начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Прехвърляне на апартамент

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на апартамент

Мнениеот rexicom » 03 Авг 2013, 14:19

Родителите ми са разведени от 1991 година. Тогава апартаментът, който е придобит по време на брака и нотариалния акт е на името на баща ми, беше предоставен за ползване на майка ми и на двамата със сестра ми. Сега баща ми почина и ние се разбрахме със сестра ми апартаментът да бъде прехвърлен на мен. Въпросът ми е какво трябва да се направи за това и какви са правата на майка ми- нужно ли е и нейното съгласие? Четох някъде за вариант за отказ от наследство от страна на сестра ми. Каква е съдебната процедура за това?
rexicom
Нов потребител

Re: Прехвърляне на апартамент

Мнениеот nikol52100 » 03 Авг 2013, 17:02

Няма нужда от отказ от наследство и съдебни процедури, ако има съгласие между вас. Достатъчно е сестра Ви и майка Ви да прехвърлят своите идеални части от апартамента на Вас чрез изповядване на сделката пред нотариус. Що се отнася до майка Ви: Ако апартаментът е придобит по време на брака възмездно, то тя има 1/2 ид. част от него, а Вие със сестра Ви наследявате от баща си по 1/4 всеки. Може и да не е така, зависи как са уредили имуществените отношения при развода.
nikol52100
Потребител

Мнениеот rexicom » 03 Авг 2013, 17:30

благодаря много за отговора. Значи да разбирам, че всичко може да се уреди само при нотариус без да се ходи в общината или съда
rexicom
Нов потребител

Мнениеот windlove » 03 Авг 2013, 17:38

Е ще ви трябва удостоверение за наследници - ще се наложи да минете и през общината.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот rexicom » 03 Авг 2013, 17:41

То това е ясно. Такова удостоверение искат и от НОИ. А горе долу можеш ли да кажеш каква е таксата при нотариуса Благодаря предварително
rexicom
Нов потребител

Мнениеот nikol52100 » 03 Авг 2013, 18:28

rexicom написа:То това е ясно. Такова удостоверение искат и от НОИ. А горе долу можеш ли да кажеш каква е таксата при нотариуса Благодаря предварително

Нотариалната такса и адвокатското възнаграждение зависят от стойността на имота.
nikol52100
Потребител

Мнениеот rexicom » 03 Авг 2013, 19:31

данъчната оценка на имота е 30 000 лв. Предполагам,че нотариалната такса е някакъв процент от данъчната оценка. Ако можеш да ми кажеш какъв е горе долу този процент ще съм ти много благодарен.
rexicom
Нов потребител

Мнениеот nikol52100 » 03 Авг 2013, 19:42

nikol52100
Потребител

Мнениеот rexicom » 03 Авг 2013, 20:06

Много ти благодаря за информацията. Оценявам това, че има хора склонни да отделят от времето си, за да помогнат на друг. :D :D :D
rexicom
Нов потребител

Мнениеот venetia » 05 Авг 2013, 12:00

Здравейте , искам да попитам следното ; Искам да се разведа със съпруга си , но къщата в която живеем е ипотекирана (тя купена с мой пари придобити след продажба на имот който имах )Сега съпругат ми иска да ми вземе всичко .Какво да направя ?Ако може да ми дадете контакти на адвокат в Пловдив ще съм много благодарна
venetia
Нов потребител

Назад към Семейни казуси