- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Софийскийо и още малко...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Софийскийо и още малко...
Много неприятно впечатление ми направи как съвършва дискусията в тази тема: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=27&p=546862#p546862
Темата е заключена и на последният изрепичл се не може да се отговори, но в най-добронамерен стил ще се опитам да обясня защо софийскийо и с компромис пловдивскийо,
И така части от репченето:
"Други рипат - "ти къв си бе ? Кат не си адвокат що пишеш, а ? а ?" .... сякаш форумът е адвокатски, при това за селтикси, завършили САМО софийскиЙОТ - всички останали, получили образование извън София сякаш са плебеи ..."
Искам да успокоя потребителя doc03, че за моя радост и за съжаление на други точно такова е положението.
Софийскийо и пловдивскийо с компромис стават, всичко останало е помия с извинение. Университетите са се превърнали в някакви търговски дружества - безмислени специалности с карайно безпереспективна реализация, преподаватели пеперуди, летящи от цвят на цвят, чиито очи са се превърнали в доларов знак ($), посредствени асистенти, работещи и като адвокати, щото с 500 лв. живее ли се и щото ЗА им го позволява и т.н. и т.н.
Е как тия студенти със семестрилна такса 2000+ лв. да бъда скъсани на изпит?
То е същото като да заколиш кокошката, снасяща златни яйца.
Ето затова ви се подиграват, щото не сте учили когато му е било времето, сега се мъчите да наваксате ама не става, няма го лектора на лекция да го питаш, няма го асистента на упражнение и т.н. и т.н.
Сега надявам се разбрахте, че само с ядене не става.
Предполагам, че е неприятно да си лузър, предполагам, щото не знам как е точно, ама това е положението.
Няма как в държава от 6 милиона глави население, да има 51 университета.
Смешна работа, даже и в Перник...не че имам нещо против перник и перничани, ама не е ли прекалено близо до София?
Успех!
Темата е заключена и на последният изрепичл се не може да се отговори, но в най-добронамерен стил ще се опитам да обясня защо софийскийо и с компромис пловдивскийо,
И така части от репченето:
"Други рипат - "ти къв си бе ? Кат не си адвокат що пишеш, а ? а ?" .... сякаш форумът е адвокатски, при това за селтикси, завършили САМО софийскиЙОТ - всички останали, получили образование извън София сякаш са плебеи ..."
Искам да успокоя потребителя doc03, че за моя радост и за съжаление на други точно такова е положението.
Софийскийо и пловдивскийо с компромис стават, всичко останало е помия с извинение. Университетите са се превърнали в някакви търговски дружества - безмислени специалности с карайно безпереспективна реализация, преподаватели пеперуди, летящи от цвят на цвят, чиито очи са се превърнали в доларов знак ($), посредствени асистенти, работещи и като адвокати, щото с 500 лв. живее ли се и щото ЗА им го позволява и т.н. и т.н.
Е как тия студенти със семестрилна такса 2000+ лв. да бъда скъсани на изпит?
То е същото като да заколиш кокошката, снасяща златни яйца.
Ето затова ви се подиграват, щото не сте учили когато му е било времето, сега се мъчите да наваксате ама не става, няма го лектора на лекция да го питаш, няма го асистента на упражнение и т.н. и т.н.
Сега надявам се разбрахте, че само с ядене не става.
Предполагам, че е неприятно да си лузър, предполагам, щото не знам как е точно, ама това е положението.
Няма как в държава от 6 милиона глави население, да има 51 университета.
Смешна работа, даже и в Перник...не че имам нещо против перник и перничани, ама не е ли прекалено близо до София?
Успех!
- datajumanji
- Потребител
Re: Софийскийо и още малко...
doc03 написа: miniscule написа:Ето едно мнение на трети човек - tino76 , което ми попадна напълно случайно , но мисля , че е много подходящо за случая
tino76 написа:Имам едно предложение-във връзка със зараждащото се статукво във форума, създадено и поддържано от няколко потребителя, които взаимно се защитават, нахвърляйки се срещу всеки с различно от тяхното мнение, напълно необосновано и неаргументирано, като използват изключително неправни и просташки квалификации и с това си поведение водят до отлив на юзъри, недоволство сред новорегистрираните и до намаляване на ефективността и посещаемостта на форума.
.......................................................................................................................................
Очевидно повечето теми завършват с караници и обиди и арогантно отношение на по квалифицираните към по слабо квалифицираните или без каквато и да било юридическа квалификация и вечното препращане към адвокат, за което се пише в доста други форуми.
Именно !
Някои явно не могат простичко да посъветват човека, или още по-простичко да му кажат, че хич не вдяват какво пита. Обратното - ще изчакат някой нещо да напише, и се впускат да се цепят баш кат в полето сред добитъка, колко е проС и незнаещ отговарящия...
Други рипат - "ти къв си бе ? Кат не си адвокат що пишеш, а ? а ?" .... сякаш форумът е адвокатски, при това за селтикси, завършили САМО софийскиЙОТ - всички останали, получили образование извън София сякаш са плебеи ...
Трети пък, дето в реалния живот хич не вдяват от право и нЕмат кинти, освен че се комбинират с първите две психики, изживяват всеки даден на питащите отговор като загубена пачка, щото при всеки отговор усещат как все едно от тяхното лично задно отвърстие се измъкват едни потенциално неспечелени мангизи ....
Такива работи, г-н велИсопед ... А, и за да си знаеш - ... непознатата думичка не е софийски английски, а софийски академичен жаргон , но на хората с ограничена обща култура тя не е позната ...
datajumanji написа:Много неприятно впечатление ми направи как съвършва дискусията в тази тема: ......................................................................................
Ето го, приложено по-горе мнението ми. А защо репчещ се - така и не разбрах. Без значение.
Това, което засягаш е мъничка част от написаното ...
Всичко което съм написал са факти - факти не относно нечий произход и месторождение, както предполагам е ясно, а относно един манталитет, с който манталитет и на опашката на коня да си живял, и в Кембридж да си завършил, имаш ли го - личи си от километри. Не можеш да го скриеш. Не става въпрос единствено само за първите седем годинки ...
Или не си съгласен с описаните от мен варианти на изява на "знаещи" юристи във форума, datajumanji ? Ми ... разходи се и попрочети ...
Юристът не се формира в университета ... Дипломата не създава нито юристи, нито даскали, нито лекари. По-важната част от цялото се придобива след това.
Не всички пишещи тук са с жълто около устата, че да плащат по 2000 лева такси, и не всички адвокати виждат в клиента си ходеща касичка - последното доста открито заявявано тук като кредо, при това от адвокати, толкова некомпетентни в материята че просто се чудя как още някой техен прецакан клиент не ги е похарчил ....
Това с парите е манталитетът именно на тези, част от които цитираш. Единствената разлика между университетите е, че мащабът на рушветите в софийскиЙОТ е със съответното завишение поради обичайните "столични" проценти ...
Някои тук са се изучили във времето, когато в България нямаше такси от по 2000 лева, дори и евра нямаше, а доста от пишещите тук практикуват адвокатската професия още от времето, когато в България доларът вървеше само в "Кореком" ...
Това за университетите си е твое мнение, няма лошо. Но явно изобщо не си вникнал в това, каето съм искал да кажа.
Това е форум. Могат да пишат и знаещи и незнаещи, могат да пишат от каруцаря до министъра, но винаги ще се намери някой "селтикс", който да вкара омраза и неприязън, основаващи се на професия, знания/незнания, образование, ВУЗ, или дори само защото просто няма какво да каже, а другите имат.
А може и аз да съм се изразил неясно, не знам ....
Както и да е.
Факт е, че доста от изживяващите се като велики адвокати в този форум, в живота реално наистина са лузъри или просто ПДК.
Факт е също, че е се срещат плагиати, които като адвокати на две магарета сламата не могат да разделят, които нямат нито знанията, нито дар словото, нито нужната езикова и правна култура, и поради това списват от студентските разработки от pomagalo.com, списват от мненията в теми, писани във форума 2006-2009г., или дори копират интересни реплики от мнения, писани само преди дни и с това предизвикват цъкането и нескритото възхищение на четящите ги, та даже си имат и фенове, които не пропускат нито една възможност да им засвидетелстват ... "чисто юридическия си" личен интерес и внимание, дори увековечавайки плагиатството им ...
Факт е, че някои от пишещите в този форум, изнасят ценни лекции, и раздават (включително и на колегите си) безплатно ноухауто си, ... но алтруизмът е вродено качество при някои хора ...
Всичко това са факти.
Съжалявам за неприятното впечатление, което съм направил, datajumanji, но появата на поредния велик юрист-велИсопедист ... хулещ и плюещ свои колеги бетер овчар, (съжалявам, че обиждам тази престижна професия), с цел да блесне (щото тук прословутите пари, за които говори няма как да ги изкара) .. та не се сдържах и написах ... някои неща.
Ето го по-горе мнението ми на "репчещ се", подплатено с факти - който иска да отговаря.
Дреме ми на ... историята.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Темата за която става дума беше заключена щото новия потребител crossbike все още неориентиран, случайно нападна член на групата "потребители" доминиращи във форума, известна с грубото си отношение спрямо други участници във форума. Това беше причина да се включат и други ченове на групата, включително и модератори, които почнаха да слагат банери не на когото трябва.Както и да е. Добре е модераторите да разберат, че не е в интерес на сайта това което правят и стига са толерирали тази група.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Темата за която става дума беше заключена щото новия потребител crossbike все още неориентиран, случайно нападна член на групата "потребители" доминиращи във форума, известна с грубото си отношение спрямо други участници във форума. Това беше причина да се включат и други ченове на групата, включително и модератори, които почнаха да слагат банери не на когото трябва.Както и да е. Добре е модераторите да разберат, че не е в интерес на сайта това което правят и стига са толерирали тази група.
"Случайно нападна" ... горкичкият неориентиран... Алоооооооооу !?! Ориентираният !?! Това форум ли е (уж юридически), или поляната, дет се търкалят селските пехливани, м ?
С онази тема, относно велИсопедиста се приключи.
В тази вече става въпрос за нещо друго.
Капишчи ?
-
Да отваряш тема за да защитаваш сам себе си затова, че въпреки предупрежденията нарушаваш правилата това как се нарича
Някои или се правят, че не знаят или забравят, че модераторите виждат и знаят
moderator
-
consultant - Младши потребител
Не е нужно човек да е модератор, за да разбере, че инициаторът на темата и crossbike са едно и също лице. Стилистиката, в която са издържани коментарите им, е показателна. Не заключвайте темата, нека се изявяват тук всичките им алтер его.
Последна промяна lexy21 на 28 Мар 2014, 23:57, променена общо 1 път
-
lexy21 - Активен потребител
consultant написа:Да отваряш тема за да защитаваш сам себе си затова, че въпреки предупрежденията нарушаваш правилата това как се нарича
Тоя е оня, така ли ?
Е, може да е в програмата за защита на свидетели
-
Разбира се, че е едно и също лице, но това какво променя нещата. Във Форума пишат най-различни хора и трябва ли когато някй не ни харесва с каквото и да било да почнем да го дюкаме. Нали по този начин ще заприличаме на него. А претендираме да сме умни и културни.
- neutralen
- Активен потребител
Това дето го твърдите, че тоя е оня и оня е тоя се нарича КЛЕВЕТА!
Освен това нещо много ви заболя, явно сте от магнаурските школи както твърди кросбайк.
И в заключение, модератора консултант е от същото тесто, защото ми е изпратил следното лично съобщение:
И той ме обвинява в нещо си, за което разбира се няма доказателства, но му се иска да е вярно, както едни други хора...
Падението е пълно!
Некомпетентността плашеща!
Обучението отдавна е паднало далеч под санитарният минимум!
Както е видно от повечето предишни коментари!!!
Изгони ме, не ми дреме, нали знаеш, че сме с нови минимални тарифи...
ПП
...нещо се правиш на интересен май... - какъв изказ...пъпчив тийнеджър би се справил доста по-добре...
...а това, че модераторите виждали и знаели всичко ме развесили до сълзи...
Освен това нещо много ви заболя, явно сте от магнаурските школи както твърди кросбайк.
И в заключение, модератора консултант е от същото тесто, защото ми е изпратил следното лично съобщение:
consultant написа:Следващите предупреждения са направени от администратор или модератор на форума.Това е предупреждение направено от теб: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&p=546879#p546879 нещо се правиш на итресен май - и с този ник ли искаш да бъдеш изгонен? Да отваряш тема за да защитаваш сам себе си затова, че въпреки предупрежденията нарушаваш правилата това кака се нарича
И той ме обвинява в нещо си, за което разбира се няма доказателства, но му се иска да е вярно, както едни други хора...
Падението е пълно!
Некомпетентността плашеща!
Обучението отдавна е паднало далеч под санитарният минимум!
Както е видно от повечето предишни коментари!!!
Изгони ме, не ми дреме, нали знаеш, че сме с нови минимални тарифи...
ПП
...нещо се правиш на интересен май... - какъв изказ...пъпчив тийнеджър би се справил доста по-добре...
...а това, че модераторите виждали и знаели всичко ме развесили до сълзи...
- datajumanji
- Потребител
neutralen написа:Темата за която става дума беше заключена щото новия потребител crossbike все още неориентиран....
neutralen написа:Разбира се, че е едно и също лице, но това какво променя нещата. Във Форума пишат най-различни хора и трябва ли когато някй не ни харесва с каквото и да било да почнем да го дюкаме. Нали по този начин ще заприличаме на него. А претендираме да сме умни и културни.
... е ... ?
Нали беше новичък, и неориентиран завалията ?
Лизгав си ... като леко тръгнала риба ... нали знаеш, една такава неприятна слуз се получава отгоре ...
Но!
За занаята, който се опитваш да практикуваш, това е добре ...
Последна промяна doc03 на 29 Мар 2014, 11:16, променена общо 1 път
-
datajumanji написа:Това дето го твърдите, че тоя е оня и оня е тоя се нарича КЛЕВЕТА!
Осъди го! НалЕ си от СУ- по презумпция знаеш как, просто го докажи.
По темата: Каквото от това, че някой мисли нещо ... да го кажем "различно" за трети?
Дали съм от "Магнаурска школа" ( не ме боли- за сведение на разтроения), дали съм "пълна нула" ( все ми е тази, просто не може да ме подразни дори), дали към "сволач" ( сволоч е низходящия от първа степен по права линия на майка ти, но и това не ме разстройва), дали имам право да практикувам ( не можеш да влияеш реално, защото си безгласен по този въпрос), дали имам доверители и подзащитни ( както предното)- "оценителят" от СУ не може да вземе работата на трети, а този трети, довечера, ако му остане време от ангажименти, ще спи спокойно и няма да мисли за глупостите тук.
Един ден ще осъзнаете, че е излишество да се "харчите" в тази насока.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
недей да говориш за чуждите майки, щото твоята е най-интересна...сволоч е низходящия от първа степен по права линия на майка ти, а щом не те разстройва е доста лошо, шъ знайш...
а софийскойо най-силно ви разстройва, не е лъжица за всяка уста той
просто в един странен момент осъзнавате, че размерът има значение!
а софийскойо най-силно ви разстройва, не е лъжица за всяка уста той
- datajumanji
- Потребител
Виждам, че "някои" юзъри неправилно са ме разбрали - израза "Разбира се, че е едно и също лице", следва да се разбира буквално, че се разбира в момента, в който Модератора е написал, че тоя и оня са едно и също лице, но това не променя нещата. Най мразим да мислим.
- neutralen
- Активен потребител
datajumanji написа:недей да говориш за чуждите майки
е, защо се цупиш отпосле, когато отначало не мислиш за последиците.
В правото го наричат реторсия, но ти това го знаеш- налЕ си от СУ и това води до логичния извод, че всичко знаеш.
datajumanji написа:... щото твоята е най-интересна...
Благодаря- мама е добре, надявам се още дълги години да е така. А, от куртоазия- твоята как е?
datajumanji написа:сволоч е низходящия от първа степен по права линия на майка ти, а щом не те разстройва е доста лошо, шъ знайш...
Лошо е за теб, защото не можеш дори да провокираш емоция в тази насока у мен.
datajumanji написа:а софийскойо най-силно ви разстройва, не е лъжица за всяка уста той
Не, не ме разстройва, наистина. Кой, къде и с колко е завършил - някога ще разбереш, че няма никакво значение.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
neutralen написа:Виждам, че "някои" юзъри неправилно са ме разбрали - израза "Разбира се, че е едно и също лице", следва да се разбира буквално, че се разбира в момента, в който Модератора е написал, че тоя и оня са едно и също лице, но това не променя нещата. Най мразим да мислим.
Казах ти. Лизгав си.
Може и да мразя някои неща, но поне не ползвам мислите на другите.
-
хахахаха
на челата на някои пише: Не съм завършил СУ и това много ме дразни...
И недей така да говориш за майка си...
Сигурно е доста интересна що все я споменаваш...хахахаха
Ужас! То бива извращения, ама...то си е ваша работа...
ПП
И не се осланяйте на приказките на модератор!
Този и онзи не са едно и също лице!
Нещо много сте се заблудили.
А новите мин.възнаграждения видяхте ли ги в ДВ?
А вие сте над тези неща, щото нали не сте адвокати...макар силно да го желаете...
ПП
А вие сте над тези неща, щото нали не сте адвокати...макар силно да го желаете...
- datajumanji
- Потребител
Проблемите с образованието /по принцип и в частност с висшето/ са факт. Дори в любимата Алма Матер на раздвоения са въведени часове по българска граматика за различни специалности, защото масово българчетата излизат неграмотни – не от основното, от средното си образование – и влизат в университета неграмотни, нещо немислимо преди години. Сега университетът ще ги учи да пишат, защото е направо срамно да им даде и дипломи за висше. Ама не темата за нивото на образованието /било то в софийското поле, било в останалата му география/ е всъщност основната тук. Тя е въведена привидно, за да може някой да отдаде почит на собственото си величие по причина, че другите не му отдават. Това сигурно има някакви специфични психологични, а може и психиатрични характеристики, но поради липса на съответно образование не мога да преценя
Не знам какво пише на челото ми, но в дипломата ми пише, че съм завършила СУ /редовно обучение, държавна поръчка / и, повярвай ми, това не е никакво постижение. Ако за теб все пак е - ами, честито завършване и честита радост, да си жив и здрав дълги години, за да пишеш по форумите и разказваш на правнуци къде си завършил
datajumanji написа:на челата на някои пише: Не съм завършил СУ и това много ме дразни...
Не знам какво пише на челото ми, но в дипломата ми пише, че съм завършила СУ /редовно обучение, държавна поръчка / и, повярвай ми, това не е никакво постижение. Ако за теб все пак е - ами, честито завършване и честита радост, да си жив и здрав дълги години, за да пишеш по форумите и разказваш на правнуци къде си завършил
-
lexy21 - Активен потребител
datajumanji написа:хахахаха
ПП
Абе, байо, както все споменаваш "... майката, ... майката", само една т'сла и малко тел ти липсва, и картинката ще е пълна ... явно СУ-то си е казало думата ... или по-скоро даже и в СУ-то не са могли да избършат надписа от твоето чело ...
Интересно ... те по принцип кифлите се дуят, като завършат в "софето", ама и за тия като теб си има думичка - кроасан
П.П. Копирам ти нещо от нета, за да не се чудиш на думичката:
"Кроасанът е кифла ... Във Франция кроасанът се сервира топъл и намазан с масло ..."
........... продължавай, забавляваш ме
-
както кажете
- datajumanji
- Потребител
Къде изчезна оня (другият) ... со велИсопедо ? как беше, аааа, да! "crossbikeСУ"
Покри ли се ?
Не за друго, а само малко да го поздрАвим, с една песничка
Покри ли се ?
Не за друго, а само малко да го поздрАвим, с една песничка
-
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|