начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

освобождаване по чл. 328 т. 5 от КТ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

освобождаване по чл. 328 т. 5 от КТ

Мнениеот nahmedova » 14 Ное 2013, 06:46

Здравейте. Имам един такъв въпрос.
От 7 години работя в транспортна фирма, досега не съм ползвала никаква отпуска нито болницен и не съм го правила никога на въпрос.Март месец тази година ме накараха да напиша молба за отпуска без дата и за колко време.След два дена ми връчиха заповед за отпуска в размер 90 дни,като ми обясниха, че трябва да се изчистят старите отпуски. На моето място беше назнацено момиче по чл. 67 ал.1 т. 1 от КТ, впоследствие разбрах, че същото момиче е назнацено по чл. 70 и после по чл. 119. По време на моята отпуска се наложи да ползвам болничен в размер на 123 дни, след изтичането им ми продължи отпуската, на 78 ден ме извикаха и ми връчиха заповед за освобождаване по чл. 328 т. 5 от КТ. Сега смятам да съдя фирмата, защото според мен не е нормално след 6 години работа да ме освобождават по този член и под предтекст , че съм ползвала отпуска която аз не съм искала. Въпросът ми е какви са шансовете ми в съда и в колко дневен срок трябва да подам иск в съда.
Благодаря, Невин Ахмедова

zdraveyte .imam tak1v v1pros
Ot 7 godini rabotya v transportna firma,dosega ne s1m polzvala nikakva otpuska nito bolnicen i ne s1m go pravila nikoga na v1pros.Mart mesec tazi godina me nakaraha da napisa molba za otpuska bez data i za kolko vreme.Sled dva dena mi vr1ciha zapoved za otpuska v razmer 90 dni,kato mi obyasniha ,ce tryabva da se izcistyat starite otpuski.Na moeto myasto bese naznaceno momice po cl.67al.1t1 ot kt,v posledstvie razbrah ce s1stoto momice e naznaceno po cl.70 i posle po cl.119.Po vreme na moyata otpuska se naloji da polzvam bolnicen v razmer na 123 dni,sled izticanetio im mi prod1lji otpuskata,na 78 den me izvikaha i mi vr1ciha zapoved za osvobojdavane po cl.328 t.5 ot kt,Sega smyatam da s1dya firmata,zastoto spored men ne e normalno sled 6 godini rabota da me osvobojdavat po tozi clen i podpredtekst , ce s1m polzvala otpuska koyato az ne s1m ya iskala,V1pros1t mi e kakvi sa sansovete mi v s1da,I v kak1v dneven srok tryavba da podam isk v s1da.
blagodarya,Nevin Ahmedova
nahmedova
Нов потребител

Re: osvobojdavane ot rabota

Мнениеот fourleafclover » 14 Ное 2013, 08:31

Здравейте, Невин!
Имате двумесечен срок, който започва от датата на прекратяване на договора ви, да искате да бъдете възстановена на работа.
Ако фактите са такива, каквито твърдите, имате доста основания да заведете иск срещу работодателя си. Съветвам ви да се обърнете се към адвокат при първа възможност, за да подготвите защитата ви.
Пожелавам ви успех!
fourleafclover
Младши потребител

Назад към Общи дискусии