начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ЕНП: 5г. след нас ДПС проговори за "Чисти ръце"

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕНП: 5г. след нас ДПС проговори за "Чисти ръце"

Мнениеот borislavborislavov » 29 Апр 2013, 15:19

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5729691
Интересно именно от устата на човек като агент "Павел" да дойде подобно предложение. Когато то бе предложено преди 5 години, а партията на Местан беше в управлението защо не искаше същото? Свалям шапка на предложението на Капон и ЕНП, които преди и сега искат същото, а другото си е чисто плагиатсво
Моля за мнения по темата
borislavborislavov
Нов потребител

Re: ЕНП: 5г. след нас ДПС проговори за "Чисти ръце"

Мнениеот TheOldMan » 29 Апр 2013, 23:32

Борбата трябва да почне с отнемане на достъпа до парични ресурси на всички "далавераджии". В момента (а и в последните 25 години) се въртят едни много милиони или даже милиарди които по законен начин облагодетелстват дадени лица и компании, които пари след това се ползват за закрепване на статуквото. И не във всички случаи е необходимо намесата на прокуратурата за да се предотврати това. Трябва и другите длъжностни лица да си вършат работат съвестно.
Това е скрийншот от показанията "на живо" от сайта на елетроенергийния системен оператор:
Изображение

от това място: http://www.eso.bg/default.aspx/page-707/bg

този случай не е единствен - и снощи докъм 2 часа имаше такова показание. Някой успява да произвежда енергия от фотоволтаици посред нощ... Как става тая работа? Къде дремят диспечерите, чий го крепи министъра на енергетиката?
Просто собственика на волтаичния парк купува енергия от мрежата на цена от ... 10-15 стотинки за киловат, "превърта" я през инсталацията и я продава като негова, но на цена от 40-60 стотинки на квтч.Ще кажете "малко е"... ми малко е, ма това са 300 лева на час, и то само за тоя нахалник. Представете си какво е през деня, колко гяволи правят тая далавера и колко пари смукват от джобовете ни. И къде отиват после тия пари? Ми ... за избори, за подкупи...
И без прокуратура тая работа може да се "разтури", но няма интерес.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 30 Апр 2013, 10:31

TheOldMan написа: Някой успява да произвежда енергия от фотоволтаици посред нощ... Как става тая работа?
Имат готов отговор. През деня, когато ЕСО им ограничава изнасяната енергия си зареждат акумулаторите, и през нощта продават.
fbr65
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 30 Апр 2013, 18:22

1 мегават от акумулатори? Това е несериозно - инвестицията за такива съоръжения ще е ... невъобразима. Това са 1 милион вата. Ако акумулаторите са по 100 волта (50 клетки), те ще трябва да отдават ... 10 000 ампера. И това в продължение на часове...
В момента (18:20) пак поглеждам графиката - 180 мегавата от фотоволтаици. Е няма начин просто... слънцето почти се е скрило, след няма и час ще се мръкне.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Общи дискусии