начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

моят работодател ме принуждава да върна взети пари за дрехи?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моят работодател ме принуждава да върна взети пари за дрехи?

Мнениеот elialeksieva » 05 Юни 2013, 21:12

Здравейте! Ще Ви бъда много благодарна, ако ме информирате на какво основание моят работодател ме принуждава да върна взети пари за дрехи? Работя на трудов договор по заместване на майка, която е в отпуск по майчинство. От началото на годината се интересувам кога тя ще се върне на работа, за да съм наясно.В края на март 2013 получих пари за дрехи за 2013 година. Преди няколко дни научих, че тя ще се върне на 09.07.2013 и аз следва да бъда освободена и следователно да възстановя сумата за 9 месеца. Ако това е основателно, моля Ви да ме посъветвате как да си изчисля дължимата сума и какво е основанието за моето връщане? Благодаря Ви много1
elialeksieva
Нов потребител

Re: pari za drehi

Мнениеот REPLAY » 06 Юни 2013, 15:09

Малко подвеждащо задавате въпроса.Работодателя ви предоставя пари за униформено облекло.Отивате ,купувате го и предоставяте фактура за това(поне така се прави),която те ви осребряват.Това обкло има срок за износване.. Този въпрос се обсъжда още при провеждане на консултациите между работодателя.
Предоставеното работно и/или униформено облекло работникът или служителят връща на работодателя в следните случаи:
1. при прекратяване на трудовото правоотношение;
2. при преминаване на друга работа в предприятието, за която не е необходимо носенето на предоставеното облекло;
3. след приключване на работата в предприятието, когато е работник или служител в предприятие, което осигурява временна заетост;
4. след изтичане на срока на износване.
Вашият случей мисля че се приравнява на точка 1,така че просто върнете униформеното облекло.
Ако облеклото не е униформено,а ЛИЧНО,може да се наложи да върнете част от сумата до периода на износване.
REPLAY
Младши потребител

Назад към Трудово право