- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
удостоверение за завършен гимназиален етап
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
удостоверение за завършен гимназиален етап
Завърших гимназия 2000г, тогава се завършваше след 11клас,но сега гимназия се завършва след 12 клас.Въпросът ми е дали може да ми бъде издадено удостоверение за завършен гимназиален етап при това положение или трябва да завърша 12 клас?
- tony3005
- Нов потребител
Re: удостоверение за завършен гимназиален етап
tony3005, не разбирам защо ти е да си изкарваш удостоверение?! До колкото знам никъде не е предвидено като възможност и като изискване да се издават такива удостоверения за завършилите гимназия с 11 клас,а не както е по действащото законодателство с 12 клас.Това ,че ти си придобил средно образование след 11 клас няма никакво значение,то си ти е легитимно.Просто против всякаква логика е това,което искаш да направиш.Представи си,какво би станало с и без това обърканата ни образователна система ако всички,които са завършили средно с 11 клас тръгнат да си изкарват удостоверения...
- just__me
- Младши потребител
Диплома за завършено средно образование имаш ли ?
- krem_karamel
- Потребител
Нямам диплома, защото не съм си взела матурата, когато ходих преди около година и половина да питам да се явя на матурата ми казаха, че трябва да завърша 12 клас и след това да се явя на матура.Дали мога поне да си взема удостоверението за завършен гимназиален етап при това положение?
- tony3005
- Нов потребител
Поради какви причини не успяхте да вземете дипломата си за средно образование през 2000 год., когато наистина се учеше до 11 клас?
Ако сте имали поправителни изпити, които не са взети, на сегашния етап ще трябва да проверите дали може да се явите и да ги вземете. (Най-добре попитайте в средното училище, където сте учил(а)).
Ако ви "хваща" изискването за полагане на матура към настоящия момент (не съм сигурна промяната в Закона за средното образование, която въведе матурите, дали важи изрично и "назад във времето", това трябва да е посочено в закона), значи трябва да се явите на матура.
Удостоверение за завършен 11 клас не съм чувала да се издава. Според мен би следвало направо да ви се издаде диплома за завършено средно.
Ако сте имали поправителни изпити, които не са взети, на сегашния етап ще трябва да проверите дали може да се явите и да ги вземете. (Най-добре попитайте в средното училище, където сте учил(а)).
Ако ви "хваща" изискването за полагане на матура към настоящия момент (не съм сигурна промяната в Закона за средното образование, която въведе матурите, дали важи изрично и "назад във времето", това трябва да е посочено в закона), значи трябва да се явите на матура.
Удостоверение за завършен 11 клас не съм чувала да се издава. Според мен би следвало направо да ви се издаде диплома за завършено средно.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|