начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Работно място след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работно място след майчинство

Мнениеот evgenia77 » 06 Ное 2013, 15:55

Използвах отпуск по майчинство за целия полагащ се период от 2г. На моето място беше преместена колежка, трудоустроена след лечение на раково заболяване. Докато ползвах майчинството си тя се пенсионира,но остана да работи. Сега работодателя отказва да ме върне на работното ми място, предлага ми друго ,което по никакъв начин не кореспондира с предишното, което заемах и ме притиска ,ако не ме устройва да напусна. Прекият ми началник твърди,че не могат да отстранят от мястото колежката. Така ли е, имам ли законово право в случая на някакви претенции?
evgenia77
Нов потребител

Re: Работно място след майчинство

Мнениеот latinka » 09 Ное 2013, 16:15

Имате законово право да се върнете на позицията, която сте заемали преди да излезете в майчинство. всяка промяна в трудовото провоотношение (усвен увеличение назаплатата) може да стане само с писмено съгласие на служителя.
latinka
Младши потребител

Назад към Трудово право