начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Допълнително споразумение без изпитателен срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Допълнително споразумение без изпитателен срок

Мнениеот sphinxz » 14 Сеп 2014, 11:58

Здравейте,

Възможно е темата да е дискутирана, но не намерих отговор нито във форума, нито в google. Предварително се извинявам, ако това е така.

Въпросът ми е следният - при евентуална смяна на позицията в дадена компания /било то сходна или повишение/, законът допуска ли да се сключи допълнително споразумение без изпитателен срок и за двете страни?

Благодаря предварително!
sphinxz
Нов потребител

Re: Допълнително споразумение без изпитателен срок

Мнениеот vesela1984 » 16 Сеп 2014, 14:51

Аз мисля че може да е допълнителното споразумение без изпитателен срок.То е допълнително споразумение към трудов договор на основание чл.119 КТ страните могат да изменят трудовото правоотношение с писменно съгласие. Зависи какво пише в допълнителното споразумение - може да пише че оснаталите клаузи на трудовия договор остават непроменени и зависи дали договора е срочен или е за неопределено време, тогава не виждам смисъл в допълнителното споразумение да има изпитателен срок.
vesela1984
Младши потребител

Назад към Трудово право