Здравейте! След един месец ми свършва втората година от майчинството. До сега се водех, че работя във фирмата на моя съпруг, за да вземам майчинство. То изтича следващият месец. Аз нямам работа, където да се върна. Други майки ме посъветваха да ме съкратят от фирмата на мъжа ми, за да отида на борсата и да вземам от там някакви пари. Но законът ме защитавал и до третата година на детето не можело да бъда съкратена. Това вярно ли е? Освен това има ли значение, че работя във фирмата на мъжа ми. Разбрах, че щом мъжът ми се води работодател, нямало пък право да ме съкрати или аз да напусна. Други майки ме посъветваха да напусна фирмата на мъжа ми по свое желание, а после да бъда назначена в друга фирма за една седмица. От там да ме съкратят и да отида на борсата. Аз дори не знам и колко пари евентуално мога да вземам от борсата, докато си намеря работа. Работодателите не искат да вземат майки с малки деца, защото според тях често ще излизат в болнични заради децата си.
Ще бъда много благодарна за всякакви мнения и съвети.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 22:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
На трудовата борса след майчинство?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: На трудовата борса след майчинство?
Като се върнете фиктивно на работа, изчакайте един месец във фирмата на мъжа си, нека той да НЕ ви плати една заплата! Тогава прекратете договора по чл. 327, ал. 1, т. 2 от КТ - поради забавено изплащане на трудово възнаграждение. След това с трудовата книжка в ДБТ и НОИ регистрация като безработна. Размерът му е 60% от заплатата за срок от 4 до 12 м. - според трудовия Ви стаж.
Другият вариант е болнични за няколко месеца - поне 6 м., без да напускате и след това преминавате към вариант едно.
Другият вариант е болнични за няколко месеца - поне 6 м., без да напускате и след това преминавате към вариант едно.
- jimi66
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|