начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Законно ли е ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Законно ли е ?

Мнениеот bebitor » 08 Апр 2013, 14:44

ffloyd написа:Бих казал - стократно по му горко на детето, ако трябва да вижда единия си родител 2 пъти в месеца !
Но отново нито дума за жената - по-добрият родител ? Между другото - такава теза в закона няма !

И двамата трябва да се засрамите, че разкъсвате детенцето с вашите конфликти и егоистични възгледи. Да не знае то къде спи, всяка вечер на различно място, в различно легло. Като и двамата не искате да е с един родител, къде сте тръгнали?
От друга страна, постигнали сте съгласие по този въпрос, което е особено обнадеждаващо... за запазването на брака. :wink: :wink: :wink:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 15:03

Разбира се, че няма съгласие за брака - Има искова молба за развод.
Но изглежда, че вие юристите сте единодушни за водещата роля на жената като по-добър родител ? :mrgreen:
ffloyd
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Апр 2013, 15:29

ffloyd написа:Разбира се, че няма съгласие за брака - Има искова молба за развод.
Но изглежда, че вие юристите сте единодушни за водещата роля на жената като по-добър родител ? :mrgreen:

Като се замисля.., защо да си кривя душата, по - добра си е жената във всичко. :lol: Ето, Вие от шест месеца сте разделени с жена си и вече се чудите къде да се денете. :mrgreen:
П.П. В предния си пост се опитах да загатна и сероизни неща по темата, ама като гледам Вашето отношение към темата и юристите,реших да подходя несериозно. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 15:38

Аз съм най-заинтересован да получа яснота по въпроса за водещия родител.
Но явно такава няма - поне в закона. Явно тук се работи по указания на главния блюстител.
Под сурдинка се говори, че такава е практиката - още от времето на Цола Драгойчева ! :mrgreen:
Но във времето на информационното общество има сериозно гражданско движение против тази несправедлива съдебна практика !
ffloyd
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Апр 2013, 15:44

ffloyd написа:Аз съм най-заинтересован да получа яснота по въпроса за водещия родител.
Но явно такава няма - поне в закона. Явно тук се работи по указания на главния блюстител.
Под сурдинка се говори, че такава е практиката - още от времето на Цола Драгойчева ! :mrgreen:
Но във времето на информационното общество има сериозно гражданско движение против тази несправедлива съдебна практика !

Мрънкайте си, на кого ли му пука... :lol: Цола Драгойчева, тоя, оня.., да си добър родител не е някаква обща формулировка, това понятие включва много неща, за които Вие може и да не сте чувал. :wink:
Има една красива мисъл в тая връзка : " Добрият родител дава не само здрави корени на децата си, но и крила". Имате един ден за размисъл и след това елате пак тук да питате ! :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 16:01

Има и още по-красива мисъл :
Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен....

Ще се радвам все пак някой да ме обясни откъде идва тази съдебна практика за привилегия на жената ?
ffloyd
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Апр 2013, 17:08

ffloyd написа:Има и още по-красива мисъл :
Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен....

Ще се радвам все пак някой да ме обясни откъде идва тази съдебна практика за привилегия на жената ?

Абе, аз не Ви ли изпратих да размишлявате някъде за около един ден? :roll:
Както и да е, явно сте пропуснал тоя момент. Та, един прост пример : имаме едно двегодишно дете или пък деветмесечно бебе, които са гладни. Имат грижовна и отдадена на децата си майка и баща, който има голямо желание да налучка правилния подход към тях, да им въздейства успокояващо в труден момент, да ги убеди, че определена храна е полезна или че трябва да се хранят редовно или се налага да усети, че имат първи симптоми на грип.Кой, според Вас, ще се справи по - успешно със задачата, майката или ентусиазираният татко? Как мислите? :roll: Има и други критерии и фактори, но да поставим възрастта на първо място.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 17:26

Eстествено бащата - както казах майката не може да готви ! :mrgreen:
Освен това бащата предлага по-добро жилище, и самостоятелна стая .
Майката живее на квартира и има скъсан мокет в стаята.
ffloyd
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Апр 2013, 17:45

ffloyd написа:Eстествено бащата - както казах майката не може да готви ! :mrgreen:
Освен това бащата предлага по-добро жилище, и самостоятелна стая .
Майката живее на квартира и има скъсан мокет в стаята.

Знаете ли, много грозно се изказвате за майката. Очевидно е, че за Вас е по - важно колко е скъсан мокетът в квартирата отколкото това дали майката обтражда с обич децата, чете им приказки и се стреми да ги направи добри хора! :!:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 08 Апр 2013, 18:02

Определено темата добива уклон, който е подходящ за преместването й във друг форум - напр. в "БГ мама".
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 18:05

Естествено, съда не е благотворителна организация - там се води война !
И на мен ми беше грозно да видя какви неща е написала майката в Исковата си молба -
Че бащата 6 месеца не се е грижил за детето си, и не е плащал и 1 лев, а всички такси са платени от мен !
Така че, No Mercy - на война като на война !

Явно трябва да се обърна към някоя организация на бащите - белким получа по-добра подкрепа ! :mrgreen:
ffloyd
Потребител

Мнениеот sunrise » 08 Апр 2013, 18:15

Аз да попитам само... Тази майка на карти ли я спечелихте или майка Ви я купи с намаление, та не и видяхте толкоз кусурите? Най-грозно е като се започнат такива обиди между вчера влюбени един в друг хора.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 18:19

sunrise написа:Аз да попитам само... Тази майка на карти ли я спечелихте или майка Ви я купи с намаление, та не и видяхте толкоз кусурите? Най-грозно е като се започнат такива обиди между вчера влюбени един в друг хора.

Имате ли по-добра идея ?
ffloyd
Потребител

Мнениеот doc03 » 08 Апр 2013, 18:23

ffloyd написа:Явно трябва да се обърна към някоя организация на бащите - белким получа по-добра подкрепа ! :mrgreen:

Ясно ... моралната подкрепа е важно нещо ...
И аз съм баща, ама ... нещо не те разбирам ... (Освен за оплюването от законната - съгласен, че не е честно)

Виж сега .... малката е на 14, идва при мен когато иска, но ако трябва да се грижа за нея, + възпитание и оформяне на личността й (въпреки че и сама си готви вече ...) особено с моя график на работа ... не бих се ангажирал, че ще се справя добре.
А иначе тактиката да се метне детето на градинските ... "власти" :D , и на бабата и дядото, (или на гледачка), а ние да сме със самочувствие на родител ... (основно в събота вечер) ... нещо не съм съгласен. Освен ако някой тате не е ... рентиер и професията му е да работи върху себе си ...

П.П. А ако включа и болничните, дето при дребните са всеки месец (ангини, бронхити, ОВИ-та, шарки-марки) ... просто в работата ще ми духнат под опашката.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 18:44

Благодаря Ви много за коментарите !
Очевидно както отбеляза Melly, темата доби характер на форум в Бг Мама ! :mrgreen:
От вашите професионални коментари разбрах, че има отработена схема за бракоразводните дела :

1. Майката е по презумпция по-добрият родител !
2. Независимо от вината на страните по делото - майката получава родителските права !
3. Майката има право да ползва семейното жилище, независимо че не е нейно.
4. Бащата има право да живее на квартира и на лични отношения 2 пъти в месеца.
ffloyd
Потребител

Мнениеот doc03 » 08 Апр 2013, 18:52

,
Последна промяна doc03 на 09 Апр 2013, 19:39, променена общо 1 път

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 18:58

Колко трогателно ! :mrgreen:
Абе кой идиот ги измисля тези закони, или мислите че бащите са идиоти по презумпция ?
ffloyd
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Апр 2013, 19:02

ffloyd написа:......Ще се радвам все пак някой да ме обясни откъде идва тази съдебна практика за привилегия на жената ?

От далечната 1974г.- за сега опитът ми сочи, че тя, с твърди малки изключения, е валидна. Вие сте поредния пример, който потвърждава моя опит ( а той е немалък).
ffloyd написа:Естествено майката да е по-добрият родител на детето до 7-мата година ! -

Защо да е естествено? Кое му е естественото на това да не си родител до 7-та година, а след това да претендираш, че си?- коя вълшебна пръчица действа по този начин.
Знаеш ли защо се дават родителските права над децата на майката?- защото от раждането им, тя е в повечето случаи, с твърде малки изключения, единственият човек, който е непрестанно до своето дете- денем и нощем, в болест и здраве, ерго- ПОЛАГА ПО-ГОЛЯМ ОБЕМ ГРИЖИ ( ще се сетите, какво исках да напиша с предните си изречения). Бащата, по (оборима!) презумпция, се грижи за препитанието, но не и за поколението. :lol: Грижите са толкова "големи и всеобхватни" :mrgreen: , че и на жената с времето се наложило да полага труд, за да подпомага семейния бюджет.

ffloyd написа:.....1. Майката е по презумпция по-добрият родител !- презумпцията е оборима, ама като не можете да я оборите- пеете по форумите, какви добри родители сте( ще бъдете) след като израстне това дете, без да отчитате, че "угаждането и разглезването на децата, създаването у тях отрицателни възгледи за труда в семейството и обществото, за живот в излишество и лентяйство" не са грижите, които за съдът за релевантни, защото НЕ СА В ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО.
2. Независимо от вината на страните по делото - майката получава родителските права !- не е вярно, но да- правилото( комплекс от обстоятелства) е такова. Оборете го и съдът ще ви присъди род. права.
3. Майката има право да ползва семейното жилище, независимо че не е нейно.-не. Ползването е в интерес на детето, за да не остане на улицата. Майката ще ползва жилището, за да може да отгледа спокойно това дете, не да го тътри по квартири с прокъсани мокети ( абе, странна работа- толкова грижи за семейството, пък едно жилище да нямате...- щото дарението, и прочее лично имущество не е в резултат на труд, а в резултат на нечия благотворителност).
4. Бащата има право да живее на квартира и на лични отношения 2 пъти в месеца.

Бащата има право да живее, където си иска. Скептична съм дори да има жилищна площ да продължи да живее под един покрив с бившата и детето си, защото обърквате това дете- разведени ли сте или не?
Режима?- няма норма, която да определя, какъв да е обемът му. Опитът сочи, че и тези два дни в месеца, след време, се оказват непосилно бреме. Самецът решава, че е бил само осеменител и забравя плода на своето семе. След време.
Ако сте изключение от общото правило- борете се. Ако ли не- не хленчете, че на кривата ракета Космосът и пречи.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 08 Апр 2013, 19:33

,
Последна промяна doc03 на 09 Апр 2013, 19:40, променена общо 1 път

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 19:35

1. И какво е станало през далечната 1974 ?
2. Абе ти сложи презумпция за предимство на майката - пък после върви да я оборваш !
Единственото нещо, което не е правил бащата - е да кърми бебето - по разбираеми причини.
Нашата майка кърми бебето точно цели три месеца !!! - после хукна да печалбарства и да хойка !
Бащата купуваше Хумана, после пюрета - за да храни бебето - до яслата. Помагаше бабата.
Бащата и памперси сменяше, и лекарства купуваше, и водеше детето на лекар.
После плащаше таксите на яслата, после таксите на градината.

Откъде да знае бащата за Директивата от 1974-та и привилегированото положение на жената в брака ? :mrgreen:
ffloyd
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси