Работих известно време /ок. 2 месеца/ в една частна фирма.
Не съм подписвал трудов договор, а само граждански за 5-месечен срок за оределена сума.
Бях няколко пъти в командировка в чужбина, включващи и почивни дни - има ли тук някаква нередност?
Обещана ми бе определена заплата, а получих доста по-ниска.
Сега вече напуснах, а парите си съм получавал само на ръка без никакъв подпис и без свидетели.
Мога ли да си търся неизплатените ми суми по някакъв начин, трудовата инспекция може ли да ги провери по мой сигнал и въобще могат ли да ги хванат по някакъв начин, след като трудно ще се намери друг свидетел в самата фирма?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 10:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ
имаш ли писмен договор , а свидетели за тая командировка имаш ли някаква заповед , в края на краищата тия пари трябва да ги отразиш в данъчната си декларация иди и поискай служебна бележка поне за получените суми
след като си с граждански договор командировъчните пари също се декларират
що се отнася до ОИТ тя не се занимава с граждански договори
след като си с граждански договор командировъчните пари също се декларират
що се отнася до ОИТ тя не се занимава с граждански договори
- донна2
Благодаря за отговора, донна2!
Работата е там, че аз работих като по трудов договор, престирах труд всеки ден от 9.00 до 18.00 и се договорих за ежемесечна заплата на сума доста по-голяма от записаната в гражданския. Договорената заплата получавах на ръка / винаги по-малко/, както и парите за командировки, остатъка от които връщах.
Мога ли да сезирам при този случай ОИТ за това, че не е сключен трудов договор и реално гражданския е фиктивен? Сигурно има и други като мен там.
А за гражданския къде да се обърна?
Работата е там, че аз работих като по трудов договор, престирах труд всеки ден от 9.00 до 18.00 и се договорих за ежемесечна заплата на сума доста по-голяма от записаната в гражданския. Договорената заплата получавах на ръка / винаги по-малко/, както и парите за командировки, остатъка от които връщах.
Мога ли да сезирам при този случай ОИТ за това, че не е сключен трудов договор и реално гражданския е фиктивен? Сигурно има и други като мен там.
А за гражданския къде да се обърна?
- andrej
- Нов потребител
ПО въпроса за чл.405а от КТ и до това доколко може да се води установителен иск пред съда за да се докаже ТПО тук наскоро се водеше дискусия може да я погледнеш , разбира се аз съм на мнение ,че може други колеги не
- donna
- Старши потребител
В кой раздел е тази дискусия и как е озаглавена?
/ ... аз съм на мнение ,че може други колеги не ... - би ли си завършила мисълта?
Имам ли някаква надежда за успех въобще?
Благодаря
/ ... аз съм на мнение ,че може други колеги не ... - би ли си завършила мисълта?
Имам ли някаква надежда за успех въобще?
Благодаря
- andrej
- Нов потребител
в смисъл други колеги са на обратното мнение
виж тук
http://www.lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=12298&t=12298
виж тук
http://www.lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=12298&t=12298
- донна2
6 мнения
• Страница 1 от 1