Здравейте
накратко ще обясня ситуацията...
фирма в която кандидатствам през интернет ми прехвърля пари по сметка от Германия на основание SEPA - превод, с инструкция аз да ги преведа на 3-то лице в Украйна с Western Union.
Преводът е без всякакви договори или документи по моята сметка.
След което аз им изпращам сканираните платейни за преводите на посо4еното от вапросната фирма лице.
Моля за коментари, понейе вси4ки инструкции стават по телефон и нямам сигурна инфо за нито един от контрагентите в случая.
Фирмата се представя като UTC - United Technologies - ситуирана в САЩ.
Могат ли платейните които имам от Western Union за преведените от мен пари на 3-то лице в Украина да ми послуйат правно, ако евентуално някой неучастващ до този момент предяви няакакви претенции за нещо в последствие?
Благодаря на всички !
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съмнение за измама....!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: самнение за измама....!
Нещото се нарича излежаване на присъда в американски затвор. С всичките копия като приложение пишеш сигнал до прокуратурата с питане дали подобни действия са законосъобразни или става дума за престъпление като си готов да предоставиш пълна информация по случая. Уместно е и с копие до американското посолство.
- ivanov_p
- Активен потребител
Нещото което се нари4а затвор за кого е евентуално....кой към кого би предявил нещо при полойение че за ни6то няма никъде никакви договори....
Много Ви Благодаря!
Много Ви Благодаря!
- vi4ko
- Младши потребител
Питай оная булка от Варна дето искаха да я екстрадират по обвинение за което се предвиждат 68 години затвор в САЩ. Как да нямаш договор? Договорът не е само писмен.
- ivanov_p
- Активен потребител
Разбирам ви, моето йелание е да направя преводите на посо4ените получатели, но ме притеснява тези пари след това да не са изискуеми отново от мен.....понейе ми се обайда човек който се представя за садия - изпалнител и ме саветва да направя тези преводи както ми е указано за да не завейда дело срещу мен дело за тях....дали тези платейни от Уестерн Унион ще са валидни правово за пред него както той тварди...
Благодаря Ви, склонен съм да подам сигнал и да садействам с цялата кореспонденция ако не6тата не са законни....просто не съм запознат
Благодаря Ви, склонен съм да подам сигнал и да садействам с цялата кореспонденция ако не6тата не са законни....просто не съм запознат
- vi4ko
- Младши потребител
Дай да ги потрошим по леки жени и алкохол, после аз ще се оправям с тях!
Може да ги сложиш в джоба и да ги оставиш да те съдят. Ако скоро те посетят лично да те съветват, значи е трябвало да отидеш в прокуратурата овреме. Ако не ще си на кяр със сумата.
Този превед е без правно основание, те могат да си искат парите обратно, което е в рамките на теорията при положение, че става въпрос да други държави, ако намерят начин ще те осъдят да им ги върнеш и толкова.
Ако ги преведеш в Украйна от една страна ще останеш без парите, а от друга пак ще трябва да им ги връщаш, защото преводът си е налице, а нямаш писмено разрешение да ги превеждаш другаде. Това разрешение трябва да е от конкретното физ. или юридическо лице, което ти ги е превело. Като допълнителна екстра ще си и част от престъпление от общ характер (най-вероятно) или се връщаме към заведенията със съмнителна репутация, кючекини и алкохол като юридически най-издържано решение.
Може да ги сложиш в джоба и да ги оставиш да те съдят. Ако скоро те посетят лично да те съветват, значи е трябвало да отидеш в прокуратурата овреме. Ако не ще си на кяр със сумата.
Този превед е без правно основание, те могат да си искат парите обратно, което е в рамките на теорията при положение, че става въпрос да други държави, ако намерят начин ще те осъдят да им ги върнеш и толкова.
Ако ги преведеш в Украйна от една страна ще останеш без парите, а от друга пак ще трябва да им ги връщаш, защото преводът си е налице, а нямаш писмено разрешение да ги превеждаш другаде. Това разрешение трябва да е от конкретното физ. или юридическо лице, което ти ги е превело. Като допълнителна екстра ще си и част от престъпление от общ характер (най-вероятно) или се връщаме към заведенията със съмнителна репутация, кючекини и алкохол като юридически най-издържано решение.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: съмнение за измама....!
менителница издадена от фирмата ще свърши ли работа?
аз не искам да ги бомбя, в случай, че не е измама, бих искал да работя с тях, защото комисионните които ми предлагат за да направя тези преводи са доста приемливи. но не мога да възприема подобни транзакции за суми над 10 000 лв и то без каквито и да било документи. Това което съм им дал като инфо са имената ми телефон за връзка и банкожа сметка за превод на комисионните ми...
аз не искам да ги бомбя, в случай, че не е измама, бих искал да работя с тях, защото комисионните които ми предлагат за да направя тези преводи са доста приемливи. но не мога да възприема подобни транзакции за суми над 10 000 лв и то без каквито и да било документи. Това което съм им дал като инфо са имената ми телефон за връзка и банкожа сметка за превод на комисионните ми...
- vi4ko
- Младши потребител
Привет,
в такива ситуации задължително провери фирмата в посолството, защото ако не го направиш и преведеш парите към Украйна влизаш в обхвата на закона за прането на пари. Ако се окаже, че тези пари са от всички възможни неща - наркотици, проституция, далавери и т.н. и те по веригата видят твоя превод тогава директно си влизаш в затвора без каквито и да е съмнения. Отделно, ще им представиш и твои лични данни, които кой знае къде и за какво ще използват тези бандити някъде по света. Представи си, че направят фалшива лична карта или паспорт с твоите данни, които са реални данни и отидат и точат ДДС някъде или пък нещо друго. Ако си им дал някакви данни отиди при адвокат и се консултирай дали не е по-добре да си смениш и документите за самоличност, защото само от това бедна ти е фантазията какви бели може да ти докарат. След това да те влачат по съдилища, да доказваш невинността си и т.н. Без вина, ще станеш виновен. И сигнализирай в ДАНС в сектор "Финансово разузнаване". От там те ще предложат най-добрия отговор на твоя въпрос. А на онези от фирмата, за която се представят, че ти звънят въобще не пиши, защото ще станат още по-големи проблемите. Ако ти звънят не им вдигай или като разбереш, че са те кажи, че нямаш интерес и затвори. Не влизай по-надълбоко и дал ли си лични данни те съветвам смени си паспорти, лични карти и всичко, което те имат, като данни. Смениш ли си документите няма какво да стане, защото старите ще са обявени за невалидни.
Успех. Алармирай ДАНС, Прокуратурата и Американско посолство.
в такива ситуации задължително провери фирмата в посолството, защото ако не го направиш и преведеш парите към Украйна влизаш в обхвата на закона за прането на пари. Ако се окаже, че тези пари са от всички възможни неща - наркотици, проституция, далавери и т.н. и те по веригата видят твоя превод тогава директно си влизаш в затвора без каквито и да е съмнения. Отделно, ще им представиш и твои лични данни, които кой знае къде и за какво ще използват тези бандити някъде по света. Представи си, че направят фалшива лична карта или паспорт с твоите данни, които са реални данни и отидат и точат ДДС някъде или пък нещо друго. Ако си им дал някакви данни отиди при адвокат и се консултирай дали не е по-добре да си смениш и документите за самоличност, защото само от това бедна ти е фантазията какви бели може да ти докарат. След това да те влачат по съдилища, да доказваш невинността си и т.н. Без вина, ще станеш виновен. И сигнализирай в ДАНС в сектор "Финансово разузнаване". От там те ще предложат най-добрия отговор на твоя въпрос. А на онези от фирмата, за която се представят, че ти звънят въобще не пиши, защото ще станат още по-големи проблемите. Ако ти звънят не им вдигай или като разбереш, че са те кажи, че нямаш интерес и затвори. Не влизай по-надълбоко и дал ли си лични данни те съветвам смени си паспорти, лични карти и всичко, което те имат, като данни. Смениш ли си документите няма какво да стане, защото старите ще са обявени за невалидни.
Успех. Алармирай ДАНС, Прокуратурата и Американско посолство.
- georgi_ivanov
- Младши потребител
или се връщаме към заведенията със съмнителна репутация, кючекини и алкохол като юридически най-издържано решение.
Само тук не те грози затвор, а ако носиш и на бой хептен нямаме проблеми! А и щом комисионната ти е добра значи вече или са ти изпразнили сметката или са те уредили с дълга, но затова тежка за изтърпяване присъда.
- ivanov_p
- Активен потребител
P.S. Тези измами са напълно реални неща. Моя приятелка преди години имаше подобен случай. Тя получи оферта за работа в чужбина от една чужда фирма, където бяха взети нейните данни и се опитаха през western union да и откраднат пари под формата на комисионна за кандидатстване. Много оплетен случай. Звъняха и по телефона с цел да звучи всичко по-правдоподобно. Провери ги тя в посолството на съответната държава от където се оказа така ,че агенции за посредничество за намиране на работа не могат да изискват от кандидатите комисионни за техни услуги и целият им план пропадна. Тя алармира съответните институции за сигурност да вземат съответните мерки. Така, че тези неща са напълно реални и ако не вземеш съответните мерки може да загазиш сериозно. Под една или друга форма тези хора ще се опитат да се възползват от данните ти или да ти измъкнат пари. Проверяваш всичко възможно и се застраховаш срещу евентуални рискове колкото и тлъсти да са комисионните, които са ти обещали. Това може да е капан.
- georgi_ivanov
- Младши потребител
vi4ko написа:менителница издадена от фирмата ще свърши ли работа?
Ти не искаш да ги бомбиш, но те ще те избомбят, ако не си вземеш съответните мерки. На твое място щях да се замисля сериозно върху това, което казвам и цялата ситуация. Явно не разбираш естеството на ситуацията.
- georgi_ivanov
- Младши потребител
не съм им давал ли4ни данни от карта или данни от паспорт. Единствено име, адрес, тел. номер и номер на банкова сметка, която е празна. от 3 дни там е техният превод само и сега се свързват с мен за да ги трансферирам.
Осъзнах че е сериозно след като ми преведоха парите. Аз до преди това не вярвах че някой би изпратил подобна сума пари така на непознат...
Осъзнах че е сериозно след като ми преведоха парите. Аз до преди това не вярвах че някой би изпратил подобна сума пари така на непознат...
- vi4ko
- Младши потребител
Ами кво чакаш бе човек, да цъфнат налъмите ли, както пееше Слави Трифонов . Утре сутринта рано бягай на среща в прокуратурата и им носи всички документи. Като идеш те ще ти кажат, какво да правиш. Това им е работата. За документите добре си направил. Отивай бързо, не губи време, че онези няма да те чакат дълго. Ако всичко е наред още по-добре за теб, но задължително си ги провери и при това бързо.
- georgi_ivanov
- Младши потребител
да, насрочих консултация с адвокат вече.
Благодаря на всички за коментарите.
Благодаря на всички за коментарите.
- vi4ko
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|