начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Граждански договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански договор

Мнениеот s_velichkova » 22 Май 2014, 13:02

Здравейте!Запитването ми е следното:
Счетоводителката на фирмата, към която работя в момента ,ми пусна граждански договор със задна дата от януари до края на май.Това е поради причината,че за този срок аз работех за тях без да имам осигурителен доход и трудов стаж по закон.За да не ги пускам за проверки от инспекцията ,те решиха че ще му направят този договор,а парите за осигуровките ще ми ги пратят по банков път.Ето че утре,петък,съм повикана за оформяне на документите,всъщност аз ще напусна този месец,но превод още нямам.И сега въпроса ми е ,дали да подписвам преди да са ми превели и какви са ми правата в случая,искам да съм информирана преди да подпиша.
Благодаря!
s_velichkova
Нов потребител

Re: Граждански договор

Мнениеот rts » 22 Май 2014, 15:50

Направете си споразумение за дата, до която най-късно следва да Ви платят и посочете в него банковата си сметка. Ако не сте самоосигуряващо се лице, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ е длъжен да удържи частта от осигуровките Ви, която Вие дължите и заедно с частта, дължима от него да преведе цялата сума за осигуровки за пенсия и ЗО по съответните сметки на НАП (а не да Ви ги плаща на Вас). Само ако сте самоосигуряващо се лице, сте длъжна сама да си внасяте осигуровките.
rts
Активен потребител

Re: Граждански договор

Мнениеот s_velichkova » 23 Май 2014, 00:21

Благодаря! :)
s_velichkova
Нов потребител

Назад към Трудово право