- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРОБЛЕМ С МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
ПРОБЛЕМ С МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА
Искам съвет как да реагирам законово относно хулигански прояви от страна на малолетни лица. Въпросът ми е от битов характер. Всяка вечер след 20:00ч.едно от съседските деца ,(момче на 14г.) събира други негови връстници и започват да крещят и викат с висок тон, псуват, обиждат се взаимно,нарушават спокойствието на останалите живеещи. Връх на безобразието е, когато започнат да палят и хвърлят пиратки. ритат варелите за смет, изтърбушват ги. А най-лошото е , че на повечето от родителите не им е известно какво вършат отрочетата им. А родителите на въпросният 14 годишен хлапак не стига, че не му правят забележка, но го и защитават и поощряват в действията му.
- zlatunka
- Нов потребител
Re: ПРОБЛЕМ С МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА
Няма конкретен отговор. Зависи от случая. Не знам как да се оправите. Има педагогически стаи, но директно ако се подходи, не знам.
Това са едни деца. Пречат, но няма как. Зависи и от квартала.
Това са едни деца. Пречат, но няма как. Зависи и от квартала.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
хм-да толерираш бъдещата измет-крими контингента расте и като попаднеш под влиянието и друга песен ще запееш,иване
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
zlatunka написа:Искам съвет как да реагирам законово относно хулигански прояви от страна на малолетни лица. Въпросът ми е от битов характер. Всяка вечер след 20:00ч.едно от съседските деца ,(момче на 14г.) събира други негови връстници и започват да крещят и викат с висок тон, псуват, обиждат се взаимно,нарушават спокойствието на останалите живеещи. Връх на безобразието е, когато започнат да палят и хвърлят пиратки. ритат варелите за смет, изтърбушват ги. А най-лошото е , че на повечето от родителите не им е известно какво вършат отрочетата им. А родителите на въпросният 14 годишен хлапак не стига, че не му правят забележка, но го и защитават и поощряват в действията му.
Вариантите са два: 1. Да се уведоми полицията, но само след 22,00 часа; 2. Да се пусне сигнал до Отдел"Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" по местоживеене на децата. Вторият вариант е препоръчителен, тъй като социалните работници ще разговарят и с родителите, ще ги консултират за задълженията им, както и ще ги насочат към подходящи специалисти за предотвратяване на подобни прояви у децата им.
- venimarinova
- Нов потребител
Едно заявление, и няколко сведения - от заявителя и от съседи, относно това колко много сте възмутени от поведението на въпросните деца, като наблегнете на факта, че родителите не взимат никакви мерки. Следва да посочите кои са тези деца или поне кои са родителите им, защото надали патрул ще висне пред дома Ви да чака, белким някой ритне кофата.
И - да, зависи от квартала, а и от града.
Лошото е, че ако след това колата Ви заприлича на смачкана консервена кутия, вероятно свидетели няма да има.
И - да, зависи от квартала, а и от града.
Лошото е, че ако след това колата Ви заприлича на смачкана консервена кутия, вероятно свидетели няма да има.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Трудно ми е да повярвам, че родителите на 14-то момче го поощряват в тези му действия - защо мислите така ?
А дали родителите са правили забележки и наказвали сина си няма как да знаете, защото нормално е това да не става пред Вас, а в техния дом.
Най-добре е да се срещнете с родителите и без заплахи и обиди да изложите това, което сте видели със собствените си очи, като ги помолите да вземат мерки. Мерките, за които са писали преди мен: социална служба, полиция са крайни и към тях следва да се прибягва само, ако сте изчерпали добросъседските си комуникаци. Много е важно действително да сте видели кой, кога и какво точно е направил от описаното, а не да преразказвате чужди думи, защото те може и да не съответстват на истината.
А дали родителите са правили забележки и наказвали сина си няма как да знаете, защото нормално е това да не става пред Вас, а в техния дом.
Най-добре е да се срещнете с родителите и без заплахи и обиди да изложите това, което сте видели със собствените си очи, като ги помолите да вземат мерки. Мерките, за които са писали преди мен: социална служба, полиция са крайни и към тях следва да се прибягва само, ако сте изчерпали добросъседските си комуникаци. Много е важно действително да сте видели кой, кога и какво точно е направил от описаното, а не да преразказвате чужди думи, защото те може и да не съответстват на истината.
- rts
- Активен потребител
Има отделни по буйни младежи. Всеки е бил младеж. Светят ми в очите с едни лазерни фенерчета. По мегафонови неща ми викат нещо си. С басов тон им отвръщам.
Все пак не съм учител.
Но мисля, че трябва да се дава повече свобода на изцепките. Все пак това са нашите лъвове. Нови хора.
Все пак не съм учител.
Но мисля, че трябва да се дава повече свобода на изцепките. Все пак това са нашите лъвове. Нови хора.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
хаха-ВАНКА представям си как сърдито им дуднеш на келешите-заслужават юридически урок-тия са бъдещи мутри и т.н.
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|