Имам следния казус.
Към моята фирма искам да работи консултант като ментор на стажанти по програмата за студентските практики (http://praktiki.mon.bg).
По проект е необходимо аз да имам договорни отношения с ментора. Но от друга страна заплащането му ще бъде давано от университетите, с които той ще има други договори.
Тоест тук имаме три страни - моята фирма, ментора, университата. Менторът има договори, както с фирмата, така и с университета
Въпроса ми е, възможно ли е да сключа с ментора граждански договор, в който да няма упоменато възнаграждение за труда, който полага, тоест той да работи безплатно за мен?
Може ли да ме насочите към някакви примерни стандартни договори?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 20:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Консултантски договор между три страни
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Консултантски договор между три страни
Мога да Ви насоча към колега адвокат, който ще прецени ситуацията и ще ви посъветва най-адекватно как да оформите договорните си отношения, както и ще ви изготви нужните проекти на договор.
- chandra
- Потребител
chandra написа:Мога да Ви насоча към колега адвокат, който ще прецени ситуацията и ще ви посъветва най-адекватно как да оформите договорните си отношения, както и ще ви изготви нужните проекти на договор.
Толкова ли е сложно, та трябва да ходя на адвокат?
Иначе благодаря, в София са над 5000 адвокатите, ще си намеря и сам. Въпроса е че ще трябва да отделя за това пари, които няма да ми се възвърнат. Затова стигнах до този форум
- tisho2324
- Нов потребител
За мен не е сложно, но всеки труд се заплаща! Както Вие очаквате Вашият труд да бъде оценен и заплатен, така и колегите очакват същото! Все пак всеки от нас е инвестирал 6 години в образование и лично аз 10 години в стаж, много четене и непрекъснато усъвършенстване.
- chandra
- Потребител
tisho2324 написа:Въпроса е че ще трябва да отделя за това пари, които няма да ми се възвърнат. Затова стигнах до този форум
А, защо някой да отделя от времето си и безвъзмездно да Ви предостави трудът си?! На практика искате някой да ви свърши без пари работа, за която се плаща!
- chandra
- Потребител
chandra написа:А, защо някой да отделя от времето си и безвъзмездно да Ви предостави трудът си?! На практика искате някой да ви свърши без пари работа, за която се плаща!
Ами за какво е този форум - някой ако има такъв опит, да го сподели. 80 хиляди фирми участват в "Студентски практики", все някой от тях може да чете форума и да сподели.
Вместо да ми помогнете, вие на практика се опитвате индиректно да рекламирате дейността на даден адвокат (може би самия вас), което е забранено от закона
- tisho2324
- Нов потребител
Ами за какво е този форум - някой ако има такъв опит, да го сподели.
Става, но има една мъъъъъъъънинка подробност. Тези с опит могат и да не искат да го споделят с такива като вас - нахалници.
-
Melly - Старши потребител
Аман от тарикати, че и рекламирането на дейността знае. Щом толкова е начетен да си оправи сам договорчето, а после и хубаво да си го осчетоводи /пак сам разбира се/.
Не мога да разбера докога всеки ще си мисли, че работата на адвоката е безплатна.
Не мога да разбера докога всеки ще си мисли, че работата на адвоката е безплатна.
- kalisto
- Младши потребител
Едни пари движат други пари. Малкото колело върти голямо, разбира се тогава е друга механичната скорост. Да, може и обяд, любимо вместо хонорар. Но, все пак сме обществени, а не общински лица. Е, ако е на зор човека що не му кажете все пак.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
kalisto написа:Аман от тарикати, че и рекламирането на дейността знае. Щом толкова е начетен да си оправи сам договорчето, а после и хубаво да си го осчетоводи /пак сам разбира се/.
Не мисля, че има нещо за осчетоводяване, тъй като не става дума за трудов договор, освен това аз нито получавам плащания, нито правя такива по договора.
- tisho2324
- Нов потребител
ivan_lawyer написа:Да, може и обяд, любимо вместо хонорар. ... Е, ако е на зор човека що не му кажете все пак.
Къде и кога да дойда за обяда? Да не е някой луксозен ресторант само. Хепи, KFC, Българска кухня, китайски - нещо такова става.
- tisho2324
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|