Здравейте,
в средата на януари подададох молба да ползвам 20 дни платен годишен отпуск през февруари, но в началото на февруари, след около 2 седмици (2дни преди датата на отпуската) ми връчиха предизвестие за съкращаване поради намаляване обема на работа.
Моя приятелка ми каза, че щом съм пуснала молбата за отпуск преди получаването на предизвестието, то платеният отпуск трябва да ми се плати или разреши, поне така правели при тях.
Въпросът ми е дали е така и на кой член от КТ да се позова?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за отпукс от служител и след 2 седмици предизвестие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Молба за отпукс от служител и след 2 седмици предизвести
Ако имаш предизвестие 1 м., можеш в срока на предизвестието да го ползваш - зависи колко дни отпуск имаш!
Ако работодателят не спази предизвестието, дължи ти обезщетение за неспазено предизвестие и обезщетение за неизползван отпуск - за броя дни, които са ти останали!
Ако работодателят не спази предизвестието, дължи ти обезщетение за неспазено предизвестие и обезщетение за неизползван отпуск - за броя дни, които са ти останали!
- jimi66
- Младши потребител
Re: Молба за отпукс от служител и след 2 седмици предизвести
Когато имаш отпуск от миналата година е ясно, че може. Става въпрос за полагащия ми се отпуск за 2014, казаха ми, че имам право на целия щом съм пуснала молбата преди предизвестието от тяхна страна.
Знае ли някой за такива условия в КТ?
Знае ли някой за такива условия в КТ?
- bbbbb
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|