начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Пазаруване с биткоини

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пазаруване с биткоини

Мнениеот avatar952 » 02 Апр 2014, 19:49

Здравейте, докато си драсках из коментарите на дир-а възникна следния любопитен поне за мен въпрос - Как точно става митническото облагане на стоки закупени извън европейския съюз НО платени с биткоини ?
Ако си напазарувам от щатите (примерно книги) и ги платя с биткоини митницата има ли правно основание, на чиято база да ми обмити пратката и да начисли ддс? Реално пратката не е подарък и не могат да я минат по тая точка, аз все пак съм платил за нея. От друга страна обаче биткоините не са официално признати за валута, нямат обменен курс спрямо лева. Та какво би станало в една такава ситуация?
Благодаря предварително за отговорите.
Нов потребител

Re: Пазаруване с биткоини

Мнениеот krasenmarkov » 03 Апр 2014, 09:30

Мен също много ме заинтересува този въпрос. При мен става дума за протеини от щатите...
Krasen Markov
Аватар
krasenmarkov
Нов потребител

Re: Пазаруване с биткоини

Мнениеот emilgrigorov » 03 Апр 2014, 11:14

като натурална размяна (бартер), може би.
Вие продавате биткоини (вещ), и за равностойността получавате вещ. Сделките са две.
Стойността - в тарифа, или по експертна оценка. А Битконите са борсова стока.

Не съм сигурен, просто мнение.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Общи дискусии