така го 'измислиха', че няма да става веднага :evil:

Във фоайето на АВ- гр. София, леко в дясно има списък на необходимите документи и там изрично е посочено, че се изисква оригинал на скица или заверено препис от същата.
legaladviser
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 10 Фев 2015, 11:58

Имотът, предмет на договора, попада ли в територия с одобрена кадастрална карта? Ако 'ДА', следва да се представи скица от АГКК в оригинал или заверена от АГКК /ако е издадена преди 6м/. Ако 'НЕ', скица не трябва.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 24 Фев 2015, 13:09

В АГКК боравят със СКИЦА е СХЕМА. Скицата е по-общото т.е сградата с терена, СХЕМАТА е индивид. обект- апартамент. За София град и София окръг това става на Павлово. Преценете какво ви трябва- схема или скица. Все пак се плаща около 15-30 лв. Ако имота не е нанесен в кадастъра, пак от там съответното удостоверение1
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии