начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съставяне на АУАН

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съставяне на АУАН

Мнениеот valls » 04 Дек 2013, 13:24

Здравейте.
Имам следния въпрос. Може ли при съставяне на АУАН в него да бъдат изписани две нарушения които са визирани в два различни нормативни акта. За да бъда по конкретен, визирам Кодекса за застраховането и ЗДв.П. Къде е визирано това като норм. акт.
Благодаря.
valls
Нов потребител

Re: Съставяне на АУАН

Мнениеот torlakov » 04 Дек 2013, 14:00

Нарушението винаги е следствие от действие или бездействие. С оглед на това, че с едно деяние / действие или бездействие / са извършени повече от едно нарушения, на повече от един номрмативен акт, не би трябвало да е пречка да са описани в един единствен АУАН. Както и би последвало съставянето на едно наказателно постановление възоснова на този АУАН. Това си е мое мнение. 8)

Аз имам въпрос за преклузии и тълкуване на срокове, но не знам дали имам права да отварям нова тема ;-)
torlakov
Нов потребител

Назад към Общи дискусии