начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Трудов договор с агенция за временна заетост

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор с агенция за временна заетост

Мнениеот axentieva » 27 Мар 2014, 13:32

Здравейте!
Бихте ли коментирали следния казус:
Имам трудов договор с агенция за временна заетост и работно място във фирма ползвател.Основанието на договора е -до завършване на определена работа.
В чл 107 Т ал 2 от Кодекса на труда се казва:
(2) При изпълнение на работата, за която работникът или служителят е изпратен, предприятието ползвател е длъжно да му осигурява основни условия на труд и заетост и равно третиране, каквито е осигурило на останалите работници и служители, които работят при него и изпълняват същата или сходна работа или длъжност, включително здравословни и безопасни условия на труд.
"РАВНО ТРЕТИРАНЕ" не е налице-не получавам социалните придобивки,които ползват служителите на фирмата ползвател.Не съм включена и в годишните профилактични медицински прегледи,които работодателя е длъжен да осигури на служителите си.
Подадох молба( с входящ номер) до работодателя си( по договор-т.е агенцията за временна заетост) да бъде обърнато внимание,че този член на кодекса не е изпълнен.Не получих никакъв отговор и не са предприети никакви действия .
Посъветвайте ме какви следващи действия да предприема,така,че в бъдеще след като прекратя взаимоотношенията си с двете фирми и предявя претенции по съдебен път-да съм изпълнила предварително необходимите условия за да имам основание за такива съдебни претенции.
Мога ли да предявя претенции за пропуснати ползи и обезщетение за същите.
Благодаря предварително.
axentieva
Нов потребител

Re: Трудов договор с агенция за временна заетост

Мнениеот eurolinker » 30 Мар 2014, 14:33

Здравейте. Трудно е да се даде съвет, без да се разполага с договора. Все пак, бихте могли да уведомите представителя на предприятието, в което работите, за молбата до работодателя ви.
И каквото изпращате, оформяйте обратна разписка, която накратко описва И съдържанието/основанието на писмения ви документ - напр. "Молба от .....2013 г. за оигуряване на равно третиране по договор №.../.......2013 г.".
Успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Трудово право