Здравейте,
имам проблем с работодателя си, днес бях привикан на среща, като след доста омотаване ми предложиха да си подам молба за напускане, но по взаимно съгласие и аз отказах.Въпросът е след като искат да ме освободят от длъжност, без реално да изтъкнат нещо конкретно, а само цитирайки дребни грешки допуснати от мен как да ги контрирам и как реално да поставя нещата, така че те да ме освободят.Както е и редно. Предложиха ми да подам молба за напускане по взаимно съгласие аз им отказах и след това ми предложиха да напусна сам, видиш ли да не се стига до дисциплинарно уволнение, обаче няма как да ме уволнят дисциплинарно, поради факта че "досието" ми е кристално чисто.Нямам нито мъмрения, нито каквито и да е наказания наложени ми от фирмата по дисциплинарен път.Моля за своевременна помощ, защото утре пак съм на среща и от нея зависи изхода на двубоя.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ.Проблем с некоректен работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помощ.Проблем с некоректен работодател
Ако желаеш, остани на работа, но веднъж решил Работодателят едва ли ще те остави намира. Незнам колко е нагъл, но след тези постъпки от негова страна най-вероятното и често срещано е просто да съкрати длъжността-той вече ще си намери основание.
- dessi741
- Младши потребител
Благодаря ти,
да той, че няма да ме остави на мира няма, а и честно казано и аз не искам да съм там вече.Въпроса е по какъв начин мога да извлека най-много и добри дивиденти за себе си.Без да трябва да подавам аз молба за напускане а той да ме съкрати или да ми прекрати договора.
да той, че няма да ме остави на мира няма, а и честно казано и аз не искам да съм там вече.Въпроса е по какъв начин мога да извлека най-много и добри дивиденти за себе си.Без да трябва да подавам аз молба за напускане а той да ме съкрати или да ми прекрати договора.
- inikolov
- Нов потребител
inikolov написа:Благодаря ти,
Най-много ще извлечеш ако ти прекратят договора НЕ ПО ТВОЕ ЖЕЛАНИЕ. Никаква молба за напускане не подписвай. Ходи си прилежно на работа, дръж се учтиво и чакай какво ще стане. Ако те съкрати, ти пък би могъл да го прецакаш по някоя точка от закона и да получиш обезщетение (но това не му го казвай защото ще внимава каква заповед за прекратяване на трудовия договор издава, алинеи, точки и т.н. и може ти да си прецакан). Бъди тих и умен. Ako те уволни можеш да ми пишеш на този e-mail: dobromir.k.d@abv.bg за да ти кажа какво може да се направи след това. Е дано пък ти се размине.
- dobromirkd
- Потребител
dobromirkd написа:Никаква молба за напускане не подписвай. Ходи си прилежно на работа, дръж се учтиво и чакай какво ще стане. Ако те съкрати, ти пък би могъл да го прецакаш по някоя точка от закона и да получиш обезщетение (но това не му го казвай защото ще внимава каква заповед за прекратяване на трудовия договор издава, алинеи, точки и т.н. и може ти да си прецакан). Е дано пък ти се размине.
Благодаря ти,
то до прекратяване вече се е стигнало почти и утре ще е срещата за уточняване. Аз ще се опитам да е по Чл. 328 т.2 или т.3 Пък да видим.
- inikolov
- Нов потребител
Здравейте,ще се радвам да ми помогнете по моя случай с работодотеля ми.Работя в ресторант като пицар от 1 декември 2012. Договор получих на 18.05.2013.В договора пише,че работното време се определя на 8 часов работен ден,а не на 13 часов работен ден реално.Половината ми колеги напуснаха и от 10 дни работя без почивен ден,поради липса на персонал.В договора е упоменато за длъжността,която заемам - като помощник готвач,а всъщност аз заемам позицията-пицар. Отбелязано е като основно месечно трудово възнаграждение в договора 430 лв,което е по-малко от реалното с цел укриване на данъци.Всеки месец закъсняват със заплатата,която трябва да се изплати до 25-то число от месеца,а не когато има "'оборот''. Социални и здравни осигуровки не са ми изплащани от датата на постъпване на работа до подписване на договора, а именно 5 месеца по-късно.Къде мога да отида или към кой мога да се обърна,за да няма други потърпевши като мен и да спрат да злоупотребяват с хора като нас и с нашият труд.Благодаря предварително.
- fifi20
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|