Здравейте,
Казусът ми е следният-
Детето ми е на 3 г.Баща й я припозна, брак нямаме.Той работи в чужбина в ЕС.Доста добре платен.Знам името на фирмата и местонахождението й.Не изпраща никаква издръжка от половин година, при идването си в България не желае да вижда дъщеря си.Въпроса ми е - как и след колко месечно изчакване да предприема някакви действия спрямо него.И има ли начин нашето правосъдие да работи и в ЕС.
Благодаря предварително за отговора!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 10:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Баща в чужбина, не плаща издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Баща в чужбина, не плаща издръжка
Има начин, обърнете се към адвокат, защото има и подводни камъни.
Бащата български гражданин ли е?
Има ли постоянен адрес в България?
Ако горните 2 неща получават отговор "Да", можете да го осъдите и "задочно" и да искате изпълнение на съдебното решение за издръжка от европейски съд. Адвокатът ви ще знае как да действа.
Ако няма постоянен адрес тук, нещата малко ще се забавят във времето, но пак може да очаквате положителен за вас резултат.
От кой град сте?
Бащата български гражданин ли е?
Има ли постоянен адрес в България?
Ако горните 2 неща получават отговор "Да", можете да го осъдите и "задочно" и да искате изпълнение на съдебното решение за издръжка от европейски съд. Адвокатът ви ще знае как да действа.
Ако няма постоянен адрес тук, нещата малко ще се забавят във времето, но пак може да очаквате положителен за вас резултат.
От кой град сте?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
От София съм.Бащата е български гражданин има постоянен адрес в Пловдив.
Искам да добавя, че той работи в чужбина от много дълги години и мисля, че наскоро очаква и чужд паспорт.
Искам да добавя, че той работи в чужбина от много дълги години и мисля, че наскоро очаква и чужд паспорт.
- verjinal
- Нов потребител
Не, не са скъпи. Освободени сте от държавна такса като ищец по дело за издръжка. Уговорете се с адвокат за неговия хонорар (който после ще ви се върне от осъждането на бащата).
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Благодаря много!
- verjinal
- Нов потребител
ако на бащата е назначен особен представител и няма никакви данни за дохода му и че изобщо работи как може да се докаже това ?
- eli123456
- Младши потребител
Просто няма данни. Какво смятате, че трябва да доказвате?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|