Здравейте! Потърсих съдействие от ИТ и НАП, поради неизплащане на трудови възнаграждения и невнесени осигуровки към ДЗПО (допълнително задълж. пенсионно осигуряване). Изпратих с телепоща Уведомително писмо по чл.327,ал.1 т.2 до работодателя си, поради неплатена заплата за месец ноември, със заверка на съдържанието. Пощата е получена от служител , който е разписал обратната разписка на 03.01.14г. От 02.01.14г съм в болничен за период от 10 дни поради инфекциозно заболяване. Работодателя е уведомен за болничния по имеил. Болничен - оригинал е изпратен на адреса на фирмата, посочен в Търговския Регистър, в срок от 2 работни дни след издаване на болничния. Тъй като данните обявени в Търговския Регистър са неверни/неактуални, са препратени на адреса на месторабота.
По телефона говорих със счетоводителя за издаване на следните документи: УП2, УП3 и служебна бележка на НАП за доходи, и помолих да подготвят и заповед за напускане, нужна за оформянето на трудовата ми книжка. Директно ми бе отказано оформянето на такива документи, защото нямали човек изпълняващ длъжност ТРЗ (труд и работна заплата). Също така ми казаха ,че не могли да прекратят договара, защото съм в болничен. Основателен ли е този отказ? Как мога да си изискам тези документи? Моля за съвети! Благодаря!
ПП. Вече съм регистриран в бюрото по труда като безработен, представяйки Уведомителното писмо и Безсрочен трудов договор. Какво следва по-нататък?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напускане по чл.327(1)т.2 по време на болничен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Напускане по чл.327(1)т.2 по време на болничен
Приведоха ми заплатите по банков път с 10 дни закъснение. Сутринта нямаше нищо по сметката. Дължи ми и обезщетение по чл.221 ал. 1 от КТ.
"Обезщетение при прекратяване на трудовото правоотношение без предизвестие
Чл. 221. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., доп., бр. 58 от 2010г., в сила от 30.07.2010 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение от работника или служителя без предизвестие в случаите по чл. 327, ал. 1, т. 2, 3 и 3а работодателят му дължи обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за срока на предизвестието - при безсрочно трудово правоотношение, и в размер на действителните вреди - при срочно трудово правоотношение."
Не ми връчаха и днес заповедта, не била готова , трябвало да мине проверката ... Чакам да видя какво ще стане. Някакви предположения? Може ли да ме уволни дисциплинарно за неявяване на работа? Ще пиша какво е станало в крайна сметка.
"Обезщетение при прекратяване на трудовото правоотношение без предизвестие
Чл. 221. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., доп., бр. 58 от 2010г., в сила от 30.07.2010 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение от работника или служителя без предизвестие в случаите по чл. 327, ал. 1, т. 2, 3 и 3а работодателят му дължи обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за срока на предизвестието - при безсрочно трудово правоотношение, и в размер на действителните вреди - при срочно трудово правоотношение."
Не ми връчаха и днес заповедта, не била готова , трябвало да мине проверката ... Чакам да видя какво ще стане. Някакви предположения? Може ли да ме уволни дисциплинарно за неявяване на работа? Ще пиша какво е станало в крайна сметка.
- lilitoto
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|