начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба на двигател

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на двигател

Мнениеот alex25 » 09 Дек 2013, 13:48

Привет на всички във форума. Проблема е следния. Работя в частна фирма ,но през свободното си време си изкарвам малко допълнителни пари като разглобявам автомобили и ги продавам на части. Преди няколко месеца продадох един двигател на частно лице като му го продадох без никакъв документ. Понеже автомобилът от който е свален двигателят не се води на мое име се разбрахме да му пратя документите след като собственика по талон отиде в КАТ да си я бракува. Проблема е че собственика излезе доста несериозен не си е плащал данъка на МПС 3-4 години и сега не мога да го открия за да я бракува. Съответно човека на когото продадох двигателя ми казва че не може да чака повече и ще заведе дело срещу мен понеже не съм си бил изпълнил уговорката. Та въпроса ми е възможно ли е наистина да заведе дело повтарям аз не съм му давал никакъв документ за този двигател. Нямам документ и за самата кола от който е свален.
alex25
Нов потребител

Re: Продажба на двигател

Мнениеот neutralen » 09 Дек 2013, 17:43

Да не се окаже, че двигателя е свален от крадена кола, която е обявена за издирване - сигурен ли си, че лицето от което си взел колата е собственик?
Купувача на когото си продал двигателя може да развали договора поради неизпълнение или поради лошо изпълнение и ще иска да му върнеш парите, които ти е дал.(чл.79-94 ЗЗД).
neutralen
Активен потребител

Мнениеот alex25 » 09 Дек 2013, 17:55

Колата не е крадена говорил съм със собственика ,но просто в момента е финансово затруднен и не може да си плати данъка който за 4г е около 500лв. Съответно не може да се бракува колата и да се пререгистрира двигателя. Аз не съм подписвал договор нито със собственика на колата нито с този човек който купи двигателя. Целта не е да измамя човека в крайна сметка ще му върна парите най вероятно ,но просто ми е интересно на какво основание ще заведе дело срещу мен.
alex25
Нов потребител

Мнениеот alex25 » 05 Яну 2014, 14:39

Чакам още мнения
alex25
Нов потребител

Назад към Общи дискусии