начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

при отказ за подписване на заповед

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

при отказ за подписване на заповед

Мнениеот butch_bs » 19 Сеп 2014, 09:18

Здравейте! Държавен служител съм. На работното ми място сме 8 човека, но при поставянето на задачи/отговорности със заповеди се използват само двама, всеки път едни и същи. Какви последици може да има при отказ от изпълнението на заповедта и как най-безболезнено може да се откаже изпълнението й?
butch_bs
Нов потребител

Re: при отказ за подписване на заповед

Мнениеот bludniq_sin » 19 Сеп 2014, 09:44

Какви са мотивите да се откаже изпълнение на заповедта?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот butch_bs » 19 Сеп 2014, 09:59

ами не е ли редно равномерно между служителите да се разпределят задълженията между служители с еднакви длъжности и длъжностни характеристики, които работят на едно и също работно място и отговарят за едно и също. От както съм започнал работа идват заповеди за мене и още един колега, с които ни се вменяват задължения, като в единият случай аз съм отговорен, а той ме замества, а в другия той отговорен и аз го замествам при отсъствие. А останалите шестима колеги?
butch_bs
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 19 Сеп 2014, 10:12

Редно е, но не е основание за отказ от изпълнението на заповедта. Ако се справяте добре със задълженията си може в последствие това да е основание за повишение или за запазване на работното място. Ако не ви възлагат задачи различни и неотговарящи на трудовата ви характеристика не смятам, че има основание да се откаже изпълнението им (освен ако изпълнението не е престъпление ;) )
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Трудово право