начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Фалшифициран подпис на ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшифициран подпис на ТД

Мнениеот kumho123 » 10 Май 2014, 13:59

Здравейте,
на 15.04.2014г. започнах работа в магазин като продавач-консултант . Същият ден ми деше връчен ТД в един екземпляр и прекрепено към него Уведомление от НАП. Беше ми казано че този екземпляр е за мене и аз да реша дали да си го подписвам или не. След всекидневни молби към управителя да ми бъде даден и другият екземпляр на ТД за подпис същият не ми беше предоставен с думите че всичко е нарен и договора е пуснат и валиден.След около две седмици на 25.04.2014г си подадох молба за напущане като една от пречините беше тази ( и ред други ). След като повдигнах въпроса как са ми пуснали ТД без моя подпис ( в моето копие на договора също не съм сложил подпис ) започнаха да ми повишават тон и обиждат и да си тръгвам без да ми търсят предисвестиеи аз да не търся пари за тези 2 седмици работа при тях. Беше ми показах и ТД ( ксерокопие ) който е при тях и който уж аз съм подписал . Подписа имаше някаква бледа пеилика с моя - явно все пак някой сее постарал да го докара малко от малко.Проверих за все случай в НАП дали епуснат и от кога и найстина на 15.04.2014г си е заведен.
1. Ако заведа дело за фалшифициран подпис какви са шансовета да го спечеля и какво мога да изисквам ( глоба за фирмата , обещетение и т.н.)
2. Колко би се проточило подобен вид дело като се има на предвид че ще сеправят експертизи на почерка.Притеснението ми е най вече че аз си искам парите за тези две седмици и ако го водя месеци наред и много похабени нерви за 200 лв не си струва.
kumho123
Нов потребител

Re: Фалшифициран подпис на ТД

Мнениеот eurolinker » 10 Май 2014, 20:01

От наказателно дело инициирано от вас фин. резултат ще е отрицателен.
Съветвам ви да отидете в местната дирекция на Инспекция по труда, да представите "договора", да им обясните случилото се и да поискате съвет.
Успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот Pause » 10 Май 2014, 20:52

струва си, прави се доказателствено искане при липса на доброволно плащане ,а ако имате кредит привличате и банката като подпомагащта страна в гражданския процеса.Това е ваше диспозитивно право ,та така юридческа работа.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 10 Май 2014, 22:30

Pause написа:...в гражданския процеса.Т
Гражданския процес при липса на доброволно изпълнение си е в кърпа вързан. Питащият е пред дилема дали да сезира прокуратурата. А ако го направи, с идеята да се ползва от чл. 300 ГПК, всичко ми се струва някак си твърде безсмислено на фона на един 200 лв.
А от Инспекцията може и да си сезират прокуратурата...пак....
Pause написа:Това е ваше диспозитивно право ,та така юридческа работа.

Та така...може ли един логически превод на горния цитат ? :shock:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 10 Май 2014, 22:42

eurolinker написа:Та така...може ли един логически превод на горния цитат ? :shock:

Е, сега ... наставки, представки, членове, родове, запетайки, изказ, словоред, мисълта и нейният запис "черно на бяло" ... все едни такива, нЕк-ви неважни неща ...
Не мисля, че следва да се издребнява ... :?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Трудово право