начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Управител на недействащо ЕООД и трудов договор в друга фирма

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Управител на недействащо ЕООД и трудов договор в друга фирма

Мнениеот smahnatabg » 02 Апр 2014, 18:29

Имам регистрирана фирма ЕООД на мое име,която не е извършвала никаква дейност откакто е регистрирана. През това време съм служител в друга фирма и излязох в болничен по майчинство. През това време въпросната фирма спира дейност,но аз продължавам да се водя назначена там,тъй като няма как да ме уволнят понеже съм в болничен. Въпроса ми е как да процедирам в момента и какво е най-удачното действие,за да не се наложи да връщам изплатените ми от НОИ обещетения.Благодаря предварително
smahnatabg
Нов потребител

Re: Управител на недействащо ЕООД и трудов договор в друга ф

Мнениеот eurolinker » 03 Апр 2014, 22:24

Най-удачното действие е бездействие. При конкретните обстоятелства, това, че сте собственик (и доколкото разбирам и управител) на ЕООД, какво общо има с качеството ви на осигурена по трудово правоотношение?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот g_shekerova » 07 Апр 2014, 17:15

Здравейте,
В описания от Вас случай, след като дружеството, на което сте собственик, не е извършвало дейност и предполагам, че не сте осигурявана от него, това няма влияние върху обезщетението за бременност и раждане.
Относно опасенията Ви, че фирмата, в която сте на трудов договор, е спряла дейност, няма причина да се притеснявате.
Съгласно чл.52 от КСО при прекратяване на осигуряването за общо заболяване и майчинство през време на получаване на обезщетение за бременност и раждане на осигуреното лице се изплаща парично обезщетение до изтичане на срока на обезщетението за бременност и раждане по чл.50 от КСО, а именно 410 календарни дни, т.е. каквото и да стане с фирмата, в която се намирате в отпуск по майчинство, Вие ще си получавате задължително обезщетенията от НОИ за тези 410 календарни дни.
За момента не е необходимо да предприемате каквото и да е.
Дори да се стигне до ликвидация на фирмата, в която сте на трудов договор, преди да изтекат горепосочените дни, Вие пак ще си получавате обезщетението, но има специални формуляри, които Вие попълвате и входирате в НОИ вместо осигурителя.
Дано съм Ви била полезна!
g_shekerova
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 08 Апр 2014, 21:00

Шекерова, виждам че сте нов потребител в този форум. Поогледайте се и в други раздели и се поинтересувайте дали има друг като вас, който така фрапантно да рекламира дейността си.
Постът ви изглежда толкова професионално написан, че мен лично ме отблъсква. Вкарвайте малко цвят, чувство, творчество...моля ви :mrgreen:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот consultant » 08 Апр 2014, 21:07

Шекерова, виждам че сте нов потребител в този форум. Поогледайте се и в други раздели и се поинтересувайте дали има друг като вас, който така фрапантно да рекламира дейността си.
Това е публично предупреждение в унисон с казаното от eurolinker
Линкът в профила Ви е достатъчен - всичко друго е непозволена реклама - тарифите
moderator
Аватар
consultant
Младши потребител

Мнениеот g_shekerova » 09 Апр 2014, 14:45

eurolinker написа:виждам че сте нов потребител в този форум.
Така е, благодаря за съветите ви.
eurolinker написа:Постът ви изглежда толкова професионално написан
Поласкана съм. Не съм помисляла да пиша непрофесионално в професионален форум като този. Също ако на мен ми се наложи да питам нещо тук, бих очаквала професионален отговор.
g_shekerova
Нов потребител

Назад към Трудово право