начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Мнениеот yosida » 06 Ное 2014, 22:05

Здравейте, моят работодател предлага да прекрати трудовото ми правоотношение по чл. 331 от КТ, като ме обезщети по същия чл. 331, ал. 2 в размер на минимум 4 заплати.
Първият въпрос, който искам да задам е: какво следва ако не подпиша предложението в предоставения ми седемдневен срок? Мога ли да бъда принудена да подпиша срочен трудов договор и по какви начини могат да ме уволнят в такъв случай?
Вторият въпрос е: ако подпиша и взема обезщетението, колко време ще мога да взимам обезщетение от борсата и в какъв размер?

И всъщност най-важният въпрос е: кой от двата варианта, да подпиша или не, е по-добър.
Много моля за мнения, тъй като имам много малко време. :?
yosida
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Мнениеот neutralen » 06 Ное 2014, 22:33

"Дават ли ти - вземай, гонят ли те - бягай !" - казва една българска пговорка.
Няма нещо по-ценно от народната мъдрост. :D
neutralen
Активен потребител

Re: Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ

Мнениеот ehomari » 14 Ное 2014, 16:54

1. Искам да знаете, че имате право да откажете на работодателя предложението му, но имате право и да поискате повече брутни заплати да ви се изплатят / ако сте решили да напуснете/ - напр. 6 или 7 брутни заплати.
Ако се случи това и ви ги дадът и приемете нямате право да съдите работодателя.
2. Ако не искате да приложите хипотеза 1 не правите нищо. Може да ви освободят от работа и съответно го съдите за неправомерно уволнение. Може и нещата да спат до тук.
вие си решавате кой вариант да приемете
ehomari
Нов потребител

Назад към Трудово право