начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Вменяване на дълг

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вменяване на дълг

Мнениеот koupi1976 » 14 Ное 2013, 20:48

Здравейте! Работя в търговска фирма на договор ,като продавач консултант, като реално съм търговски представител с възложен обем клиенти с които да работя! Казусът е следният. Собственика на фирмата поиска от мен да заплатя фактура издадена преди 3 години на фирма ,която аз обслужвам и която съм поела в заварено положение с договорени търговски условия от предишни служители и управителя. Случаят е следният: октомври 2010 година фирма Х закупува стока от фирмата в ,която работя ,съответно нашата фирма издава фактура за плащане по банков път, както до тогава е работено с фирмата , но въпросната фирма започва да бави плащанията. Април месец 2011 в отчет за неплатени сметки записвам ,че фирмата е обявена в несъстоятелност и да се сезират адвокатите на фирмата и така всеки месец уведомявам, но мерки не се взимат . И сега три години по късно шефът ми иска аз да платя тази сума ,която е на стойност 700 лева. Въпроса ми е как да постъпя и какви правни основания имам да откажа да платя тази сума и какви биха били последствията върху мен при отказ да платя?
Благодаря!
koupi1976
Нов потребител

Re: Вменяване на дълг

Мнениеот sunrise » 15 Ное 2013, 19:16

На трудов договор ли сте или на някакъв друг граждански договор?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот koupi1976 » 15 Ное 2013, 22:31

На трудов договор
koupi1976
Нов потребител

Мнениеот fourleafclover » 15 Ное 2013, 23:49

Все ми се струва, че няма основания да Ви се търси отговорност! Много нагъл този Ваш работодател :shock: Питайте го дали няма и други фалирали клиенти - поне и техните задължения да покриете. Как да отиде на ски човечеца, от къде пари за лифта :lol:
Каквото и да иска устно от Вас работодателя, отказвате да приемете!
Ако изобщо тръгне да търси имуществена отговорност от Вас, при всички случаи без заповед не може да направи нищо законно! А ако има заповед - бегом с нея при някой колега, защото трябва да я оспорите задължително! (затова си намерете още сега и трудовия си договор и длъжностната характеристика, ей така - за всеки случай)
fourleafclover
Младши потребител

Мнениеот koupi1976 » 16 Ное 2013, 21:52

Много благодаря за отговора!
koupi1976
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2013, 22:23

fourleafclover написа:Все ми се струва, че няма основания да Ви се търси отговорност! Много нагъл този Ваш работодател :shock: Питайте го дали няма и други фалирали клиенти - поне и техните задължения да покриете. Как да отиде на ски човечеца, от къде пари за лифта :lol:
Каквото и да иска устно от Вас работодателя, отказвате да приемете!
Ако изобщо тръгне да търси имуществена отговорност от Вас, при всички случаи без заповед не може да направи нищо законно! А ако има заповед - бегом с нея при някой колега, защото трябва да я оспорите задължително! (затова си намерете още сега и трудовия си договор и длъжностната характеристика, ей така - за всеки случай)

+1
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Трудово право