начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,тн)?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,тн)?

Мнениеот bladezone » 09 Май 2013, 15:50

Споделете, колеги, кой съдебен състав в кой съд се бави най-много при постановяване на решение?
bladezone
Нов потребител

Re: Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,т

Мнениеот devva » 09 Май 2013, 15:52

На мен по-бавен от 30 състав на СРС, ГК не ми се е падал.
devva
Потребител

Мнениеот bladezone » 09 Май 2013, 17:19

От 38-ми СРС, над 3 месеца чакам решение. По думите на призовкаря - подхождам доста "оптимистично".:)
bladezone
Нов потребител

Мнениеот devva » 09 Май 2013, 17:28

Спокойно, аз едно на 30-ти го чакам от повече, а деловодителката ми сподели, че в момента излизат решенията от приключени преди година дела :lol:
devva
Потребител

Мнениеот chadel » 09 Май 2013, 18:21

По-скоро въпросът да беше формулиран кой е най-бързият състав, щото те всичките са бавни... Интересното е обаче, че когато ищец или заявител е банка, някак си, тенденцията при всички състави е процесуалните действия да се извършват значително по-бързо в сравнение с останалите дела... Сигурно има защо.. :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот bladezone » 10 Май 2013, 14:23

Да, съгласен съм - 38ми се произнася в срок само по установителните искове на Мтел, Топлофикция София, ЧЕЗ и тук-там някоя банчица. :)
Друг "рекорд" - 49-ти състав, насрочване на 1-во заседание - девет месеца.
bladezone
Нов потребител

Мнениеот Melly » 10 Май 2013, 15:24

Ами... щом ще правим такава статистика, то в челните редици може и да се вмести 42-ри състав СРС - дали защото там ответник е Банка. Що ли се питам, като сама си отговарям - май да.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Май 2013, 15:26

От как един ръководител на съд в столицата ми обясняваше, че отнема 10 дни време, за да достигне входирана молба до разпределения състав ( пълзи :D по стъпалата два етажа) вече се отказвам да мисля как работите в столицата.

Не е много по темата ( по нея след време, когато ми влезе в сила едно СР) , но има отношение към забавата: доклад от проверката на приложението на изискването за определяне на съдебния състав на случаен принцип
http://www.bili-bg.org/cdir/bili-bg.org ... l_2013.pdf
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 13 Май 2013, 14:35

bladezone написа:Споделете, колеги, кой съдебен състав в кой съд се бави най-много при постановяване на решение?

ВСС, поради мързел, така ли е решил вече да провежда атестациите? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Или Инспектората към него е решил да прави проучване от типа "таен клиент"? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Общи дискусии