Здравейте,
Моля да ми дадете компетентно мнение и вариант за разрешаване на следния казус: Работя за чуждестранна фирма в България от малко повече от година на позиция Маркетинг мениджър. Тъй като си спазвам работното време, не винаги оставам след работа и не работя в събота и неделя, шефът ми реши че не си пасваме и ми предлага да си пусна молба да бъда освободена по чл. 325, ал.1, т.1, като ще ми плати една допълнителна заплата. Аз му предложих 3 варианта - да ме освободи по чл.331, да ме съкрати (в този случай получавам ли обезщетение?) или да ми плати обезщетение в размер на 2 пълни работни заплати на 15-ти, когато по принцип се превеждат заплатите (до когато ще си ходя на работя) и когато видя преведените пари ще си подам молбата по чл. 325 считано от следващия ден. Той ми отказа и ми предложи заплата и половина + препоръка или 2 заплати без препоръка. И сега се притеснявам в крайна сметка да не остана без нищо и да бъда освободена без мое съгласие. За мен е важно да получа и препоръка и две допълнителни заплати. Нямам дисциплинарни нарушения. Имах 6 месеца изпитателен срок. Въпросът ми е има ли други варианти и на чия страна е законодателството в случая?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на постоянен трудов договор по принуда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на постоянен трудов договор по принуда
Всеки съвет как да постъпите, най-вероятно ще бъде грешен, тъй като в случая не става въпрос само за варианти а и за субективни преценки, ваши, на работодателя, на консултанта.
Доколкото се разбира от написаното, вече сте на безсрочен трудов договор. От това следва, че условията, които сте поставили на работодателя могат да бъдат изпълнени, ако той иска да се освободи от вас. Просто му заявете, че ако той не желае да изпълни вашите условия, няма да напуснете доброволно, консултирали сте се с адвокат, и ако ви уволни ще водите дела срещу фирмата и лично срещу него- "шефа". Понякога тази тактика има желания резултат.
Доколкото се разбира от написаното, вече сте на безсрочен трудов договор. От това следва, че условията, които сте поставили на работодателя могат да бъдат изпълнени, ако той иска да се освободи от вас. Просто му заявете, че ако той не желае да изпълни вашите условия, няма да напуснете доброволно, консултирали сте се с адвокат, и ако ви уволни ще водите дела срещу фирмата и лично срещу него- "шефа". Понякога тази тактика има желания резултат.
- neutralen
- Активен потребител
Re: Прекратяване на постоянен трудов договор по принуда
Да на безсрочен договор съм. Благодаря Ви за бързия отговор!
- clo9ver
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|