начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

заведено изпълнително дело по бърз кредит

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заведено изпълнително дело по бърз кредит

Мнениеот vsel_ena » 29 Яну 2015, 17:40

Здравейте! Първо искам да се извиня на съфорумците за абсол. си некомпетентност. Опитах да чета , но... Най-добре е да попитам хора, които са наясно с казуса.
Преди близо 3 години-сина ми, в Студ. град купува компютър чрез Джеткредит. Компютъра е за негов съквартирант, който е вписан във формуляра за договор на изплащане. Мярнах този договор веднъж, случайно и... това беше. Идея нямах ,че човека, за който е тая вещ не плащал, изчезнал и вс.се води на сина ми. Тоя формуляр е изчезнал, унищожен. По това време бях в чужбина, дори.Датата на покупката е 23.03.2012година. Стаята, в която е живял в Студ. град е разбита и обрано всичко в нея при негово отсъствие, естествено. От там липсват и др. вещи, които са купени с др.кредити. Но това не интересува органите. Нямало е кой да извести полиция. Той не ми е казал, защото не съм била в страната, а и да не ме тревожи.
На въпроса- Кога и как са идвали известия на постоянен адрес ,не знаем. Но в края на 2013год. , вече на постоянния ни адрес получавам призовка, за Иск на банка Париба/това е преобразуваният в банка вече Джет кредит/ че ако не заплатим 2123лв за въпросния комп. ще ни дадат на ЧСИ за принудително. Аз съм с 20лв повече над минимална заплата, а той след студенстване все на неосигурени и нерегл./почти безработен /длъжности,. Естествено е че бях в шок. По съвет на адвокат се обадих в банката във В.Търново, те ме препратиха в Съдебен отдел на Париба за споразумение в централен офис. Сина ми работеше на Банско, телефонирах му отиде до София в Париба и той ми изпрати едино картонче с за падежни дати и хвърчащ лист от банката , тогава и видях ,че кредита е за начална сума 1398лв. 400 такса обработка, 140 разноски и останалото лихви. Направих кредит, доста голям за мен-и започнах да плащам така, както бе по погасителен план-всеки месец по 150лв, веднага след уговорката с банката внесох 300лв. Няколко пъти проверявах в нашия Районен съд, банка Париба дали е взела иска си, до края на май 2014 не бяха. После вече бях по заместване на моя позната в Италия за 1 месец и дори внесох 450лв наведнъж. В края на 2014 година бях почти внесла сумата. Оставаха ми още323лв и исках да ги внеса декември на един път и да приключа. ОБАЧЕ, когато отидох в офиса на банка Париба във В.Търново и те ме свързаха със Съдебен отдел на банката се оказа, че ние/сина ми сме предадени на ЧСИ! НОВ ШОК!
Банката не се интересува след подадения в Районен съд Иск цели 7 месеца от него! Сина ми отива 3 месеца след получаването му /от мен/, на споразумения с тях В София. Мисля, че недобронамерено те не го предупреждават, че е добре да платим наведнъж 1/3 от сумата и после разсрочено останалата. А оставят това разсрочено , за да текат лихвите. И макар, че плащаме 11 месеца редовно вноските, така както са ни посочили и аз мисля, че това е със лихви за закъснение и т.н.. те/Париба/ в ноември 2014год. предават на ЧСИ името на сина ми,. ЧСИ го осъжда за принудително събиране в края на същия месец. Ние не знаем нищо!
В началото на декември звъня на банката , за да ми кажат как ще приключим плащането и за внасянето на останалата сума. И .........вече го казах горе!
Последва-обадете се на ЧСИ. Аз потресена отивам в Търново в офиса на ЧСИ- с бележките от преводите на сумите за 1800лв. Там след суетене и снимане дълго на преводните бележки ми заформят една папка книжа и ми дават да подпиша, че дължа 1000лв на ЧСИ за разходи и още 600лихви + остатъчната сума от 323лв.! Или още 2000лв! Щях да припадна в офиса! Не съм в състояние да ги платя! Отказах и да подпиша, защото те ми искаха още 3000 и не видях колко лева, като ме успокояваха ,че щели от банката да ми признаят бележките по внесените 1800лв , ама кога и как? Като ЧСИ се интересува и ни иска цялата сума!

Загубихме жилище, разчитаме на моята заплата. 365ЛВ. При опит да замине в чужбина с фирма ние и още над 600 души бяхме "ужилени" с по 1300 и повече лева.
Сега вече сина ми , най-сетне е в чужбина. Работи там от 3 месеца и слава богу! Трудно му е, но се справя!
И вместо да започнем да се изправяме на крака, аз трябва да започна наново да внасям...
Молбата ми е да ме посъветвате по закон -има ли място, където не е действано точно , съобразно закона и има ли давностен някакъв срок, пропуснат от ЧСИ и банката?
Все пак иска е подаден ноември-декември 2013г. Договора от март 2012г. Делото е заведено в края на ноември 2014г. Изтекли са първо 1г. и 8месеца, после -от завежданена делото 2г. и 8 месеца.Сега, след като отказах да го получа , на място във В.Търново в офиса на ЧСИ и да подпиша. Служителите издирват сина ми. Но той живее вече в чужбина, макар постояния му адрес да е тоя , на който и аз живея. Жилището е на големия ми син. В него няма нищичко,, което да е на малкия-търсения. Обаче някой ме плашат, че ще дойде ЧСИ в къщи да описва, че не мога да докажа, че вещите не са негови и т.н и т.н.
Всъщност, аз исках да сме без задължения, но?!
vsel_ena
Нов потребител

Re: заведено изпълнително дело по бърз кредит

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2015, 19:22

Тоя ферман кой ще го чете? Вие като млад адвокат, 8 страници молба.

Пишете от кой сте взели заема, за колко сте подписали, колко са ви дали, колко сте платили и колко ви искат?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот vsel_ena » 29 Яну 2015, 21:57

:) Прав сте, моля за извинение. Не съм подписвала кредита аз, сина ми за друг човек, който не е плащал . Не ми е изв. защо и как.Ние не сме известявани. Не сме били на постоянен адрес. Научих за него от призовка за иск с/у сина ми. призовката дойде в края на ноември 2013година. Обадих се в съден отдел на Париба./Когато кредитът е правен е било само Джеткредит не банка/ Казаха да идем в София за споразумение. След разговора банката сина ми изпрати едно картонче фирмено на банката , на което пише № на кредита и месечни вноски по дати в размер на 150лв. И един 1/2хвърчащ лист на който пишеше -1398лв главница, 402лв такса, 140лв разноски и 183лв. лихви. И дата на договора 22.03. 2012год. Веднага внесох за първите два месеца 300лв, после 450лв, но останалите пари продължих по 150 лв.. В началото на месец декември бях внесла 1800лв. Исках да внеса останалите 323лв и да приключа. когато се обадих в Париба как да приключим плащанията те ми отговориха, че сме дадени на ЧСИ. Да звъня на тях. Отидох при ЧСИ с вносните бележки. Те ми отговориха, че са ни осъдили в края на ноември 2014год да внесем още 1000лв. на ЧСИ. Освен тях лихви, или над 3 200лв . После банката щяла да ни признае 1800лв. Не подписах, излязох не бях в състояние да мисля.
Молбата ми е да ме посъветвате по закон -има ли място, където не е действано точно , съобразно закона и има ли давностен някакъв срок, пропуснат от ЧСИ и банката?
Все пак иска е подаден ноември-декември 2013г. Договора от март 2012г. Делото е заведено в края на ноември 2014г. Изтекли са първо 1г. и 8месеца, после -от договора до завежданена делото, 2г. и 8 месеца.Сега, след като отказах да го получа , на място във В.Търново в офиса на ЧСИ и да подпиша. Служителите издирват сина ми. Но той живее вече в чужбина, макар постояния му адрес да е тоя , на който и аз живея.
vsel_ena
Нов потребител

Мнениеот vsel_ena » 29 Яну 2015, 22:06

Освен това, мисля, че е умишлено това разсрочване. Ако бяхме се споразумели за първа вноска 1/3 от кредита и после останалите, сега нямаше да има изп.дело. Освен това, Париба остави в нашия Районен съд иска си цели 7 месеца, аз проверявах постоянно. И не може да не са знаели, че вноските си вървят всеки месец.
vsel_ena
Нов потребител

Мнениеот pati2 » 29 Яну 2015, 22:06

ivanov_p написа:Тоя ферман кой ще го чете? Вие като млад адвокат, 8 страници молба.

:D :D :D
pati2
Потребител

Назад към Общи дискусии