Здравейте!
На 19 август ми изтече отпуска за отглеждане на дете до 2 години. В момента ползвам натрупания платен годишен отпуск. Работодателят ми иска да ме съкрати по чл. 328, ал. 1, т. 3. Ако Инспекцията по труда му даде това разрешение, въпреки че има други служители на същата позиция, той трябва да ми даде едномесечно предизвестиеза прекратяване на трудовото правоотношение, което е посочено в трудовия ми договор. Мисля, че до тук съм разбрала правилно нещата. Не ми е ясно дали едномесечното предизвестие може да тече по време на отпуската ми и ако имам такова предизвестие работодателят дължи ли ми някакво обезщетение?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращаване по чл. 328, ал.1, т. 3
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съкращаване по чл. 328, ал.1, т. 3
Предизвестието може да тече по време на отпуската ви, ако са ви връчили заповедта за него преди да излезете в отпуск. На практика това означава да е изтекъл отпускът ви по чл. 163, да сте се върнала поне за 1 ден на работа и в този ден да ви е връчено предизвестието, след което да сте подала молба за ползване на платения отпуск. Ако хипотезата не е такава, значи няма как да се случи и ще трябва да ви изчакат да си ползвате отпуските, за да ви връчат предизвестие (или да прекъснете ползване на отпуска на някакво основание).
Повече от 30 дни отпуск ли имате да ползвате?
Повече от 30 дни отпуск ли имате да ползвате?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: Съкращаване по чл. 328, ал.1, т. 3
Реално не съм се връщала на работа. Отпуската ми за отглеждане на дете беше до 19 август, а от 20 август си пуснах 45 дена от платения годишен отпуск. На 23 октомври трябва да се върна на работа, като ще ми останат още 23 дена отпуск за ползване. Предизвестие за освобождаване не съм получавала все още.
- d_taseva
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|