начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изгонване от общински имот самонастанили се болни пенсионери

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изгонване от общински имот самонастанили се болни пенсионери

Мнениеот maia000 » 02 Ное 2014, 16:26

Родителите ми живеят в старата ни къща, която е отчуждена и за която някога преди 25 г. получихме 1 апартамент. Отчуждиха я 1978 . и ни изкараха в оборотни жилища. Чак 1989 г. ни дадоха заветното жилище което вече ни беше малко. Има много неточности с това отчуждение, но то вече не подлежи на коментар.
След като аз и брат ми създадохме семейства и стана още по тясно, родителите ми отремонтираха старата къща, която не беше съборена и отидоха да живеят там. Многократно молиха да им се даде под наем, но уви.
Мероприятието, заради което беше отчуждена не е изпълнено и до днес. Сегашната кметица издаде заповед за напускане в 14 дневен срок. Те са много болни стари хора. Баща ми направи инсулт преди 6 месеца, има карцином на пик.мехур. Преди 2 години инфаркт, майками е с 92 % намалена трудоспособност, с диабет на инсули. Има ли начин да запазим имота, срещу наем докато са живи.
maia000
Нов потребител

Re: изгонване от общински имот самонастанили се болни пенсио

Мнениеот neutralen » 02 Ное 2014, 18:10

Става въпрос за Заповед по чл.65, ал.1 от Закона за общинската собственост, която подлежи на обжалване пред Административния съд по реда на АПК като индивидуален административен акт, в 14 дневен срок !от връчването на заповедта. Нямате време, веднага потърсете адвокат от вашия град, за да се защитите. Ако напишете от кой град сте, може някой адвокат от вашия град директно да се свърже с вас, но не разчитайте на последното. Дейтвайте много бързо :idea:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот maia000 » 02 Ное 2014, 18:42

Благодаря Ви за бързия отговор с цел да ми помогнете. Зная че е така, но кметицата ме постави в шах.
Даде ми един месец отсрочка/устна договорка/. Защото ми каза, че ако пусна жалба ще ме изгони веднага.
А жалбата, не спира изпълнението на заповедта. Наех адвокат, с който изготвихме жалба и приложих всички епикризи, но ако я пусна тя няма да чака решението на съда. Съдята може да я спре или да не я спре, но отговора ще излезе до месец, а през това време те трябва да освободят имота.
maia000
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 02 Ное 2014, 19:18

След като имате адвокат е безпредметно да коментираме вашия казус.Единственото, което ми прави впечатление е че епикризите и експертизите могат да послужат само за спиране незабавното изпълнение на Заповедта, но не и за отмяната и, тоест нямате никаква защита. Потърсете адвокат, който разбира от този тип дела, който може да постави въпроса за отмяната на заповедта - щом кметицата се страхува от жалбата, значи нещо не е наред. Но вие си знаете. Желая ви успех.
neutralen
Активен потребител

Назад към Общи дискусии