- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Полицайска наглост
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Полицайска наглост
Здравейте. Преди около 2 месеца тръгнах да си продавам телевизора от стаята и да си слагам друг. Човека, на който го продадох е мой приятел и е криминално проявен (Държа да отбележа, че никога не съм извършвал престъпление и досието ми е абсолютно чисто. Млад и образован човек съм). Та излизаме от нас с телевизора и навън дебне цял отряд куки. Ставали някакви домови кражби и хайде в районното за обяснение и 24 часа в миризлива килия ("къФФ е тоя телеФизор ти си боклук за нищо не стааш и отиваш в затФора и сухото горяло най-лесно"). Дойдоха в нас за претърсване и ми взеха и трите телевизора от 3-те стаи. Нямал съм документи за тях. Естествено, че нямам. Купувани са отдавна и с изтекла гаранция. Нямам навика да трупам кашончета, но вече започвам да складирам. Казаха ми, че ще пуснат проверки по сериените номера и ако не се издирват ще ми ги върнат. Казах ОК, защото са си мои и нищо не е крадено. Хубаво, хората си вършат работата и въпреки, че съм им ядосан ги разбирам и предпочитам да е така, защото утре за щастие ще заловят не мен, а истински престъпник.
Та въпроса ми е колко са законовите срокове за тази проверка. Техниката ми вече почти 2 месеца е при тях. Аз рзбрах, че е 2 месеца, но не съм сигурен. Казаха, че ще ми звъннат за още обяснения и оттогава няма ни кост, ни вест от тях. Като изтече този срок какво трябва да направя (молба ли да пиша, жалба ли да пиша...) за да си получа нещата автоматично. Ако си мислят, че ще ми задържат нещата извън законовите срокове за да си довършат работата, няма да стане.
Та въпроса ми е колко са законовите срокове за тази проверка. Техниката ми вече почти 2 месеца е при тях. Аз рзбрах, че е 2 месеца, но не съм сигурен. Казаха, че ще ми звъннат за още обяснения и оттогава няма ни кост, ни вест от тях. Като изтече този срок какво трябва да направя (молба ли да пиша, жалба ли да пиша...) за да си получа нещата автоматично. Ако си мислят, че ще ми задържат нещата извън законовите срокове за да си довършат работата, няма да стане.
- represiranotu6aci
- Младши потребител
Re: Полюцайска наглост
represiranotu6aci написа:...Дойдоха в нас за претърсване и ми взеха и трите телевизора от 3-те стаи....
1. Може ли да видим протокола за претърсване и изземване ?
2. Като млад и образован човек, може ли да обясните, в какво се състои "полюцайската наглост" ?
3. Адвокатът Ви какви действия предприе, от момента на задържането Ви до настоящия момент ?
П.П. Досието вече не е абсолютно чисто ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Малко има наглост, но нещата се изясняват, но имате приятел проявен явно. За произвол не може да се говори, впрочем това са нормални неща. Това е постоянно необходимо на нещата, да се правят проверки.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Малко има наглост, но нещата се изясняват, но имате приятел проявен явно. За произвол не може да се говори, впрочем това са нормални неща. Това е постоянно необходимо на нещата, да се правят проверки.
Наистина ли смяташ, че е необходимо постоянно да се правят проверки на нещата, Иване!? Доколкото стана ясно, " жалващият се" е купил вещ от криминално проявен, дали случайно се е запитал дали същата не е крадена или е знаел, ама на никого не е казал!? Ами ако не е била само тази вещ?
П.П. Най - вероятно все още няма адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:ivan_lawyer написа:Малко има наглост, но нещата се изясняват, но имате приятел проявен явно. За произвол не може да се говори, впрочем това са нормални неща. Това е постоянно необходимо на нещата, да се правят проверки.
Наистина ли смяташ, че е необходимо постоянно да се правят проверки на нещата, Иване!? Доколкото стана ясно, " жалващият се" е купил вещ от криминално проявен, дали случайно се е запитал дали същата не е крадена или е знаел, ама на никого не е казал!? Ами ако не е била само тази вещ?
П.П. Най - вероятно все още няма адвокат.
Нищо не съм купувал от криминално проявен. Той купи от мен, а аз преди време съм купувал от магазин. Нищо не е казал адвоката ми, защото сметнах, че нямам нужда от адвокат и излишни разходи (без да се засяга никой)Не съм извършил престъпление. Няма как някоя от вещите да излезне крадена където и да е, защото просто не е.
Наглостта е в това, че ми обясняваха 1 час, че съм боклук и отивам в затвора. Кой знае тези примати колко още къщи са изтършували и колко хора са оставили без телевизори. И вместо за няколко дни да си проверят вещите вече 2 месеца никой не е**** да си свърши работата и явно трябва аз да си задействам нещата и да им дам зор. Утре това може да се случи на всеки, а в квартала, където живея всеки 3-ти е с противозаконни прояви. Плюс това момчето ми е приятел от дете. Сигурно не трябва да общувам с такива хора, защото са продавали малко марихуана и са откраднали нещо и карали без книжка?
Както разбирам малоумната полиция май няма и обща база данни, а пуска запитвания до различните районни за сериените номера на вещите. По едно време имаше даже покана към мен да не идвали у нас да ме срамят пред съседите, а да си дам всичко крадено. Явно им се искаше да им подаря някаква техника. Не съм сигурен за това де, но така ми прозвуча.
- represiranotu6aci
- Младши потребител
Не е малоумна полицията, а питащия.
... Спрян с телевизор с неустановен произход, в компанията на криминално проявен, в квартал, с концентрация на взломните кражби от жилища. Ти ако си полицай, какво ще направиш, умния ?
След като телевизорът е лична собственост и произходът му е магазин, значи съответният полицай те е задържал неправомерно. Та, в тази връзка, при обжалването на заповедта за задържане, как се произнесе съдът ?
И ! Може ли да видим протокола за претърсване и изземване ?
П.П.
Нещо ... изобщо не ми се вписва в речника на съвременния ушав ...
... Спрян с телевизор с неустановен произход, в компанията на криминално проявен, в квартал, с концентрация на взломните кражби от жилища. Ти ако си полицай, какво ще направиш, умния ?
След като телевизорът е лична собственост и произходът му е магазин, значи съответният полицай те е задържал неправомерно. Та, в тази връзка, при обжалването на заповедта за задържане, как се произнесе съдът ?
П.П.
represiranotu6aci написа:Наглостта е в това, че ми обясняваха 1 час, че съм боклук и отивам в затвора.
-
doc03 написа:Не е малоумна полицията, а питащия.
П.П.represiranotu6aci написа:Наглостта е в това, че ми обясняваха 1 час, че съм боклук и отивам в затвора.
OK така е. Но вече почти 2 месеца не съм си получил вещите, които не са крадени. Не оспорвам задържането и даже ми беше интересно. Не знам нарочно ли го направиха, но при мен вкараха възможно най-дебелия и мазен циганин, с който взехме че се залафихме за техен ужас. Човека го бяха вкарали просто така без никаква причина. Покрай протестите и че бил контингент. Това не бяха полицаи, а следователи, както разбрах. Елита на полицията. Мозъците. Няма никакви протоколи да снимам за да не се познае някой и да се засегне и да реши да си попълни джоба с уронване на престижа му (май и такова нещо има орониш ли престижа на полицай там те съди и му плащаш). Без имена. Протоколите са за претърсване и изземване. Сто пъти ми викат ще дойдеме у вас в районното и си мислят, че ме плашат. Аз им викам ми елате няма нищо и се правя на стреснат. Описани са модели инчове и сериени номера. Пише, че техниката е работеща.
- represiranotu6aci
- Младши потребител
Е от цялата работа има и полза. Кифлите те гледат с други очи като разказваш криминална история
- represiranotu6aci
- Младши потребител
Не знам за кифлите, ама ти си истински кроасан, шЪ мЪ прощаваш ...
Следователи ? Леле, знаеш ли от колко време няма следователи в районните ?
... а уж беше млад и образован човек ... ама няма лошо да имаш самочувствие.
По всичко личи, че са ти правили претърсване и изземване. При това положение, нещата са задвижени от разследващ полицай, а ушавите, дето си ги видял и си говорил с тях, са прости полицаи, демек - изпълнители. Телевизорите са ВД по ДП, и, от момента, в който са ти ги иззели, те не са във властта на малоумниците. Съдия е одобрил изземването, а с вещите ти се разпорежда едно друго жУвотно, наречено прокурор (виждал си ги - едни такива, с червени мантии, наречени тоги).
П.П. Трябвало е да обжалваш задържането.
П.П. 2 - Адмирации за правописа - нещо рядко срещано в този форум.
По всичко личи, че са ти правили претърсване и изземване. При това положение, нещата са задвижени от разследващ полицай, а ушавите, дето си ги видял и си говорил с тях, са прости полицаи, демек - изпълнители. Телевизорите са ВД по ДП, и, от момента, в който са ти ги иззели, те не са във властта на малоумниците. Съдия е одобрил изземването, а с вещите ти се разпорежда едно друго жУвотно, наречено прокурор (виждал си ги - едни такива, с червени мантии, наречени тоги).
-
-
Аз пак тръгвам да генерализирам нещата, ама...
1. Защо изобщо се връзваш на приказките на полицаите? Сценката за доброто и лошото ченге вече дори и по филмите я пенсионираха...
2. Защо нямаш ни една хартийка от случилото се? Защо в момента в който те пуснаха от районното не се обади на 112 и не заяви, че противозаконно са ти отнети 3 бр. телевизора? Защото не може никой (дори и полицай) да дойде, да ти нарами покъщината и да не ти остави поне някаква хвърчаща бележка... Как те пуснат от кафеза - отиваш при дежурния и искаш лист А4 за да подадеш писмен сигнал за кражба. Щото в момента теб са те ... ограбили.
3. Защо те държаха цяла нощ? Имаха подозрения че ще се укриеш, имаха проблем с установяването на самоличността ти? Ок, криминално проявен, телевизор... и к'во? За чий трябва ти да стоиш? Нещо ще се промени ли, ако си спиш в къщи, а не в районното?
Хора... питайте, интересувайте се. Знайте си правата.
1. Защо изобщо се връзваш на приказките на полицаите? Сценката за доброто и лошото ченге вече дори и по филмите я пенсионираха...
2. Защо нямаш ни една хартийка от случилото се? Защо в момента в който те пуснаха от районното не се обади на 112 и не заяви, че противозаконно са ти отнети 3 бр. телевизора? Защото не може никой (дори и полицай) да дойде, да ти нарами покъщината и да не ти остави поне някаква хвърчаща бележка... Как те пуснат от кафеза - отиваш при дежурния и искаш лист А4 за да подадеш писмен сигнал за кражба. Щото в момента теб са те ... ограбили.
3. Защо те държаха цяла нощ? Имаха подозрения че ще се укриеш, имаха проблем с установяването на самоличността ти? Ок, криминално проявен, телевизор... и к'во? За чий трябва ти да стоиш? Нещо ще се промени ли, ако си спиш в къщи, а не в районното?
Хора... питайте, интересувайте се. Знайте си правата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Theoldman, ти нали прочете, че човекът за такива дребни неща не смятал, че му е нужен адвокат, не бил обжалвал заповедта за задържане, смята, че е извършена полицейска наглост, ама не знае какво точно е наглото в това поведение и т.н. Тоест, говорим си общи приказки и човекът се надява някой да му отговори оттук, без да е наясно с фактологията по случая и да е разгледал материалите по досъдебното производство.
- nk7702n
- Старши потребител
TheOldMan написа:...
-
doc03 написа:Не знам за кифлите, ама ти си истински кроасан, шЪ мЪ прощаваш ...
Е аз не претендирам да разбирам от право и полиция. Иначе нямаше да питам.
Задържаха ме, защото за нищо нямам документи. Казаха ми, че имам право да нямам документи (изхвърлих ги преди доста време) и минава проверка и ако всичко е чисто ми връщат нещата. 24 часа си беше с цел тормоз ОК.
Просто ме интересува колко е законовия срок, в който могат да ми държат нещата и какво трябва да подам като изтече за да ми ги върнат, защото явно ако ги чакам тях да се раздвижат може и още година да мине.. Нямам намерение да се заяждам с никой и да им играя номера. Това ще го направя само ако не ми върнат нещата в законоия срок. Тогава и адвокат ще си взема. Имам и доста сериозни познати, които на този момент не искам да занимавам с кокошкарски истории. Нормало е да си направят проверка дали не се издирват нещата. Просто търся пътя на най-малкото съпротивление за да се приключи със случая. Млади и нахъсани момчета бяха повечето. Нека гонят. Не искам да им правя сечено и проблеми/заяждане. Все пак си е съмнително да имам 4 плазми у нас, от които една в гардероба.
- represiranotu6aci
- Младши потребител
Много неща са съмнителни, но това не е основание за претърсване. Писал съм защо. И вицове съм разказвал. Родина! Правилата са ни такива. Т. е. - НПК-то- Разследващият си няма и идея защо трябва да стане от сравнително удобното си бюро и да прави претърсване. До момента, в който колегите му от криминална не са му разказали един филм, в който той може и да не вярва, но за да не си развали отношенията с тях дава вид, че вярва и тръгва да прави претърсване. Без разрешение на съдията. После той на свой ред разказва сащият филм на съдията, в който, последният също може да не вярва и т. н, но одобрява действието за да не си развали отношението с полицията.
Какво му е доброто на тази организация на разследването. Според мен - нищо добро няма. От друга страна - всичко е според закона. Ощетени - гражданите, съда, разследващите, прокуратурата. На питащият няма да обяснявам защо са ощетени гражданите - той има непосредствени усещания. Останалите - една папка с няколко листа хартия ще циркулира между тях, абсолютно безполезно, като ще се пълни с придружителни писма, планове - докато изтече давностния срок или докато някой все пак каже, че в тази папка няма данни за престъпление и с прокурорско постановление прекрати кръговрата. За тези неща гражданинът не знае нищо, но е хубаво да го знае, закото дейността по обслужването на подобни кръговрати е около .... айде без проценти, но много голяма част от дейността разследващият, прокурора.
Има, разбира се, все пак и е дна полза. Тя е за колегата от криминална. Няколкото листа, обикновено - преписка, изчезват от бюрото на колегата и отиват на бюрото на рзследващият, придобили гръмкото име "досъдебно производство"
Грешката със следователите от полицията - много хора я правят. Разбира се - съвсем основателно. Близко до здравия разум е хората, които се занимават с разследване да са следователи. Да - ама - не! И истинските следователи, до колкото това са хора, които събират информацията за дадена престъпна дейна и които правят извода, кой е всъщност престъпника - това са колегите от криминална/е .. и тези от икономическа, ДАНС, БОП – да не се обиждат/. Друг е въпроса до колко кадърно вършат работата. Друг е въпроса, че закона позволява да се варши некадърно тази работа. Още по-друг е въпроса, че закона ги задължава да не я вършат до край.... Родина!
За да ти се върнат вещите – пиши до прокуратурата. Срок - в твоя случай - няма срок. Пиши веднага. Свободен текст. Заявление – да не забравиш – не молба. Спомени номера на производството. Номера – виж си призовките – там го има. Спомени името на разследващият полицай – пак от призовките. Друг вариант – иди при разледващият полицай – вече го познаваш – и поискай тези неща. Той може да ти каже и кой е наблюдаващ прокурор – спомени и неговото име. Не ги споменавай с лошо - те не са виновни
Успех!
Какво му е доброто на тази организация на разследването. Според мен - нищо добро няма. От друга страна - всичко е според закона. Ощетени - гражданите, съда, разследващите, прокуратурата. На питащият няма да обяснявам защо са ощетени гражданите - той има непосредствени усещания. Останалите - една папка с няколко листа хартия ще циркулира между тях, абсолютно безполезно, като ще се пълни с придружителни писма, планове - докато изтече давностния срок или докато някой все пак каже, че в тази папка няма данни за престъпление и с прокурорско постановление прекрати кръговрата. За тези неща гражданинът не знае нищо, но е хубаво да го знае, закото дейността по обслужването на подобни кръговрати е около .... айде без проценти, но много голяма част от дейността разследващият, прокурора.
Има, разбира се, все пак и е дна полза. Тя е за колегата от криминална. Няколкото листа, обикновено - преписка, изчезват от бюрото на колегата и отиват на бюрото на рзследващият, придобили гръмкото име "досъдебно производство"
Грешката със следователите от полицията - много хора я правят. Разбира се - съвсем основателно. Близко до здравия разум е хората, които се занимават с разследване да са следователи. Да - ама - не! И истинските следователи, до колкото това са хора, които събират информацията за дадена престъпна дейна и които правят извода, кой е всъщност престъпника - това са колегите от криминална/е .. и тези от икономическа, ДАНС, БОП – да не се обиждат/. Друг е въпроса до колко кадърно вършат работата. Друг е въпроса, че закона позволява да се варши некадърно тази работа. Още по-друг е въпроса, че закона ги задължава да не я вършат до край.... Родина!
За да ти се върнат вещите – пиши до прокуратурата. Срок - в твоя случай - няма срок. Пиши веднага. Свободен текст. Заявление – да не забравиш – не молба. Спомени номера на производството. Номера – виж си призовките – там го има. Спомени името на разследващият полицай – пак от призовките. Друг вариант – иди при разледващият полицай – вече го познаваш – и поискай тези неща. Той може да ти каже и кой е наблюдаващ прокурор – спомени и неговото име. Не ги споменавай с лошо - те не са виновни
Успех!
- Star_doznatel
- Потребител
doc03 написа:TheOldMan написа:...
А дано не е плюс 4. В един знаков див западен софийски квартал се случва. Мерси много. Да разбирам ли, че накрая на втория месец трябва да са си направили проверките и както няма нищо крадено би трябвало при една молба както описа да ми върнат нещата? Мерси.
- represiranotu6aci
- Младши потребител
Star_doznatel написа:Много неща са съмнителни, но това не е основание за претърсване. Писал съм защо. И вицове съм разказвал. Родина! Правилата са ни такива. Т. е. - НПК-то- Разследващият си няма и идея защо трябва да стане от сравнително удобното си бюро и да прави претърсване. До момента, в който колегите му от криминална не са му разказали един филм, в който той може и да не вярва, но за да не си развали отношенията с тях дава вид, че вярва и тръгва да прави претърсване. Без разрешение на съдията. После той на свой ред разказва сащият филм на съдията, в който, последният също може да не вярва и т. н, но одобрява действието за да не си развали отношението с полицията.
Успех!
А колко по-лесен щеше да е живота, ако имаше едно полицайче с един компютър и обща база данни, просто да пусне номерата и нещата и да види дали се издирват и да ме пуска да се прибирам.
Мерси.
2:09
http://vbox7.com/play:e47bbcae33
Балканско - народно... В кабинета ме гледат злобно
=================
doc03 изключил си си личните съобщения.
- represiranotu6aci
- Младши потребител
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|