Здравейте! Моля Ви за съдействие по следния казус:
Преди два дни, прекият ми началник ме извика и ми представи за подпис предварително изготвено и подписано от управителите на дружеството (мой работодател) допълнително споразумение, с което се променя сериозно (в посока надолу) получаваното от мен възнаграждение! По принцип не се оставям емоциите да ме водят, но в случая ... причерня ми, и и аз незнам - от обида ли (все пак над 10 години работя, и то сериозно за тази фирма, и в същност дори очаквах скоро обещано ми преди време повишение), от стрес ли или пък от подсъзнателно притеснение че може да загубя работата си ако не подпиша, а всеки момент очаквам съпругата ми да роди второ дете... просто хванах споразумението и го подписах!
Малко след това разбира се съжалих за прибързаното си действие... но вече бях подписал! Впоследствие разбрах, че другият вариант бил - ако не подпиша - 4 заплати и "развод" по чл. 331, което за мен е по-добрия вариант, още повече че съм осигуряван вече над 24 месеца на максимума, т.е. ще имам право и на добро обезщетение за безработица докато си намеря нова работа.
Сега въпросът ми е - при положение, че в споразумението е посочено че влиза в сила от първо число на следващия месец (т.е. все още не е породило каквото и да е действие), мога ли и на какво основание да се откажа от него, след като вече съм го разписал?!
Другото което ми направи впечатление е, че споразумението беше изготвено с дата 09.01., а ми бе предоставено за подпис на 16.01. Между другото, реално на 09.01. която дата е записана като дата на подписване на споразумението, аз бях в болничен. Мога ли да се хвана за нещо от това, или битият - бит,... подписалият - подписал - да му е честито?!!
Моля за спешен отговор!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от вече подписано допълнително споразумение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ от вече подписано допълнително споразумение
Подписът под допълнителното споразумение е автентичен. Следователно договореностите са законни и в ход!
kazimirc4
kazimirc4
- kazimirc4
- Потребител
Благодаря за отговора, но подписването на документа на 16-ти със задна дата (т.е. 09-ти), не прави ли документа невалиден?!
Поздрави,
Поздрави,
- thefox
- Нов потребител
Между вас документа е валиден. Просто отидете при шефа и му кажете, че предпочитате да ви уволни при вашите условия.
- ivanov_p
- Активен потребител
Всъщност, и аз така смятам да направя, но не съм сигурен - дали ще се съгласи да ми върне оригинала на подписаното споразумение, и съответно да ме освободят с 4 БРЗ обезщетение, след като вече така или иначе съм подписал по-ниската заплата...
Въпреки че сме в добри отношения от години, а и освен това - и той като мен е служител, а не собственик във фирмата!!
Така или иначе, явно в случая "с рогата напред" не е подходящата тактика... Ще опитам да поговорим като хора, пък каквото излезе... Каквото човек сам си направи..........
Благодаря Ви!
Въпреки че сме в добри отношения от години, а и освен това - и той като мен е служител, а не собственик във фирмата!!
Така или иначе, явно в случая "с рогата напред" не е подходящата тактика... Ще опитам да поговорим като хора, пък каквото излезе... Каквото човек сам си направи..........
Благодаря Ви!
- thefox
- Нов потребител
Здравейте,
Имам следното питане, което е свързано с вече подписано дпълнително споразумение,има ли право да ме съди ако започна работа във фирма със същата дейност. Наложи ми се да напусна работа един месец след подписването му.За съжаление немога да прикача файл, защото е с голяма резолюция ( споразумението), но с няколко думи е следното : "На основание чл.119 от КТ договора се изменя както следва:
Работникът няма право да почва разбота за срок от 6 месеца след напускането си , във фирми със същата или сходна дейност, които се явяват конкуренти или търговски партньори на работодателя."
Отделен въпрос е служебната бележка която ми написаха за детските , в която има описани три разлини суми.А именно :
1.Брутно трудово възнаграждение - 460.00 лв.
2.Сума на нетно възнаграждение - 225.59 лв.
3.Сумата подписана в договора като възнаграждение - 310.00 лв.
Ще съм благодарна ако ми обясните за тези суми и допълнителното споразумение.
Имам следното питане, което е свързано с вече подписано дпълнително споразумение,има ли право да ме съди ако започна работа във фирма със същата дейност. Наложи ми се да напусна работа един месец след подписването му.За съжаление немога да прикача файл, защото е с голяма резолюция ( споразумението), но с няколко думи е следното : "На основание чл.119 от КТ договора се изменя както следва:
Работникът няма право да почва разбота за срок от 6 месеца след напускането си , във фирми със същата или сходна дейност, които се явяват конкуренти или търговски партньори на работодателя."
Отделен въпрос е служебната бележка която ми написаха за детските , в която има описани три разлини суми.А именно :
1.Брутно трудово възнаграждение - 460.00 лв.
2.Сума на нетно възнаграждение - 225.59 лв.
3.Сумата подписана в договора като възнаграждение - 310.00 лв.
Ще съм благодарна ако ми обясните за тези суми и допълнителното споразумение.
- mariq2585
- Нов потребител
Няма право да ви съди за това, че сте започнали работа - правото на труд е гарантирано от Конституцията.
Реално е незащитимо "задължението" да не работите в същата сфера - не и по трудовоправен ред. Дори и да се опита, няма да мине в съда. Едва ли ще му се занимава да ви съди "за спорта" по гражданскоправен ред, а и там трябва да доказва реално настъпили вреди от това, че вие сте започнал работа с конкуренцията, а това си е сложна (невъзможна) работа. Така че споко, започвайте си работа където намерите.
За детските - гледайте нетното възнаграждение - т.е сумата, която ви се получава след като са направени всички необходими удръжки.
Реално е незащитимо "задължението" да не работите в същата сфера - не и по трудовоправен ред. Дори и да се опита, няма да мине в съда. Едва ли ще му се занимава да ви съди "за спорта" по гражданскоправен ред, а и там трябва да доказва реално настъпили вреди от това, че вие сте започнал работа с конкуренцията, а това си е сложна (невъзможна) работа. Така че споко, започвайте си работа където намерите.
За детските - гледайте нетното възнаграждение - т.е сумата, която ви се получава след като са направени всички необходими удръжки.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|