начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

кой,колко е профукал по адвокати

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: кой,колко е профукал по адвокати

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Фев 2014, 22:13

Какъв ти е точно проблема на теб? Да споделиш твърдения, да рекламираш колегата от бъкстон, марковски или, че си бил във ВКС :) ?

А, като се замисля- не ме интересуват подбудите за тая тема. Адвокати има всякакви, както и доктори, както и автомонтьори... Без оглед единицата всяка гилдия си има цвят.

ivanov_p написа:Много са малко адвокатите, които казвах, че казусът е губещ, останалите са две групи, едните не са наясно и мислят, че ще спечелят или са наясно, но разчитат на грешка, от другата група просто премълчават за да вземат делото.
За съжаление не могат да се обвиняват, защото хората вярват не на този, който им каже, че ще загубят, но той ще направи всичко възможно за да намали максимално загубите, а на този който каже, че със сигурност ще спечелят. От последните пък най-много се вярва на тези които кажат, че ще купят съда.

Твърде близо до моето виждане и ще подкрепя с едно уточнение: трябва да се отчете факта, че доверителите искат ( някакъв наивитет, от който не могат да се отърсят) да бъдат лъгани. Отиват при адвокат с нагласата, че всякога трябва да чуят това, което те очакват ( а, вярвайте очакванията са им винаги с положителен за тях изход), а не просто истината.
Е, когато истината не е достатъчна като как да не проявя разбиране и към колегите?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2014, 23:00

bird_of_paradise написа:с едно уточнение: трябва да се отчете факта, че доверителите искат ( някакъв наивитет, от който не могат да се отърсят) да бъдат лъгани. Отиват при адвокат с нагласата, че всякога трябва да чуят това, което те очакват ( а, вярвайте очакванията са им винаги с положителен за тях изход)

По-сложен психологически е въпроса,но накратко господстващата ментална ситуация е такава-всеки иска благоприятния за себе си резултат.Не бих казал че "очакват да ги излъжат",макар че дълбоко у тях е заложено да приемат "добрата новина"...
:oops:

П.П. Нямаше да го повярвам,ако мн.близък колега,вече на преклонна възраст, не ми го бе казал... клиентът Х дава на адв. У 350лв.за делото+ още 200(за съдията)-по НАХД някакво,които адв.У сложил в другия си джоб...за съдията са все пак..да не ги объркаме с другите кинти... :lol:

Много се смях на това нещо,но ме уверява колегата,че истина било...А,бе,докато има такива,които имат за даване..."В името на народа" - никаква милост ! - трябва да ги сечеш на дръвника !!!
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 18 Фев 2014, 23:28

Абе истории много.
Един, сега известен адвокат, винаги закъсняваше с малко и като отидеше другата страна или прокурора на банката влизаше в залата, отиваше при съдията или председателя и му се извиняваше тихо, разменяха няколко общи приказки, после отиваше да поздрави изтръпналите в очакване клиенти и им прошушваше на уше: "Уредих всичко със съдията, ама трябва да съберете парите".
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2014, 23:37

И по-гнусни ги има.

Иначе "Блажени" са.... :(
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2014, 23:45

Въпреки че честно казано,"средностатистически" в интелек. отношение човек,по-скоро би се изумил от подобно "споделане на изхода на делото". Знам ли..сложничко е...с оглед конкретната цялостна психологическа ситуация.Като туриш и очакванията за благоприятно развитие...сигурно математически накрая ще останат 20 % от случаите,където клиентът да реагира и да подложи подобни изявления под съмнение ,респ. се консултира с друг колега.

А на изумения т*пак ще му блеснат очите от фойерверките,това е повече от ясно :?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2014, 23:53

Имам един навлек в момента и за това съм,меко казано,бесен,като се сетя за него.
Наближава му делото и няма да се явя по ред причини.
Ако имах власт,поне за 3г. щях да го ръгна в затвора.Измет 100%-това.
Но хубавичко ще го наглася,де. Хитър Петър пред него,пасти да яде;но ще го смажа като гнида,както аз си знам! Луд ще го направя горчикия,сам ще си говори...
П.П.Никаква милост за говедата-правило №1.Хватката е да го захапеш веднъж...после да го дъвчеш,дъвчеш...така щото иначе става точно обратното,ако му бутнеш аванта.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Фев 2014, 00:15

А може би отделна тема тр. да създадем тук- " Колко нерви и безсънни нощи сме профукали по делата,проблемите,приумиците,налудничавите засърбявания на навлеците,както и изобщо,спрямо всички видове и подвидове измет на обществото... -със или без заплащане..." :? :?: :!: :?:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот justmy » 19 Фев 2014, 07:49

Ето-видяхте ли-има съвест и у вас :!: и то гузна.
понеже тръгнахте да се оправдавате и нападате.... :?: :!:
:mrgreen:

а,в коя професия не се работи с измет :!: :arrow: посочете,моля :idea:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот borovinka » 19 Фев 2014, 11:01

justmy написа:а,в коя професия не се работи с измет :!: :arrow: посочете,моля :idea:

Учителките в детската градина и в училище не работят с измет. Викат им "бъдещето на нацията". Дано не израснат като някои пишман-клиенти (техни родители) вероятно, които си нямат друга работа, освен да плюят по форумите без обосновка.

Весел ден и на теб.

П.С. Не знам каква ти е професията и слабо ме интересува, но с такова отношение далече няма да стигнеш.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот justmy » 19 Фев 2014, 11:19

отзад-напред :!:

няколко професии имам :!:
кой плюе без обосновка-признай;не си сериозна :idea:
започна с противоречие - опасна си за себеси 8)
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Фев 2014, 12:05

Трудничко ти е за разбиране,обяснимо е...

Проблема е в това,че тук си в самата тиня,не просто "работиш с изм..." До толкова степен си потънал в падението му,че едва ли не следва да станеш част от него самото и като цяло от живота на прокажения...

За боклуците-никаква милост,за истинския клиент-пируети до сутринта..с най-голямо удоволствие...

П.П. Как може една женица през два дни да ми звъни...Дължим ли Ви нещо,г-н адвокат,много благодарим за всичко,което вършите за нас,само кажете ако има нещо...особено когато звучи искрено..сърцето ми се къса

И какво да кажеш за Хитрецът У,който освен пострадалите,е измамил и адвоката си...
Снощи буквално, като писах последния си пост,от кантората си тръгваше един възрастен колега,който ми разказа един ...от многото си случаи,на клиент,който го е ...измамил... А е трябвало да го остави да гние именно за измама.
Това е една от причините да има изискване да се заплаща предварително адв.възнаграждение-прецакан си 100 % след делото,без оглед резултата. Звучи повърхностно може би,но това е основната причина.Практиката го е установила(добре поне че има облекчена порцедура за издаване на ИЛ от адв.съвет,срещу клиенти).А то,като я докараш до там-по-добре продавай банани на пазара...
Това е закон на законите.От краткия си сравнително житейски и професионален път знам поне за 50 случая на преметнати колеги,при това минаващи за сериозни адвокати,особено по наказателни дела...Това затова си има и изрична забрана за резултативен хонорар по НД.

П.П. Имаш ПРАВЕН СПОР.Плаща се за да СПОРИШ аргументирано.Пък който може-да си СПОРИ САМ;адвокатът не е задължителен,така че няма какво да плаче,че е платил БЕЗ ПРИНУДА на адв. Х .

П.П. Единствено клиентът justmy е приятното изключение;Той ще плАти на всички адвокати ..след делото,особено ако му харесва изхода...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот justmy » 19 Фев 2014, 18:00

кой плаща СЛЕД :?:

аз продадох имотите на семейство и род :!: :!: ,плащайки ПРЕДИ делата и провали-нищо :!: насреща

сега пиша от квартира :arrow: дом нямам,а миналата година ми взе родителите :!:
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Фев 2014, 18:08

justmy написа:кой плаща СЛЕД :?:

аз продадох имотите на семейство и род :!: :!: ,плащайки ПРЕДИ делата и провали-нищо :!: насреща

сега пиша от квартира :arrow: дом нямам,а миналата година ми взе родителите :!:

Съжалявам за вас наистина.В кофти ситуация си;дано да стъпиш на крака;Само да не се поболееш от ядове,че кръвно,диабет..всичко от неспокойствие те налазва :(
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 19 Фев 2014, 23:16

svettoslav написа:А може би отделна тема тр. да създадем тук- " Колко нерви и безсънни нощи сме профукали по делата,проблемите,приумиците,налудничавите засърбявания на навлеците,както и изобщо,спрямо всички видове и подвидове измет на обществото... -със или без заплащане..." :? :?: :!: :?:

+1
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот delirium1 » 09 Мар 2014, 19:15

До момента 1500лв, които определено си заслужаваха тъй като явно адвоката, на който попаднах беше много кадърен и ми спечели важно дело от което успях да си възстановя загубите.
http://ofertini.com
Аватар
delirium1
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Мар 2014, 19:35

Като се абстрахирам от факта, че съм адвокат, винаги съм си плащал за услуги или съвети на адвокат. Може да са сто долара за нотариален акт, може да са колкото каже, но се плаща. Никога не се прави гаргара с аптекаря. Не може да си специалист по всичко. Човека си знае работата и действа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот justmy » 10 Мар 2014, 16:56

Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот justmy » 29 Мар 2014, 22:10

http://news.data.bg/2/bulgaria/570218/% ... 0%b3%d0%b8

кой ЩЕ КЪЛНЯТ повече хората познайте- вас;бандити или държавата :arrow:
Минималните хонорари на адвокатите скачат драстично от следващата седмица. Тогава ще влязат в сила промени в наредбата на Висшия адвокатски съвет за тарифите на професията, които вчера бяха публикувани в "Държавен вестник".

Законът забранява на адвокатите да начисляват по-малка такса от тази в наредбата. Най-много скачат тарифите за делата срещу администрацията. Адвокатът по дело за сгрешена пенсия или скица за имот вече ще струва не 150 лв., а съответно 350 и 600 лева. Защитата по дело за бащинство скача от 250 на 500 лева. Да наемеш юрист за развод по взаимно съгласие вече ще струва не 300 лв., а най-малко 400 лв. Защитата за по-сложното разтрогване на брака по исков ред се увеличава от 500 лв. на 600 лв.

По гражданските дела за пари и имоти хонорарът на адвоката се определя според материалния интерес. Това правило се запазва, но скача базата, на която се изчислява възнаграждението на юриста. Ако делото е за 1000 лв., адвокатът ще вземе най-малко 300 лв. Представителството в процес за 5000 лв. вече няма да е 450 лв., а 580 лв. С наредбата за първи път се въвежда и правилото, че ако по едно дело се проведат повече от две заседания, човек ще трябва да плаща по 100 лв. за явяването на адвоката си на всяко следващо, информира в. Труд.

никакви поговорки ли не четете...
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 29 Мар 2014, 23:48

Отдавна имаше нужда от повишаване на минималните адвокатски възнаграждения.
Само това не мога да разбера защо го оставиха, при наличието на тълкувателно решение в друг смисъл.
"§ 2. (Изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 2014 г.) В случаите по чл. 64 от Гражданския процесуален кодекс (отм.), както и в случаите на чл. 78, ал. 5 от Гражданския процесуален кодекс и чл. 161, ал. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс присъденото възнаграждение не може да бъде по-ниско от двукратния размер на възнагражденията, посочени в тази наредба."

А ако трябва да се преразглежда нещо, това са таксите на ЧСИ, и особено в частта на максималните им размери, че не е нормално за няколко технически действия да могат да получават дори милиони.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 30 Мар 2014, 08:13

justmy написа:кой ЩЕ КЪЛНЯТ повече хората познайте- вас;бандити или държавата

Не знам, по презумпция ние сме най-удобни ( след магистратите), но и не знам аз кого да проклинам- доколкото ми е известно няма друга ( свободна) професия, в която да има минимални прагове на възнагражденията за съответна работа ( ако греша- немедлено някой да ме поправи). Единствена работа, която имам право да упражнявам - всичко останало, освен преподаването, ми е забранено ( за ВЛ това не важи, макар да имат някакъв минимум и те).

За да имам право да работя ежемесечно внасям едни 30лв.. Не ги ли внеса повече от 3м., на четвъртия отпочва дисциплинарно производство... и лишаване от право да упражнявам професията за срок от три до 18 месеца; при повторно нарушение- до 5г.;
Ако реша да направя отстъпление от минималните възнаграждения - явявало се нелоялна конкуренция на колегите, респективно при всяка установено нарушение - лишаване от право да работя за срок от 3 до 18м., при повторно нарушение- до 5г., а при тази конкуренция всеки ти гледа в паницата и дебне.

Не съм в обяснителен режим, не ме разбирайте погрешно, но ако ми зависи хляба от това- няма начин сама да режа клона, на който седя. Въпреки клетвите.

Отделно- като има напъни да се регулира възнаграждението на адвоката от страна на обществото- да вземе това общество, чрез закондателя, да не ни третира като "свободна, независима и самоуправляваща се" златна кокошка, от която се очаква само да снася ( внася) налози в хазната ( същата тази държавата, която ми играе партия :idea: в приходите), а да ни регулира самата тя. Ма най-добре е да ни назначават на трудов договор към съответната колегия и всички да са щастливи. Не може?- е, как да не може- всички ще бъдем икономически зависими и няма да спорим по делата, респективно никой няма да има безсъници в Сиатъл над работата си.

И, не на последно място- все се забравя, че адвокатската услуга ( без оглед консултантски договор или договор за поръчка) не е задължителна :idea: ( освен в малкото изрично изброени от закона случаи, където възнаграждението е нормативно определено от законодателя).
Не я ползвайте, "за Бога, братя".( и после ще се чудите, за какво да бъбрите с околните- така де, една тема/кой, колко, кога, за какво, кому, платил/ ще отпадне :) ).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии