начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Прекратяване на трудов договор - обезщетение за отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор - обезщетение за отпуск

Мнениеот tanq_105 » 20 Авг 2014, 23:52

Здравейте!
Имам няколко въпроса касаещи напускането на работа и изплащането на заработените пари.
Като начало ще упомена,че от 1.11.м.г работя за една фирма,чийто работодатели ми пускаха трудов договор с дата 18.11 .. разписах го - иначе нямаше да започна работа,но когато попитах защо има 18 дни забавяне ми отговориха,че едва ли не няма такова нещо - объркали са се били .. Както и да е. Преди няколко дни реших,че е време да си ползвам полагаемите дни от платеният годишен отпуск,който ми се полага.но уви! След като подадох молбата г-н управителя написа едно голямо НЕ на нея и се разписа,както и датата .. Молбата бе в 2 екземпляра. Единия го взе той,другия е в мен,на молбата входящ номер - липсва,но все пак подписа му в там! След неговия отказ си дадох молбата за напускане с предизвестие 30дни,което в момента спазвам. Притеснява ме факта,че няма да ми бъдат изплатени парите от отпуската,която не съм ползвала и зная,че при напускане те са длъжни да изплатят,както и последните пари,който имат да ми дават,т.н. с две седмици забавяне .. Какво да сторя? Към кого да се обърна ? От ИТ ме посъветваха да подам жалба в случай на забавяне,но преди да ми е прекратен договора .. а Аз мога ли да знам дали ще платят или не .. !? Шефовете ми всячески се опитват да ме сплашват да внимавам какво правя едва ли не,че да не ми се види живота черен,че няма да си намеря другаде работа занапред и пр. Което разбира се е доста несериозно и детско,но те си знаят! Управителя ми заяви,че парите ми ще бъдат ударжани за липси,макар и да е неясно от кого са тези липси. Лъжат,че имат камери,а дефакто черно на бяло не може да се види. Поисках да видя записите дали Аз съм човека ,който ги ощетява и той ми заяви,че след като не може да се установи - плащат всички .. Е,добре ама всички напуснаха без да си изчакат предизвестието. Единствено Аз останах да си го спася. Работя всеки ден без почивка,в повече от уговореното време,за .. по-малко пари .. Но моля Ви, по-компетентните кажете ми как да действам,какво да правя? Защото предизвестието ми изтича на 8.септември ..

Благодарна съм Ви!
Поздрави!

8)
tanq_105
Младши потребител

Назад към Трудово право