- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работодател Експлоататор - Охранителна Фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Работодател Експлоататор - Охранителна Фирма
Здравейте уважаеми юристи работя като охранител в определена охранителна фирма в която се извършват много нарушения във вреда на служителите и държавата, но в полза на фирмата. Нямаме реално ползван платен отпуск а ни карат да се подписваме че сме го ползвали, трябва да работим извънредно за да можем да починем веднъж годишно. За да мога да изляза в почивка през месец август съм карал 27 (двадесет и седем) 12-часови смени или 324 часа работа, 14 от смените нощни а 3 от тях 24-часови. Фирмата води и двойно счетоводство като ни осигурява на минимална заплата за да внася минимум осигуровки а реалната заплата е малко по-голяма. Не се плаща допълнително когато работим на празници. Въобще гледат да ни експлоатират отвсякъде. Моля дайте ми съвет ако реша да ги съдя какви са ми възможностите и правата и практически какви са ми шансовете. Благодаря ви предварително.
- johnbrown777
- Нов потребител
Re: Работодател Експлоататор - Охранителна Фирма
johnbrown777 написа:... работя като охранител в определена охранителна фирма ...
Не в определена, а във всички е така, особено в някои от тях ...
Поне кажи първата буква на фирмата , а пък аз ще ти кажа дали да правиш нещо сам, или да сменяваш
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Здравей, щом някоя фирма нарушава трудовото законодателство и се държи със служителите си като робовладелец заслужава да и се напомни че трябва да оперира в рамките на закона а не над или под него. Аз не съм човек който си стои кротко и безропотно докато нарушават правата му. Дали по един или друг начин на такова поведение трябва да се отговори и да бъдат порязани. Затова и няколко практически насоки и упътвания биха ми свършили работа, освен разбира се и консултация с юрист. Ако това поради някаква причина не проработи има и други начини за наказание и превъзпитание - като уведомяване на държавните органи за нередностите и незаконните действия във фирмата, да речем всеки месец или през няколко месеца. Лиценза за работа не е гарантиран и при нарушения лесно може да бъде отнет. Това може да се допълни и с изобличаване на неморалното и незаконно поведение на фирмата в интернет пространството запознавайки бъдещите и клиенти с що за хора биха си имали работа. Смятам че за всички е най-добре нещата да се уреждат бързо и по-легален начин, така и некоректните фирми ще бъдат инструктирани че е неприемливо да експлоатират служителите си в търсене на максимум печалба. Защото иначе ще бъдат наказани.
- johnbrown777
- Нов потребител
Що се отнася до името на фирмата, мога да ти кажа някаква буква но тя може да не е съвсем точна както и информацията в първия пост с цел да се избегне идентифицирането ми. За съжаление живеем в среда заимствала някои от най-омразните черти на съветския съюз - взаимното следене, лицемерие и доносничество затова конкретната информация която поствам ще е вярна само в най-общ смисъл а детайлите ще са подвеждащи. Но да изберем съвсем хипотетично буквата "В", какъв е съветът ти в този случай?
- johnbrown777
- Нов потребител
Ами ако е "В" - не мога да кажа нищо конкретно. Чудех се да не би да е "Ф"
Но, в най-общ случай, първо си уреди друга работа. Тези фирми обожават да уволняват за "уронване престижа и авторитета на фирмата"... и прочие ...
Една от причините да се чувстват безнаказани е в това, че огромната маса охранители са пенсионери, и нещата, за които говориш и които теб те възмущават, тези охранители не ги касаят. Това са и хората, които първи ще отрекат нещата, за които ти ще подадеш сигнала.
Второ - при подаване на подобни сигнали, работодателят ще бъде уведомен още преди някой да реши да провери сигнала, бъди сигурен!
Трето - по-дребните охранителни фирми нямат "валутен резерв" Играят и взимат обекти на нищожни цени, от там - плащат ниски заплати, реализират дребни печалби. Съответно ти и тези като теб в буквалния смисъл си отработвате отпуските, и в същност не излизате в отпуск, а сте в "компенсация за положен труд над определеното време", като дори и това не Ви дават в необходим обем.
Четвърто, за празниците - виж Трето, изречения 1 и 2
В случай, че охранителните фирми започнат да работят както "трябва", спазвайки трудовото законодателство (а и изобщо Закона), то 70% от тях просто ще спрат да съществуват.
Това е.
Не е лошо какво и как и по какъв начин ще уведомяваш, да ти го изпише юрист, или поне да ти даде насоки.
Контролът по спазване на трудовото законодателство във всички сфери се осъществява от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда". За допуснати от работодател нарушения, сигнали се подават до инспекцията по труда, по адреса на седалището на фирмата.
Но, в най-общ случай, първо си уреди друга работа. Тези фирми обожават да уволняват за "уронване престижа и авторитета на фирмата"... и прочие ...
Една от причините да се чувстват безнаказани е в това, че огромната маса охранители са пенсионери, и нещата, за които говориш и които теб те възмущават, тези охранители не ги касаят. Това са и хората, които първи ще отрекат нещата, за които ти ще подадеш сигнала.
Второ - при подаване на подобни сигнали, работодателят ще бъде уведомен още преди някой да реши да провери сигнала, бъди сигурен!
Трето - по-дребните охранителни фирми нямат "валутен резерв" Играят и взимат обекти на нищожни цени, от там - плащат ниски заплати, реализират дребни печалби. Съответно ти и тези като теб в буквалния смисъл си отработвате отпуските, и в същност не излизате в отпуск, а сте в "компенсация за положен труд над определеното време", като дори и това не Ви дават в необходим обем.
Четвърто, за празниците - виж Трето, изречения 1 и 2
В случай, че охранителните фирми започнат да работят както "трябва", спазвайки трудовото законодателство (а и изобщо Закона), то 70% от тях просто ще спрат да съществуват.
Това е.
Не е лошо какво и как и по какъв начин ще уведомяваш, да ти го изпише юрист, или поне да ти даде насоки.
Контролът по спазване на трудовото законодателство във всички сфери се осъществява от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда". За допуснати от работодател нарушения, сигнали се подават до инспекцията по труда, по адреса на седалището на фирмата.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
-
doc03 - Активен потребител
Едва ли ще има голям проблем с намирането на подобна работа. А и ако искат да ме махнат стига да не подписвам документа за напускане по взаимно съгласие ще им е трудно, трябва заповед за уволнение
която мога да атакувам в съда ако искам и ако няма наистина добра доказума причина за уволнението ще трябва да ме върнат на същата позиция както да ми платят обезщетение за времето в което съм бил без работа. Но аз и нямам намерение да подавам сигнали от свое име, те ще бъдат анонимни, все пак идеята е да накажа фирмата за незаконните и действия а не тя мен
Проблема с охранителите е че нямаме свой синдикат който да отстоява правата ни и това позволява на собствениците на охранителни фирми да ни експлоатират, да нарушават закона и да плащат минимални заплати не защото приходите са малки а защото са алчни и социално безотговорни.
Благодаря за мнението ти, ако ти или някой друг иска да допълни с нещо нека се чуства свободен да го направи.
която мога да атакувам в съда ако искам и ако няма наистина добра доказума причина за уволнението ще трябва да ме върнат на същата позиция както да ми платят обезщетение за времето в което съм бил без работа. Но аз и нямам намерение да подавам сигнали от свое име, те ще бъдат анонимни, все пак идеята е да накажа фирмата за незаконните и действия а не тя мен
Проблема с охранителите е че нямаме свой синдикат който да отстоява правата ни и това позволява на собствениците на охранителни фирми да ни експлоатират, да нарушават закона и да плащат минимални заплати не защото приходите са малки а защото са алчни и социално безотговорни.
Благодаря за мнението ти, ако ти или някой друг иска да допълни с нещо нека се чуства свободен да го направи.
- johnbrown777
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|