- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълкуване на чл.2 от Наредба №1 За опазване на озеленени пло
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Тълкуване на чл.2 от Наредба №1 За опазване на озеленени пло
чл.2 от Наредбата №1 - за опазване на озеленените площи и декоративна разтителност гласи, че не са обект овощните дървета в селищните територи? Прилага ли се таази наредба за частни имоти без строеж само с овощни дървета засадени? Др. §§ 1,2,3, дават определения на що е озеленена площ и декоративна разтителност.
- penka_drundewa
- Нов потребител
Re: Тълкуване на чл.2 от Наредба №1 За опазване на озеленени
Пенке, къде точно те стяга обувката, че пусна до момента цели пет теми search.php?author_id=86778&sr=posts с идентичен предмет?
Прочети наредбата, осмисли я, фиксирай точно проблема и задай ясен конкретен въпрос.
Прочети наредбата, осмисли я, фиксирай точно проблема и задай ясен конкретен въпрос.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Прочетох още веднъж наредбата и с моят народен ум проумявам, че тази наредба е за общинските градинки и паркове, алеи в населените места и не разбирам защо в малките населени места Общините санкционират нас, селските стопаните на частни имоти да сечем овощни дървета, да сечем и окастряме орехи, кестени и черници по тази наредба, без надлежно оформени от Общината документи. И ако изпълним тяхните заповеди попадаме под санкции, ако не ги изпълним поради гореизложеното, явно пак попадме под удараите на закона. Затова съм объркано затворена в този за мен омагьосан кръг.
- penka_drundewa
- Нов потребител
Не знам, какво точно те притеснява, но мисля, че не четеш целия чл.2:
Трябва да се запиташ, и да си дадеш отговор: статутът на овошките, които имам в двора, определен ли е за специален с друг нормативен акт? Ако отговорът е отрицателен, и вероятно е такъв, то наредбата ще се прилага и за собствените ти дървесни видове, които без разрешението по чл. 19 сечеш, кастриш, подрязваш или каквото там.
НАРЕДБА № 1 ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОЗЕЛЕНЕНИТЕ ПЛОЩИ И ДЕКОРАТИВНАТА РАСТИТЕЛНОСТ написа:Чл. 2. Не са обект на тази наредба озеленените площи със специално предназначение, като ботанически градини, дендрариуми, дървета с историческо значение, обявени по съответния ред, овощните дървета в селищните територии и др., статутът на които е определен с нормативен акт.
Трябва да се запиташ, и да си дадеш отговор: статутът на овошките, които имам в двора, определен ли е за специален с друг нормативен акт? Ако отговорът е отрицателен, и вероятно е такъв, то наредбата ще се прилага и за собствените ти дървесни видове, които без разрешението по чл. 19 сечеш, кастриш, подрязваш или каквото там.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
След кратък диалог със себе си не можах да измисля друга причина да не изсичам овошките и подрязвам клоните на орехи, бадеми в двора ми, и да изсичам разстителността от оградата на двора ми в този зимен сезон, защото този студ не е подходящ за селскостопанска работа. Има ли правната възможност да се изчака пролетта, защото сега дърветата заспиват, а на пролет се вижда най-ясно кой клон е изсъхнал, кое дърво е измръзнало и т.н и резултата няма да е двойно поразяване на голям брои дървета.
- penka_drundewa
- Нов потребител
Бихте ли разказала по-подробно какъв е проблемът?
Някой ви кара да сечете, или Вие имате такива намерения ...
В коя община е, жалби ли има ...
Бях на път да Ви дам насока към хуманитарната медицина, но може би не съм прав.
Някой ви кара да сечете, или Вие имате такива намерения ...
В коя община е, жалби ли има ...
Бях на път да Ви дам насока към хуманитарната медицина, но може би не съм прав.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
След жалба на съседа за отстояния на овощни дървета от границите на имота, имам заповед от Кмета да сеча 12-20год. овощни дървета и орехи. Последните/орехите/ са на повече от 3,50м. навътре в моят имот, но клони водачи пресичат границите на имота. В заповдта е цитирана Наредба №1 чл.19 ал.1 т.3 Четох наредбата и не мога да се съгласяче се отнася за случая. Мога ли да избегна изпълнението
1. Зимен сезон е
2. Наредбата според мен е за общински терени, озеленени площи и декоративана разстителност
3. Смятам, че орехите са особен растителен вид, защитен по някакъв начин и не трябва така лесно да се сечат,
а може би трябва да се изпълни някаква документална процедура от мен.
4. Интуитивно чувствам, че и да изпълна и да не изпълна заповедта на Кмета ще бъда наказана.
Нещо не е наред - имам срок до 1,01,2014 г.
1. Зимен сезон е
2. Наредбата според мен е за общински терени, озеленени площи и декоративана разстителност
3. Смятам, че орехите са особен растителен вид, защитен по някакъв начин и не трябва така лесно да се сечат,
4. Интуитивно чувствам, че и да изпълна и да не изпълна заповедта на Кмета ще бъда наказана.
- penka_drundewa
- Нов потребител
penka_drundewa написа:След жалба на съседа за отстояния на овощни дървета от границите на имота, имам заповед от Кмета да сеча 12-20год. овощни дървета и орехи. Последните/орехите/ са на повече от 3,50м. навътре в моят имот, но клони водачи пресичат границите на имота. В заповдта е цитирана Наредба №1 чл.19 ал.1 т.3 Четох наредбата и не мога да се съгласяче се отнася за случая. Мога ли да избегна изпълнението
1. Зимен сезон е
Въпросната наредба гласи :
Чл. 26. Споровете за премахване на дървета по границите на имотите и за обезщетения на неправомерно премахнати дървесни видове се решават по съдебен ред.
Вижте текста на издадената заповед и се консултирайте с адвокат!
- nk7702n
- Старши потребител
Пенке, имаш няколко работни дни до 02.01.2014г. Търси спешно адвокат( дано попаднеш на читав колега), че да им натриеш носовете на общинарите, които са издали тази заповед. Трябва да я обжалваш пред съответния АС.
Едва сега видях дървесните видове- орех, кестен, бадем, лешник и черница са под особена закрила и статутът им е уреден нормативно, ерго- няма сила на този свят, разбирай и съд, който да те накара да ги отсечеш, окастриш или каквото там са предписали "екологичните невежи" от съответната община. Без оглед колко му пречи на съседа .
Цитираната от теб, и общината, наредба за тях не играе, така щото МРРБ не пее пред МЗХ.
Едва сега видях дървесните видове- орех, кестен, бадем, лешник и черница са под особена закрила и статутът им е уреден нормативно, ерго- няма сила на този свят, разбирай и съд, който да те накара да ги отсечеш, окастриш или каквото там са предписали "екологичните невежи" от съответната община. Без оглед колко му пречи на съседа .
Цитираната от теб, и общината, наредба за тях не играе, така щото МРРБ не пее пред МЗХ.
- bird_of_paradise
- Активен потребител
И - да не забравиш адвоката да поиска разноските.
Не трябва да са малки ... като си ги платят, да се научат.
Не трябва да са малки ... като си ги платят, да се научат.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|