начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Подаване на сигнал за измамници

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подаване на сигнал за измамници

Мнениеот usera » 23 Дек 2011, 15:59

Здравейте. От обява във сайт за работа се свързах с някаква жена по ел. поща. Става дума за надомна работа, като плащането е на парче и ако не спазя срок имало глоба. Поради тази причина искат предварително да им се плати 50 лв като гаранция. Цялата кореспонденция е по ел. пощата и имам писма в които са ми дали и номер на банкова сметка, граждански договор, който трябва да подпиша и им изпратя СЛЕД като им преведа 50 лв. Проверих им булстата тук http://www.account-bg.info/e107/page.php?626 - изписва, че е невалиден. Аз нямам съмнения, че са поредните мошеници и искам да подам сигнал, но не да ходя в полицията а през интернет в някой сайт. Ще има пратя кореспонденцията и ако имат желание да ги поставят там където трябва. Мислите ли, че няма да си навлека неприятности и може ли да ме упътите къде да пусна сигнал?
Весели празници!
usera
Младши потребител

Re: Подаване на сигнал за измамници

Мнениеот fighter » 24 Дек 2011, 16:24

Всяка институция - ГИТ, НАП, МВР и т.н. имат сайтове, в които са посочени е-майл и телефон за контакти и сигнали. ГИТ са длъжни да пазят в тайна източника на сигнала, ако изрично поискате това. За данъчните не съм сигурна.
И на мен ми изглежда като измама, но малко глупава и елементарна. Преводът може да се проследи.
fighter
Потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Дек 2011, 22:10

Значи, ясно е, че се касае за схема за извършване на измами по смисъла на чл. 209 от НК. Друг е въпросът, че в конкретния случай няма причинена реална вреда, така че не е осъществен съставът на чл.209. Но със сигурност има и такива, които са претърпели имуществена вреда. Абсолютно идентичен случай имаше наскоро и в Пловдив. Фирма предлага надомна работа, май беше за изработване на опаковъчни торбички на норма. Изискана е предварително сума, която да бъде внесена по банкова сметка за материали. Жената е внесла сумата и след това - никаква работа, нито връзка с " бъдещия работодател". Явно хората си играят на дребно, ама разчитат на повечко " оборот".
Според мен би следвало да се подаде сигнал за тези случаи и в полицията, и в ИТ.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот usera » 26 Дек 2011, 07:26

doc03 написа:През интернет, в сайт, можете да си поприказвате с някого, да си споделите мислите и евентуално да предупредите хората да не се доверяват.
Но !
Не сте превел(а) пари, не сте получил(а) нещата за надомна работа, не сте свършил(а) работата, а те да са отказали да Ви плащат.
Та на въпроса - в случая как е осъществен съставът на чл.209 от НК, че нещо не разбирам ?

"и ако имат желание да ги поставят там където трябва"
.... като как става това, според Вас ?

Ами на мен също ми е ясно, че престъпление няма, но при желание съответните органи биха могли да симулират това престъпление като преведат сумата от подставено лице и т.н. Само желание да имат варианти има. По принцип лесно 'клъвнаха' на моята въдица, защото аз още като им видях обявата и разбрах какви са и реших да се убедя за себе си и започнах кореспонденцията, която стигна до момента на плащане. И очевидно предлагат да се сключи менте-договор от името на несъществуваща фирма.
usera
Младши потребител

Мнениеот usera » 29 Дек 2011, 12:08

Не знам дали измамниците са глупави, обаче са пуснали пипала навсякъде. Имам изпратен и GSM номер за връзка. Проверка в мрежата за номера ми изкара куп чудесии :D . 0882086511 който не вярва може да провери. Търсят шаранчета по всевъзможни начини. Като едната от далаверите е, че предлагат и правни съвети Семейно и наказателно право :shock: . Името е Румяна Христова. На някого може да говори нещо. Обаче ми се струва, че скоро те ще имат нужда от получаване на правен съвет :twisted:
ПП подадох на няколко места сигнал, засега нямам никакви белези, че някой го интересува. Надявам се от Господарите поне да не ме изложат :D
Последна промяна usera на 29 Дек 2011, 12:31, променена общо 1 път
usera
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 29 Дек 2011, 12:24

Да, чичко Гугъл казва много по въпроса.
http://www.google.bg/search?sourceid=ch ... 24&bih=653
Надомна работа, недвижими имоти, правни съвети, Христова, Димитрова и т.н.... Не е лошо да се направи една проверка, с цел превенция на престъпността.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот fighter » 30 Дек 2011, 10:38

Моля, пратете ми на лично съобщение трите имена на тази Румяна. Възможно е, тя да е същата, за която аз подадох сигнал за измама от името на мой клиент. Нашият случая е по-различен, но може да е същата жена.
fighter
Потребител

Мнениеот usera » 30 Дек 2011, 21:41

fighter написа:Моля, пратете ми на лично съобщение трите имена на тази Румяна. Възможно е, тя да е същата, за която аз подадох сигнал за измама от името на мой клиент. Нашият случая е по-различен, но може да е същата жена.

Пратих Ви, обаче не го виждам при мен в изходящи. Ако не сте получили пишете тук.
usera
Младши потребител

Мнениеот fighter » 31 Дек 2011, 15:04

Не съм го получила.
fighter
Потребител

Мнениеот nasso_5 » 10 Яну 2012, 01:09

Откога,получаване на пари в банкова сметка е престъпление?
Тези 50лв.може да са внесени в Фондация"чисти ръце" ...Ангел Бончев още си ги чака. :idea:
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Яну 2012, 02:00

nasso_5 написа:Откога,получаване на пари в банкова сметка е престъпление?
Тези 50лв.може да са внесени в Фондация"чисти ръце" ...Ангел Бончев още си ги чака. :idea:

Дълго е за обяснение - въвеждане във заблуждение с цел получаване на имотна облага или пък използването на неопитността и неосведомеността на лицето с користна цел - имотна облага.. Такива ми ти работи.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nasso_5 » 10 Яну 2012, 02:20

nk7702n написа:
nasso_5 написа:Откога,получаване на пари в банкова сметка е престъпление?

Дълго е за обяснение - въвеждане във заблуждение с цел получаване на имотна облага или пък използването на неопитността и неосведомеността на лицето с користна цел - имотна облага.. Такива ми ти работи.

Всички работим за имотна облага...Неопитността и незнанието не е оправдание...Въпрос на доказване...
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот usera » 10 Яну 2012, 10:00

Както казах в началото Престъпление спрямо мен не е извършено! Затова и не мога да подам жалба в полицията а и не ми се занимава, все пак отнема време. Обаче който иска може да плати съответната такса срещу която няма да получи нищо, сигурен съм в това и тогава няма ли да е измама? При мен си е само опит за измама и бих искал да прекратя възможността някой да се опари, но .... така като гледам май няма да стане. А и дори и да се получи измамниците няма да свършат. "Тарикатите ще изчезнат когато изчезнат балъците"
usera
Младши потребител

Мнениеот iva21 » 31 Дек 2013, 16:05

Новия тел на мошеничката е 0882518033
също така дава стай под наем в Обеля2
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7178,d.Yms
iva21
Нов потребител

Назад към Общи дискусии