начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Семейно наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семейно наследство

Мнениеот julya_ » 13 Мар 2013, 21:31

Здравейте интересува ме дали може да ми помогнете по следния въпрос,като имате в предвид,че текста долу е единствената информация, с която разполагам.

През 1991-1992г. във Върховния съд е подадена молба за преглед по реда на надзора на решение, обосновано от съда от по-ниска инстанция с чл.59 ал.1 от ЗС, съгласно който правото на ползване се погасява със смъртта на ползвателя, ако то не е учредено за по-кратък срок.
От съдържанието на приложените преписи от нотариални актове се установява, че ищецът и покойната му съпруга са прехвърлили собствеността върху недвижимите имоти, предмет на спора, на дъщеря си Недялкова и синът си Календеров, но изрично са запазили "правото да владеят и ползват имота, заедно и поотделно озцяло до края на живота си, включително всички селскостопански и други подобрения". Следователно още при сключването на договора прехвърлилите собствеността на имота и приобретателите са учредили в полза на първите вещно право на ползване върху него.

Въпросът ми е: Какво ще е решението на ВС по жалбата според вас?

(Да си призная, като цяло съм абсолютно некомпетентна и поради тази причина ви моля за помощ)
julya_
Нов потребител

Re: Семейно наследство

Мнениеот sunrise » 13 Мар 2013, 22:42

Не съм чела по-нескопосано изложен казус. За кога Ви трябва домашното? И кой асистент го е измислил? Само дето не ми стана ясно какъв е иска и какво е отношението на прегледа към него?
sunrise
Активен потребител

Re: Семейно наследство

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Мар 2013, 01:23

Кофти. Както и да го чета- пак е кофти.
Мързел, инертност и всичко, което не толерирам взе да взима превес 8)
viewtopic.php?f=25&t=53916&hilit=+%D0%BA%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B8&p=519246#p519246
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси