начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обжалван акт по ПТП на база новини в БТВ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалван акт по ПТП на база новини в БТВ

Мнениеот nbi71 » 02 Апр 2014, 13:21

Здравейте,

Претърпях ПТП на 28.02 (потърсете в нета ауди блъсна линейка на Скобелев), и поради значимоста на събитието влязох в новините. За моя изненада, БТВ изряза по-голямата част от интервюто ми, в което обяснявах защо не успях да реагирам на време и да дам предимство на линейката, от там много печатни и интернет издания излязоха с новината "Аз съм виновен, каза шофъорът на аудито".

Сега шофъорът на линейката е пуснал възражение на акта, който му беше съставен, позовавайки се на моите думи, извадени от контекста.

Смятам да заведа дело срещу БТВ, защото едно е да отразиш събитие, друго е да вменяваш вина, още повече че има становище на КАТ по случая.

Бихте ли ми казали какви са шансовете да получа целия запис на интервюто с мен, и да ми препоръчате адвокат?

Успешен ден на всички :-)
nbi71
Нов потребител

Re: Обжалван акт по ПТП на база новини в БТВ

Мнениеот kolegat » 02 Апр 2014, 13:40

Господине, думите Ви по БТВ нямат абсолютно никаква доказателствена стойност. Щом като катаджиите са определили за виновен водача на линейката и са му съставили акт, на 99,99 % ще му издадат и наказателно постановление за причиняването на ПТП (ако вече не са му издали). Той има право да го обжалва пред СРС в 7-дневен срок. Като свидетел и участник в ПТП-то СРС ще ви призове да дадете показания по случая в открито съдебно заседание с цел изясняване на делото от фактическа страна. Именно показанията, които ще дадете пред съда, са от значение. Ако желаете по-подробна консултация и съвети, се свържете с мен на лични или оставете мейл.
А относно съденето на БТВ, нека първо да мине катаджийското дело и съдът да остави в сила наказателното постановление, пък тогава правете каквото ще правите.
kolegat
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 02 Апр 2014, 13:49

Съгласен съм с горното мнение. А Вие какво точно искате да претендирате от БТВ? На повечето места са Ви цитирали, че казвате:
"Аз съм виновен, не чух звука на линейката и се ударих в нея. Това призна пред bTV шофьорът на аудито..Съжалявам, опитах се да спра, но спирачния ми път беше само два метра, обясни водачът на аудито. "
.На друго място пък пишат "Според шофьора на линейката, цитиран от Би Ти Ви, той е бил засечен от автомобил. Водачът на колата - "Фолксваген Пасат"? комби каза, че вината е изцяло негова." Какво още са пропуснали да отразят от бтв? В какво се състои вината на линейката (явно кат са установили, че шофьорът е виновен)?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот nbi71 » 02 Апр 2014, 16:29

БТВ не излъчиха цялото интервю, нито това с мен, нито това с шофъора на линейката. Истината е, че линейката премина на червено, влезе в кръстовището от лентата за насрещно движение и скороста и беше поне 80 км/час. Пред БТВ казах, че от огромният блок от MALL София до светофара на П. Нишавски нямаше как да видя и да чуя линейката. Поради това че линейката буквално излетя пред мен, имах никакво време за реакция. Всичко това беше изрязано - защо ли?

Наясно съм, че мога да се откажа от думите си с аргументи че съм бил в шок и така нататък - но истината е, че БТВ си направиха новината на мой гръб и освен това ми причинят сериозни вреди - както морални, така и материални - днес отново писах обяснение в КАТ - моето време не е безплатно, както и на всеки друг.

Не е ли време това да приключи с едно дело в съда? Утре някой друг ще е на моето място?
nbi71
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 02 Апр 2014, 17:03

Питам, защото ще е трудна работа, ще ви коства още пари и време, а и не съм убеден, че действително имате основания ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Общи дискусии