начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

запис на заповед

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запис на заповед

Мнениеот kremena0915 » 28 Окт 2013, 10:03

Привет! Моля за помощ, през началото на 2008г подписах запис на заповед за сумата от 10 000лв и лихва от 1000лв, като се ангажирах да върна парите в срок от два месеца. Така и направих, след по малко от два месеца се обадих на Господина, той ме помоли да не се срещаме в кантората му, а пред ОББ БАНК, и там му предадох 11000лв. Мислех че всичко е точно. Към днешна дата ми се обаждат от името на съдия изпълнител с иск за запориране на единствения наследствен имот/ с още 4 -ма съсобственици/и ми казват че имам задължения но към жена Мария -някоя си..Все едно не съм си връщала задължението. Аз не познавам конкретната госпожа, а и съм си върнала дълга. Как да процедирам в случея, няма и бележки за връщане на сумата, защото той ги искаше на ръка. Благодаря ви предварително
kremena0915
Нов потребител

Re: запис на заповед

Мнениеот neutralen » 28 Окт 2013, 10:34

Когато сте връщали парите (както твърдите) е следвало да вземете от Господина Записа на заповед който сте подписали - давате парите, вземате Записа на заповед. Сега имате проблеми, но е възможно да не става дума за този Запис на заповед. Очевидно има решение на вашия проблем - обърнете се към адвокат.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kremena0915 » 28 Окт 2013, 10:50

така е, но понеже работата ни беше свързана му имах доверие. Голяма грешка, а става въпрос за една и съща заповед, но се оказва че е от съпругата му....Която аз никога през живота си не съм виждала.
И сега незнам как да процедирам,а и не съм в страната
kremena0915
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 28 Окт 2013, 10:57

Нещата са много сериозни, затова се налага незабавно да се върнете в страната и да се консултирате с адвокат. Просто нямате време - съдебните изпълнители действат много бързо и ще ви продадат цялото имущество.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Окт 2013, 11:04

Почти съм съгласна с колегата.
Нещата са наистина сериозни, но при едно възражение в срока по чл. 414 ГПК принудителното изпълнение се спира. :wink: Отделно, че няма нужда да се връщате, не и сега точно, но трябва да намерите начин да се свържете с адвокат, когото да упълномощите да ви представлява пред съда, издал заповедта, и СИ, който води изпълнението.
Давате си малко глътка въздух и спирате времето за определен период.

п.п. нещата не са за форум, едно че фактологията трябва да е прецизна, а тя не е :idea: , и второ, че е сложно за обяснение, което пък би било безпредметно, ако не се знаят фактите.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kremena0915 » 28 Окт 2013, 11:20

много ви благодаря, ще се свържа с адвокат, надявам се на положителен резултат
kremena0915
Нов потребител

Мнениеот kremena0915 » 28 Окт 2013, 11:34

можете ли да ми препоръчате добър ваш колега от Варна който ще бъде експедетивен и полезен
kremena0915
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 28 Окт 2013, 12:10

Според мен в случая се касае за образувано Изп.производство въз основа на Заповед за незабавно изпълнение, връчването на която става по реда на чл.418, ал.5 от ГПК - от съдебния изпълнител. Тъй като вие сте извън страната, възможно е да няма надлежно връчване, поради което защитата е по реда на чл.423, ал.1, т.2 от ГПК с Жалба до Окръжния съд, а не с възражение по чл.414 от ГПК. Но това са само предположения, доколкото няма информация за действителното фактическо и правно положение. Един адвокат виждайки документите ще прецени най-правилно. Не е изключено да е налице и погасителна давност с оглед задължение от 2008 г.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kremena0915 » 28 Окт 2013, 12:20

благодаря ви за съвета, а можете ли да ме посъветвате за добър адвокат /или и вие сте такъв /....
kremena0915
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 28 Окт 2013, 12:43

Всеки адвокат, специализиран в дадена област на правото е добър. Моята специализация е посочена в иконката под ника, препращаща към моята уеб страница. Но не съм от Варна.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 29 Окт 2013, 15:41

neutralen написа:Всеки адвокат, специализиран в дадена област на правото е добър.

Да бе, да... ако беше така, нямаше да има нужда от форуми като този...
ivodam
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Окт 2013, 20:42

Трябва да се изчисли следното: Кога е падежа на записа, кога е заведено искане до съда - хронологични дати.

Ако са изтекли едни 3 години, тогава може да се възразява по давност, но има и още едни 3 години по друг ред.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ