Здравейте на всички! Моят въпрос към вас е следният... Тези,които са завършили право в друг ВУЗ (а не в СУ) по-трудно ли се реализират отколкото правистите в СУ. Знам, че този въпрос е задаван не веднъж сигурно, но ми е любопитно дали продължава т.нар "дискриминация" спрямо незавършилите СУ .Не искам да звуча наивно, просто ми се иска да чуя мнението на юристите (най-приятелски питам).
П.С. уча в ВТУ "Св.св.Кирил и Методий". Ще Ви бъда благодарен за отговор!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос към завършили вече прависти
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос към завършили вече прависти
ivan_ip написа:Здравейте на всички! Моят въпрос към вас е следният... Тези,които са завършили право в друг ВУЗ (а не в СУ) по-трудно ли се реализират отколкото правистите в СУ. Знам, че този въпрос е задаван не веднъж сигурно, но ми е любопитно дали продължава т.нар "дискриминация" спрямо незавършилите СУ .Не искам да звуча наивно, просто ми се иска да чуя мнението на юристите (най-приятелски питам).
П.С. уча в ВТУ "Св.св.Кирил и Методий". Ще Ви бъда благодарен за отговор!
А Вие какво разбирате под реализация?
Ако смятате да се реализирате като адвокат - имайте в предвид, че към исковата молба/жалбата/тъжбата/писмените бележки (или отговора на първите) няма изискване адвокатът да прилага и копие от дипломата си.
Може би не знаете, но доскорошният зам. министър на правосъдието (и бивш съдия по наказателни дела) е с диплома от БСУ (което е пример за нещо съвсем различно, но...)
-
teogeo - Активен потребител
Благодаря за отговора! Като цяло въпросът го задавам, защото в последно време попадам на обяви за работа и в jobs.bg и в lex.bg до онзи ден имаше, че се търси юрист, завършил СУ, което е малко демотивиращо, че ние за какво учим в други университети, после да ти кажат съжалявам, но не си завършил СУ, нищо лично, знам, че е най-добрия юридически в България , но... не е гаранция какъв си, по какво определят тези фактори, аз ако съм завършил Харвард пак ли ще ми гледат дипломата, че не съм завършил СУ, ето това ми е интересното.Кой е този ФАКТОР, който продължава да присъства като основен в обявите за работа:"С предимство ще се ползва кандидатът, който е завършил СУ", кофти... Нека любопитството ми не обижда никого...Благодаря!
- ivan_ip
- Нов потребител
ivan_ip написа:Благодаря за отговора! Като цяло въпросът го задавам, защото в последно време попадам на обяви за работа и в jobs.bg и в lex.bg до онзи ден имаше, че се търси юрист, завършил СУ, което е малко демотивиращо, че ние за какво учим в други университети, после да ти кажат съжалявам, но не си завършил СУ, нищо лично, знам, че е най-добрия юридически в България , но... не е гаранция какъв си, по какво определят тези фактори, аз ако съм завършил Харвард пак ли ще ми гледат дипломата, че не съм завършил СУ, ето това ми е интересното.Кой е този ФАКТОР, който продължава да присъства като основен в обявите за работа:"С предимство ще се ползва кандидатът, който е завършил СУ", кофти... Нека любопитството ми не обижда никого...Благодаря!
Лично мнение - ако учите право, за да си търсите след това работа в jobs.bg, то си губите времето и парите.
Аз също "уча" във ВТУ, защото моята диплома от чужбина не я признаха. Викат - правил си я с по-стара версия на Photoshop.
-
teogeo - Активен потребител
teogeo написа:ivan_ip написа:Благодаря за отговора! Като цяло въпросът го задавам, защото в последно време попадам на обяви за работа и в jobs.bg и в lex.bg до онзи ден имаше, че се търси юрист, завършил СУ, което е малко демотивиращо, че ние за какво учим в други университети, после да ти кажат съжалявам, но не си завършил СУ, нищо лично, знам, че е най-добрия юридически в България , но... не е гаранция какъв си, по какво определят тези фактори, аз ако съм завършил Харвард пак ли ще ми гледат дипломата, че не съм завършил СУ, ето това ми е интересното.Кой е този ФАКТОР, който продължава да присъства като основен в обявите за работа:"С предимство ще се ползва кандидатът, който е завършил СУ", кофти... Нека любопитството ми не обижда никого...Благодаря!
Лично мнение - ако учите право, за да си търсите след това работа в jobs.bg, то си губите времето и парите.
Аз също "уча" във ВТУ, защото моята диплома от чужбина не я признаха. Викат - правил си я с по-стара версия на Photoshop.
- ivan_ip
- Нов потребител
Въпросът за реализацията зависи от много фактори, не само от завършеното висше юридическо образование. Много важно е човек да получи отлична теоретична подготовка в университет на ниво, но това не е достатъчно. Развитието на юриста продължава доста интензивно след завършването и продължава непрекъснато! Пожелавам Ви успешна реализация!
- nk7702n
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|