начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Работодателят не желае да ме освободи

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работодателят не желае да ме освободи

Мнениеот hellmad » 27 Май 2014, 15:19

Здравейте,
накратко проблемът е следния:
Подадох молба за съкращение, която беше подписана и подпечатана, но в последствие не беше входирана.
Наложи се да пусна нотариална покана до работодателя, в която отново изявих желанието си да бъде прекратен ТД без предизвестие от моя страна, като към нотариалната молба приложих и ксерокопие от първата молба.
Говорим за дата 08.05.2014г.
Към настоящият момент все още съм на трудов договор. Той не е прекратен, по който и да е член от КТ. Според служител на фирмата се извършват процедури по дисциплинарно уволнение, като съм имал отговор на нотариалната покана, който аз обаче не съм видял, не съм бил официално информиран и т.н.
Не че имам против да ми се трупа трудов стаж, но това ми създава пречки при търсенето на друга работа.
Как и от кого да търся съдействие за скорошно прекратяване на ТД?
Работодателят дължи ли ми възнаграждение по смисъла на закона, за времето, в което се водя на работа?
Благодаря.
hellmad
Младши потребител

Назад към Трудово право